صفحه اصلی

مهندس شیرین جبلی معین رابط برتر آزمایشگاه پژوهشگاه رنگ و شبکه آزمایشگاهی، از ضرورت‌های موفقیت یک رابط در فعالیت های آزمایشگاهی و کمک به حفظ توفیقات وی در انجام کارها گفت.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، رابطین مراکز آزمایشگاهی از عناصر تاثیرگذار و راه‌گشا در ایجاد پیوند و تعامل اثرگذار در زیست‌بوم شبکه آزمایشگاهی‌ فناوری‌های راهبردی هستند که نقشی اجتناب‌ناپذیر را در توسعه همکاری بین مراکز، متقاضیان خدمات آزمایشگاهی و شبکه ایفا می‌کنند.

 

در همین راستا و با هدف تشویق، ترغیب و ارتقای توانمندی‌های رابطین، شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی هر ساله عملکرد رابطین مراکز عضو را بر اساس ارزیابی‌های دقیق بررسی کرده و برگزیدگان را معرفی می‌کند. بر همین اساس و در تازه‌ترین ارزیابی رابطین آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و بر اساس عملکرد این رابطین در سال 1402، 25 رابط برتر معرفی شدند که خانم مهندس شیرین جبلی معین رابط شبکه آزمایشگاهی و پژوهشگاه رنگ در این ارزیابی در جایگاه چهارم رابطین برتر قرار گرفت.

 

این فعال حوزه پژوهش و آزمایش درباره فعالیت آزمایشگاهی و تحقیقاتی در قامت کارشناس و رابط آزمایشگاهی عنوان کرد: فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مواد از پژوهشگاه مواد و انرژی و کارشناسی از دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) هستم. از سال 1381 تاکنون افتخار همکاری در بخش های مختلف پژوهشگاه رنگ را دارم. اینجانب علاوه بر همکاری با شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به عنوان رابط مجموعه، در بخش آزمایشگاه کارشناس دستگاه رئومتر و جانشین مدیر کیفیت فعالیت دارم.

 

جبلی معین، درباره لازمه‌‌های توفیق در ارائه خدمات آزمایشگاهی توضیح داد: انجام کارهای آزمایشگاهی تخصصی نیاز به استفاده از ابزارها و تجهیزات تخصصی و پیشرفته دارند و طبیعتا کار با هر یک از این دستگاه ها نیازمند تخصص هست. با توجه به این مسئله که کارهای آزمایشگاهی محدود به یک رشته خاص نیستند، برای تحقق هر یک از کارهای آزمایشگاهی، مهارت و توانایی خاص همان رشته نیاز است. شخصاً از انجام فعالیتهای روزمره استقبال نکرده و تمایل به انجام امور متنوع، علاقمند به آشنایی و تحقیق در مورد موضاعات جدید هستم.

 

وی همچنین پویایی و نوآوری در فضای کار را جزو لازمه‌های موفقیت در ارائه خدمات آزمایشگاهی دانست و گفت: به نظرم محیط کار آزمایشگاهی با وجود مشکلاتی که ممکن است برای کاربران داشته باشد محیطی پویا و خلاق است. محیطی است که در آن می توان به پژوهشگران، دانشجویان و فعالان صنعتی خدمت رسانی کرد و در راستای اعتلای علمی جایگاه کشور گام نهاد.

 

جبلی در ادامه بیان کرد: انجام هر کاری به بهترین نحو، مستلزم رعایت الزامات خاص آن است. انجام هر کاری نیازمند چهارچوب و قاعده خاص خود است. برآورده سازی الزامات شرایط محیطی مطابق با استاندارد آزمون، اطمینان از صحت و دقت نتایج با استفاده از کالیبراسیون، رعایت اصول ایمنی و آشنایی با برگه اطلاعات ایمنی موادی که با آن سر و کار داریم، از اولویت های هر محیط آزمایشگاهی به شمار می‌رود و لازم است کاربران با آن آشنا باشند.

 

وی پیاده سازی استانداردها را یکی از الزام‌های فعالیت‌ آزمایشگاهی دانست و گفت: پیاده‌سازی الزامات استاندارد به ویژه استاندارد ایزو 17025 در آزمایشگاه‌ها، شرایط مناسبی برای تضمین کیفیت نتایج فراهم می سازد. افزایش سطح علمی کارشناسان حوزه آزمایشگاهی می‌تواند به محقق و پژوهشگر در افزایش کیفیت نتایج تحقیق و تصمیم‌گیری نهایی کمک کند.

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری، همچنین به مهم‌ترین ویژگی‌های رابط آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: برخوردار بودن از روحیه پیگیری، سخت کوشی در انجام امور، تلاش برای آشنایی مطالب روز در حوزه تخصصی، داشتن تعامل و ارتباطات قوی و موثر با همکاران و سایر اعضاء شبکه آزمایشگاهی ،آشنایی با حوزه کاری، صداقت حرفه ای، حفظ اسرار مشتریان و بیطرفی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک رابط یا کارشناس آزمایشگاهی موفق و توانمند است.

 

رابط پژوهشگاه رنگ و شبکه آزمایشگاهی، با اشاره به کسب رتبه چهارم برترین رابطین در ارزیابی رابطین برتر شبکه عنوان کرد: ماندگاری و حفظ جایگاه مطلوب هر فردی در موقعیت شغلی علاوه بر ویژگی های فردی و تخصصی، به عوامل بیرونی محیط کار نظیر درک متقابل مدیر و همکاران، حمایت و پشتیبانی آنان، فراهم شدن امکان مشارکت در تصمیم گیری ها و ایجاد فرصت‌های یادگیری و توسعه مورد علاقه بستگی دارد؛ معتقدم یکی از فعالیت‌های قابل تقدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، ارزیابی سالانه انتخاب کارشناسان منتخب و رابطین نمونه و رتبه‌بندی بر اساس میزان فعالیت آن‌ها است که این امر، علاوه بر تقویت روحیه همکاری موجب ارتقای کیفیت آزمایشگاه‌ها نیز خواهد شد.

 

جبلی با تاکید بر این‌که تعامل و ارتباط در نشست های تخصصی منجر به بهبود عملکرد کارشناسان خواهد شد، افزود: نظر به اینکه شبکه آزمایشگاهی، با هدف افزایش بهره وری زیرساخت های آزمایشگاهی کشور، به اشتراک گذاری دستگاه ها و ارایه خدمات آزمایشگاهی و حمایت از توسعه کمی و بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی راه اندازی شده است، به نظر میرسد معرفی هر یک از آزمایشگاه‌ها به صورت تفکیک شده و مجزا و تعامل بیشتر با همکاران آزمایشگاهی می‌تواند منجر به بهبود عملکرد ارائه خدمات شود.

 

گفتنی است، پژوهشگاه رنگ وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری در سال 1376 با هدف زمینه سازی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای ارتقای فعالیت های پژوهشی، توسعه فناوری و نوآوری در زمینه علوم و فناوری رنگ، تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی در زمینه علوم و فناوری رنگ، همکاری در تربیت محقق و متخصص متناسب با نیازهای کشور در این حوزه و ارائه خدمات علمی تخصصی و مشاوره به اشخاص حقیقی و حقوقی براساس تنوع حاصل از فعالیت‌های پژوهشگاه، تشکیل و در حال ارائه خدمات است.

 

این مجموعه دارای سه پژوهشکده تحت عنوان پژوهشکده مواد رنگزا، پزوهشکده فیزیک رنگ و پژوهشکده پوششهای سطح و فناوریهای نوین بوده و دارای 9 گروه پژوهشی و 20 آزمایشگاه تخصصی است.

 

این مجموعه تحقیقاتی و آزمایشگاهی، با بهره مندی از تجهیزات تخصصی در حوزه های مختلف رنگ از جمله سنجش ویژگی‌های رنگ و پوشش نظیر تعیین سختی، چسبندگی، براقیت، کشش سطحی، تعیین مقاومت پوشش ها، تجهیزات اسپکتروسکوپی فعالیت دارد.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های پژوهشگاه رنگ در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.