صفحه اصلی

شرکت‌ها و صاحبان ایده‌های علمی می‌توانند با استفاده از امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مشاوره‌ای آزمایشگاه و با حمایت آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان ایده‌های خود را به محک آزمایش بگذارند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، با هدف توسعه تعامل و همکاری‌های میان شبکه آزمایشگاهی با مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی توانمند در سراسر کشور و استفاده حدأکثری از زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های آزمایشگاهی در دسترس، شبکه آزمایشگاهی ضمن سفر به استان‌های مختلف و بازدید از آزمایشگاه‌های توانمند در نشست‌هایی مشترک با هدف بررسی و شناخت راهبردهای همکاری‌ها و استفاده بهتر از ظرفیت آزمایشگاه‌های توانمند استانی حضور می‌یابند.

 

یکم آبان ماه سال جاری، تعدادی از آزمایشگاه‌های استان همدان، میزبان دبیر و کارشناس شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی بودند که «آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان» از جمله این مراکز میزبان بود که مورد بازدید قرار گرفت.

 

 

مهندس مجتبی نسب دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، از بخش‌های مختلف آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان، با توانمندی‌های این مجموعه تحقیقاتی آشنا شد و با مسئولان، کارشناسان و دست‌اندرکاران دانشگاه و آزمایشگاه جامع در خصوص توسعه همکاری‌ها، حمایت‌ها و ارائه بهتر خدمات بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به گفت‌وگو نشست.

دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، ضمن قدردانی از فرصت ایجاد شده توسط مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و آزمایشگاه جامع تحقیقات به منظور افزایش تعاملات و بازدید از ظرفیت‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی گفت: شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی بستر تعامل و ارتباط میان محققان، دانشگاهیان، فناوران و نخبگان است. حمایت‌ها و تسهیلاتی که شبکه آزمایشگاهی از دو سوی عرضه و تقاضای خدمات آزمایشگاهی انجام می‌دهد، گامی در مسیر تحقق پژوهش‌های کاربردی، خلق محصولات نوآورانه و دانش‌بنیان و اختراعات است.

 

 

وی افزود: حمایت از استانداردسازی آزمایشگاه‌ها، کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی و برگزاری کارگروه‌های تخصصی تجهیزات آزمایشگاهی، تسهیلات تعمیر و نوسازی تجهیزات و ... تنها بخشی از تسهیلات شبکه آزمایشگاهی برای حمایت از مراکز آزمایشگاهی به شمار می‌رود.

 

در این دیدار و نشست، بخش‌های مختلفی همچون بانک جامع زیستی(بیوبانک)، آنالیز پروتئین و الکتروفورز، مولکولی، فلوسایتومتری و ایمنواسی، کشت سلول، عمومی، سیتوژنتیک، بافت‌شناسی و مهندسی بافت و آنالیز مواد مورد بازدید قرار گرفت و بر ضرورت افزایش تعامل‌ها برای استفاده از این تسهیلات و ارائه خدمات آزمایشگاهی به مخاطبان تأکید شد.

 

محمدرضا عربستانی مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان در جریان این بازدید بخش‌های مختلف آزمایشگاه را معرفی کرد و گفت: این آزمایشگاه خدمات خود را در بخش‌های فناوری، پژوهشی، آموزشی و مهارت‌افزایی در بخش‌های فلوسیتومتری و ایمونواسی، مولکولی، آنالیز پروتئین و الکتروفورز، میکروبیولوژی، کشت سلول، بافت‌شناسی و مهندسی بافت، آنالیز مواد و سیتوژنتیک ارائه می‌کند.

عربستانی، همچنین با اشاره به ارائه خدمات آزمایشگاهی در مسیر توسعه محصولات نوآورانه و پیشبرد تحقیقات کاربردی گفت: علاوه بر ارائه خدمات آزمایشگاهی به دانشگاهیان و پژوهشگران، واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در مسیر خلق محصول نوآورانه از خدمات و تجهیزات این آزمایشگاه جامع استفاده می‌کنند.

 

وی افزود: در این راستا و در قالب تفاهم نامه ذکر شده، شرکت‌ها و صاحبان ایده‌های علمی می‌توانند با استفاده از امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مشاوره‌ای آزمایشگاه، ایده‌های خود را به محک آزمایش بگذارند و از پشتیبانی این آزمایشگاه تا رسیدن به نتیجه بهره‌مند شوند. با توجه به اهمیت دسترسی به تجهیزات، خدمات و نیروی کارآزموده در یک مجموعه و نقش آن‌ها در راه‌اندازی کسب و کارهای تولیدی دانش‌بنیان، این خدمات، نقش سازنده‌ای در اشتغال‌زایی مبتنی بر دانش می‌تواند داشته باشد.

 

عربستانی، با اشاره به این‌که آزمایشگاه جامع تحقیقات طیف متنوعی از خدمات آزمایشگاهی را در اختیار پژوهشگران و متقاضیان قرار می‌دهد در خصوص تجهیزات تخصصی در آن گفت: این آزمایشگاه علاوه بر تست‌های عمومی با استفاده از ابزار پایه آزمایشگاه، آزمایش‌های تخصصی مبتنی بر روش‌های ایمونواسی و روش فلوسایتومتری، استفاده از دستگاه‌های سنجش جذب نوری در طیف مرئی، UV، تابش‌های فلورسنت و کمی لومینسانس با استفاده از میکروپلیت ریدر، واشر، مولتی مود ریدر و فلوسایتومتری را نیز پوشش می‌دهد.

عربستانی همچنین در جریان این بازدید برخی از پروژه‌های پژوهشی فناورانه آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان را معرفی کرد و گفت: تولید زخم‌پوش با استفاده از الیاف نانو جهت کنترل عفونت‌های زخم، ساخت داربست سه‌بعدی نانوکامپوزیتی حاوی نانوفیبرهای شیشه زیستی جهت بازسازی بافت استخوان و تولید پودر استخوان که منجر به تولید تجاری شد از برجسته‌ترین پروژه‌های انجام شده توسط این مرکز هستند.

 

این فعال حوزه آزمایشگاهی هدف از برگزاری دوره‌های آموزشی را آشنایی و ارتقای دانش و مهارت فنی شرکت‌کنندگان در ارتباط با تجهیزات دانست و توضیح داد: با توجه به ماموریت، امکانات و تخصص کارشناسان این آزمایشگاه، این دوره‌ها در حوزه تجهیزات و دانش ژنتیک مولکولی، ایمونواسی و فلوسایتومتری، کشت سلول و جداسازی ترکیبات ارائه می‌شود و مخاطبان آن عمدتا دانشجویان هستند.

 

گفتنی است، آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان که از اعضای توانمد شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است از سال 1397 به عضویت شبکه آزمایشگاهی درآمده است، در استان همدان استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.