صفحه اصلی

با هدف ارتقای پژوهش‌های حوزه دریا به ویژه حوزه پلانتکتون‌ها، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان کارگاه آموزشی تخصصی سنجش کمی و کیفی فیتوپلانکتون‌های دریایی را 22 دی ماه امسال برگزار می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی،پلانکتون‌ها گروهی از موجودات زنده دریایی هستند که نقشی مهم در زیست‌بوم دریایی ایفا می‌کنند. از این‌رو، شناسایی و تحقیق بر روی این موجودات، یکی از مؤلفه‌های مهم در پژوهش‌های حوزه زیست‌شناسی و مطالعات دریایی به شمار می‌رود.

 

در همین راستا، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان از مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی فعال عضو شبکه آزمایشگاهی که در حوزه آزمایش‌ها و پژوهش‌های اکولوژی دریا به ویژه پلانکتون‌ها تمرکز دارد، کارگاه آموزشی «سنجش کمی و کیفی فیتو پلانکتون‌های دریایی» را 22 دی ماه امسال برگزار می‌کند.

 

 

شرکت‌کنندگان در این کارگاه آموزشی ضمن فراگیری تعریف، ماهیت و انواع پلانکتون، با نقش این موجودات زنده در شبکه غذایی اکوسیستم آبی آشنا خواهند شد. همچنین معرفی رده بندی پلانکتون گیاهی، روش نمونه برداری، عملیات آزمایشگاهی (آماده سازی و شمارش)، شناسایی و معرفی فیتو پلانکتون‌های غالب در آب‌های خلیج فارس با تاکید بر استان هرمزگان از دیگر محورها و سرفصل‌های این کارگاه آموزشی است.

 

پلانکتون‌های گیاهی به‌طور مستقیم یا غیر مستقیم مورد تغذیه سایر موجودات از جمله ماهیان واقع می‌شوند، بر همین اساس، شناسایی و تعیین توده آنها یکی از فاکتورهای مهم در پژوهش‌های زیستی و دریایی است.

 

کارگاه آموزشی سنجش کمی و کیفی فیتو پلانکتون‌های دریایی، توسط دکتر فرشته سراجی مسئول بخش اکولوژی و منابع آبی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان برای دانشجویان رشته های شیلات، زیست شناسی دریا ، پرورش دهندگان میگو برگزار خواهد شد.

 

حضور در این کارگاه آموزشی برای عموم دانشجویان، پژوهشگران و سایر علاقمندان آزاد است و مخاطبان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیش‌تر و شرکت در این دوره آموزشی با شماره ۰۷۶۳۳۳۳۳۳۹۰ تماس حاصل کرده، از طریق تماس، پیامک و پیام‌رسان با شماره 09380678079 مهندس کوهکن در تماس باشند و یا به تارنمای پژوهشکده به آدرس PGOSERI.AC.IR مراجعه کنند.

 

گفتنی است پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان از مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی توانمند عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که در استان هرمزگان ذیل موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور فعالیت دارد و خدمات آزمایشگاهی، آموزشی و تحقیقاتی خود را در زمینه اکولوژیِ و زیست شناسی دریا با تمرکزبر پلانکتون (فیتو، زئو و ایکتیو پلانکتون) به دانشگاهیان و محققان سراسر کشور ارائه می‌دهد.

 

فهرست روش‌های آزمون، تجهیزات آزمایشگاهی، خدمات آموزشی و تحقیقاتی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.