آقای مجید عبدوست استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در سالهای اخیر پانسمان و زخم پوشهای متعددی برای درمان زخمهای ناشی از جراحات معرفی شده اند، اما زخم پوشی که بتواند عملکرد ویژهای در درمان زخم داشته باشد و به بهبود هرچه سریعتر و بهتر زخم بیماران کمک کند هنوز مورد توجه محققین و پژوهشگران سراسر دنیا است.
وی افزود: نیاز رو به افزایش کشور پیرامون زخمپوشهای موثر در درمان انواع جراحات ما را بر آن ساخت تا به ساخت زخم پوشی تهیه شده از پلیمرهای طبیعی و عصاره گیاه زردچوبه با قابلیت تسریع روند درمان زخم بیاندیشیم.
عبدوست گفت: یکی از اهداف ساخت زخم پوش کامپوزیتی نوین، بی نیاز کردن کشور از واردات زخم پوشهای خارجی است که متاسفانه به علت تحریمها و افزایش نرخ ارز، ورود این محصولات به داخل کشور با مشکل مواجه شده است.
وی تاکید کرد: پژوهش های انجام شده درباره زخم پوش ساخته شده در صنعت مهندسی پزشکی و حوزه درمان زخم قابل استفاده است.
محمد رضا شکیبا فناور این طرح به ویژگیهای این فناوری اشاره کرد و گفت: زیست سازگار (ایجاد نکردن سمیت سلولی)، ترمیم کامل زخم در مدت زمان کوتاه (با توجه به آزمایش های حیوانی و بافتشناسی انجام شده)، حفظ رطوبت لازم برای زخم، رهایش کنترل شده و پیوستهی عامل ضد باکتری و التهاب (عصاره زردچوبه) جهت تسریع روند بهبود زخم از ویژگیهای طرح محسوب میشود.
فناور دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به مزیتهای رقابتی طرح گفت: کیفیت بالای محصول، قیمت تمام شده مناسب با توجه به مواد اولیهی مورد استفاده، داشتن دانش فنی بومی و عدم تاثیری پذیری عوامل خارجی همچون تحریمها بر فرایند ساخت محصول از مزیتهای رقابتی طرح به شمار میرود.
وی با اشاره به کاربردهای این طرح گفت: این زخم پوش نوین در درمان زخمهای ناشی از جراحات و همچنین زخمهای سوختگی قابلیت استفاده دارد.