صفحه اصلی

با نصب و راه اندازی جدیدترین دستگاه AFM در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج، فرصت توسعه طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی پژوهشگران، دانشگاهیان و فناوران به ویژه در حوزه نانوفناوری فراهم شد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، حمیدرضا رجبی مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج با اشالرع به استقرار، نصب و راه‌اندازی دستگاه میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) در محل آزمایشگاه مرکزی عنوان کرد: این دستگاه پیشرفته از امکانات ارزشمندی برای تصویربرداری و آنالیز ساختارهای نانومتری برخوردار بوده و در پژوهش‌هایی در حوزه‌های نانوفناوری و مطالعه سطح کاربرد دارد.

 

رییس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج در ادامه بیان کرد: دستگاه AFM با قابلیت بالا، فرصت‌های جدیدی را برای پروژه‌های پژوهشی و پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی فراهم می‌کند. این میکروسکوپ ابزاری برای مشاهده‌ی نمونه‌ها با ابعاد نانومتری و بررسی توپوگرافی سطح آن‌ها است. در میکروسکوپ‌های نیروی اتمی محدودیتی برای بررسی سطح نمونه برخلاف سایر میکروسکوپ‌ها وجود نداشته و از قابلیت تصویر برداری با تفکیک مکانی اتمی از نمونه‌های رسانا، نارسانا و حتی نمونه‌های بیولوژیکی برخوردار است.

 

 

رجبی، با اشاره به توانمندی انجام آزمایشات مختلف در راستای توسعه پژوهش‌های کاربردی عنوان کرد: آزمایشات متنوعی در حوزه مشخصه‌یابی مواد، آنالیز حرارتی، مغناطیس سنجی، آنالیز عنصری، طیف سنجی، تخلخل سنجی ارائه می‌شود.

 

گفتنی است آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد استقرار دارد و خدمات متنوع آزمایشگاهی در حوزه آنالیز و مشخصه یابی مواد ارائه می‌دهد.
فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های آزمایشگاهی این مجموعه آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

 

منبع : ش