صفحه اصلی

در قالب مدرسه پاییزه پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم کارگاه های پژوهشی و آزمایشگاهی برای اعضای هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به پژوهش برگزار خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، دانشگاه علوم پزشکی تهران از مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که در قالب آزمایشگاه‌های متعدد و ذیل پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها، خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی متنوعی را به مخاطبان ارائه می‌دهد.

 

در قالب مدرسه پاییزه که توسط پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم این دانشگاه برگزار می‌شود، کارگاه‌های آموزشی مختلفی در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی، میزبان فعالان آزمایشگاهی، اعضای هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به این حوزه خواهد بود.

 

 

کارگاه آشنایی با پایگاه داده ها و طراحی پرایمر، 27 آبان ماه به میزبانی این پژوهشگاه برگزار می‌شود . دکتر مهسا محمد آملی دبیر علمی، دکتر زینب نقش بند و زینب نیکخواه دبیران اجرایی آن هستند. شرکت کنندگان این کارگاه با پایگاه داده‌های ژنتیکی، اصول و طراحی پرایمر آشنا خواهند شد و در نهایت، طراحی پرایمر توسط مخاطبین انجام می‌شود.

 

کارگاه آموزشی PCR و الکتروفورز 3 و 12 آذرماه سال جاری و به مدت 2 روز میزبان مخاطبان است و دانشجویان و محققین رشته‌های پزشکی عمومی، ژنتیک، سلولی-مولکولی، زیست‌فناوری و سایر رشته‌های زیست شناسی با این روش آزمایشگاهی آشنا خواهند شد.

 

 

از مهم‌ترین اهداف این کارگاه آموزشی می‌توان به آشنایی با اصول و کاربردهای PCR، انجام عملی مراحل PCR، آشنایی با انواع مختلف PCR، آشنایی با الکتروفورز و آشکارسازی قطعات DNA، آنالیز نتایج الگو قطعات DNA در الکتروفورز و بررسی خطاهای کار و حل مشکلات اشاره کرد.

 

کارگاه:  کشت سلولی مقدماتی روز 5 آذرماه امسال میزبان دانشجویان و محققین رشته های پزشکی عمومی، میکروبیولوژی، ژنتیک، سلولی و مولکولی، زیست فناوری، تغذیه و سایر علاقمندان است. شرکت کنندگان در این دوره آموزشی با موضوعاتی همچون اصول GLP و استریلیزاسیون، مواد، وسایل و تجهیزات کشت سلول، آلودگی‌های کشت سلول و روش‌های کنترل آن، انواع محیط‌های کشت، سرم‌ها و محلول‌سازی آشنا می‌شوند. همچنین آموزش روش دفریز، پاساژ، فریز و ذخیره‌سازی و روش شمارش سلول به صورت تئوری و عملی در این کارگاه صورت خواهد گرفت.

 

کارگاه Real-Time PCR یکی دیگر از کارگاه‌هایی است که در قالب مدرسه پائیزه توسط پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم برگزار می‎شود.

 

 

شرکت کنندگان در این کارگاه آموزشی 2روزه که 11 و 12 آذرماه امسال برگزار می‌شود، ضمن آشنایی با بررسی بیان ژن، با واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (RT-PCR) و نسخه‌برداری معکوس آشنا می‌شوند. همچنین کمی‌سازی بیان ژن به‌وسیله RT-PCR، آشنایی با Real-Time PCR و آشنایی با ویژگی‌های پرایمرها و پروب‌های مورد استفاده در سنجش Real-Time و آشنایی با چگونگی استخراج  RNA از دیگر سرفصل‌های این کارگاه آموزشی به شمار می‌رود.

 

در دومین روز این کارگاه، بررسی کمی و کیفی استخراج RNA و سنتز Cdna، چک سنتز cDNA (PCR) و آماده سازی واکنش Real-Time PCR و آشنایی با دستگاه در کنار بررسی نتایج، آنالیز و بررسی خطاهای کار و حل مشکلات، در روز دوم این کارگاه ارائه می‌شود.

 

در کارگاه آموزشی «طراحی و اجرای مطالعات میکروبیوم؛ از نمونه گیری تا تحلیل» که روزهای 18 و 19 آذرماه امسال برگزار می‌شود، شرکت کنندگان ضمن آشنایی با علم میکروبیوم و کاربرد آن در پزشکی فردی، آشنایی با اصول و ملاحظات کلیدی در طراحی و اجرای پژوهش های حوزه میکروبیوم، استخراج و سنجش کیفیت DNA باکتریایی از نمونه و اندازه گیری فراوانی باکتری‌ها با تکنیک Realtime PCR به صورت عملی آشنا می‌شوند.

 

کارگاه هوش مصنوعی و پزشکی دقیق، به میزبانی مرکز تحقیقات پزشکی فردی روزهای 7 و 8 آذرماه امسال با اهداف و محورهایی همچون آشنایی شرکت‌کنندگان با سرفصل‌های کلی پزشکی دقیق، نخبه یابی، تشکیل تیم‌های بین رشته‌ای درحوزه پزشکی دقیق، آشنایی با ابزارهای مختلفی که پزشکی دقیق از طریق آن‌ها به دنبال دستیابی به اهداف خود است که شامل انواع فناوری‌های امیکس شامل ژنومیکس،پروتئومیکس ، مبکروبیوم، متابولومیکس، اپی ژنومیکس و فارماکو-امیکس، منابع داده های بزرگ، هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی ML می‌شود.

 

آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران از مجموعه‌های فعال عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که در استان تهران استقرار دارد و خدمات متنوعی را در حوزه‌های ژنتیک، سلولی و مولکولی، زیست‌فناوری و سایر حوزه‌ها ارائه می‌دهد.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های این مرکز تحقیقاتی در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.