به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، تعامل میان آزمایشگاهها و شبکه آزمایشگاهی، یک ضرورت مهم در مسیر شبکه سازی است و رابطین مراکز آزمایشگاهی از عناصر تاثیرگذار و راهگشا در ایجاد پیوند و تعامل اثرگذار بین شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و این مراکز به شمار میروند.
در همین راستا و با هدف تشویق، ترغیب و ارتقای توانمندیهای رابطین، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی هر ساله عملکرد رابطین مراکز عضو را بر اساس ارزیابیهای دقیق بررسی کرده و برگزیدگان را معرفی میکند.
خانم مهندس سحر داودی، رابط شرکت پارسیان بهینه پایش و شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی موفق شده است در ارزیابی سال 1402 شبکه آزمایشگاهی، رتبه دوازدهم رابطان برتر را کسب کند.
این فعال حوزه آزمایش و پژوهش درباره فعالیتش در این حوزه بیان کرد: در مقطع کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی میکروبی فارغالتحصیل شدهام و اکنون در حال ادامه تحصیل در مقطع دکترای شیلات با گرایش تکثیرو پرورش آبزیان هستم. کار در فضای آزمایشگاهی را از سال 1396 به عنوان کارشناس آزمایشگاه میکروبیولوژی مجموعه پارسیان بهینه پایش آغاز کردم و در حال حاضر نیز در همان مجموعه به عنوان مدیر کنترل کیفیت و مدیر فنی آزمایشگاه مولکولی و همچنین رابط شبکه راهبردی مشغول به کار هستم.
داودی درباره ویژگیها و کیفیت فعالیت کاری در یک محیط آزمایشگاهی عنوان کرد: کار در فضای آزمایشگاهی تجربه منحصر به فرد برای ارتقا مهارتهای فنی و درک مفاهیم نظری است که علاوه بر تسلط بر استانداردها و روشهای آزمون مستلزم تعهد، دقت و رعایت اصول ایمنی است.
رابط مجموعه پارسیان بهینه پایش به لازمههای کار موفقیت آمیز در فضای آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: فعالیت در فضای آزمایشگاهی در چارچوب استانداردهای حاکم در دنیا مستلزم دقت، کیفیت و پایبندی به تعهدات برای انجام خدمات خوب و حرفه ای با اتکا به رسالت آزمایشگاه مبنی بر مشارکت مسئولانه در حفظ سلامت و بهداشت جامعه با شناسایی مخاطرات و ارزیابی آنها است.
داودی تأکید کرد: لازم است که اهداف مشخص آموزشی و ارزشیابی مبتنی بر آن برای کارشناسان مشخص شود. علاوه بر آن رفتارهای مسئولانه و اخلاقی از قبیل پیروی از اصول ایمنی کار در آزمایشگاه، انجام کامل، درست و به موقع وظایف محوله و تلاش برای ارتقا توانمندی ها لازمه کار در آزمایشگاه است.
وی با اشاره به ویژگیهای فردی مورد نیاز برای یک رابط آزمایشگاهی گفت: برای یک رابط به عنوان حلقه واسط میان شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و مراکز آزمایشگاهی عضو، داشتن پشتکار و روحیه تیمی، به روز نگه داشتن دانش آزمایشگاهی، ارتباط پیوسته و موثر با شبکه راهبردی و سایر آزمایشگاه ها، تسلط به دستورالعمل های شبکه و ارائه گزارشات و پاسخگویی مناسب، ارائه و بروزسانی اطلاعات و معرفی خدمات آزمایشگاهی لازمه پیشرفت در فعالیت و ارائه بهترین کارآمدی به شمار میرود.
وی با اشاره به کسب رتبه دوازدهم در میان رابطین برتر ارزیابی سال 1402 شبکه آژمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفت: در کسب این موفقیت، معیارهایی چون تعامل با شبکه آزمایشگاهی، از طریق بروزرسانی اطلاعات آزمایشگاه در سایت شبکه، ثبت خدمات آزمایشگاهی و ارسال گزارشات کیفی و سایر همکاری ها در بستر شبکه نقش بسزایی داشته است.
داودی با تأیید بر اینکه ماندگاری و حفظ جایگاه مطلوب در میان رابطین و کارآمدی یک فرد فعال در حوه آزمایشگاهی چه رابط و چه غیر از رابط به پویایی عملکرد و برخورداری از انگیزه و هدف بستگی دارد، افزود: محیط کار از طریق فراهم کردن بستری برای ارتقا دانش و کسب تجربه و مهارت و همچنین مدیران با ایجاد فضای رقابتی سالم و افزایش انگیزه بین همکاران می تواند در این موضوع حائز اهمیت باشند.
گفتنی است مجموعه پارسیان بهینه پایش از مراکز ممتاز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در استان هرمزگان مستقر است و به عنوان آزمایشگاه کنترل کیفی در زمینه مواد غذایی، آرایشی بهداشتی، مکملهای غذایی و مواد اولیه و همچنین به عنوان همکار اداره استاندارد، سازمان غذا و دارو، محیط زیست و دامپزشکی فعالیت دارد.
این آزمایشگاه شامل بخشهای شیمی عمومی، شیمی پیشرفته، میکروبیولوژی، مولکولی، بررسی تراریختگی، ردیابی ژنوم با استفاده از PCR، بسته بندی، آنالیز دستگاهی شامل زیرشاخههای کروماتوگرافی گازی، کروماتوگرافی مایع ، اندازه گیری فلزات به کمک دستگاه جذب اتمی و دستگاه FTIR ، از بخش آموزش نیز برخوردار است.
فهرست تجهیزات آزمایشگاهی، خدمات و روشهای تست و آزمون پارسیان بهینه پایش در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.