صفحه اصلی

مجموعه فناور و آزمایشگاهی سورن تک توس خدمات آزمایشگاهی تخصصی را بر روی فرآورده‌های غذایی ارائه می‌دهد که ارائه خدمات تخصصی آزمایشگاهی بر روی عسل، یکی از مهم‌ترین این خدمات به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی کشور، محسن فتحی نجفی مدیر مجموعه فناور و آزمایشگاهی «سورن تک توس» با اشاره به کاربردی‌سازی علوم زیست‌فناوری عنوان کرد: شروع فعالیت این شرکت دانش‌بنیان در سال 83 بود و از سال 86 چندین محصول تولید شده که همگی موفق به اخذ تاییدیه دانش‌بنیان شد‌ه‌اند. محوریت فعالیت و تولید بر روی محصولات با ارزش افزوده بالا و همچنن نوآورانه از نظر تکنیک و نوع محصول است.

 

وی با اشاره به تولید انواع مکمل، آنزیم، پروتئین و سایر فاکتورهای بیولوژیک، درباره فعالیت‌های بخش آزمایشگاهی این شرکت توضیح داد: در بخش آزمایشگاه، علاوه بر کنترل کیفی انواع مواد غذایی، بیش از 10 سال است که عسل را با استفاده از فاکتور‌های بیولوژیک ارزیابی و درجه بندی می‌کند.

 

فتحی نجفی، با اشاره به انجام آزمایشات تخصصی بر روی عسل توسط این شرکت، ادامه داد: بر اساس بررسی منابع، این شرکت‌ تنها آزمایشگاه در کشور و منطقه است که این آزمون‌ها را برای عسل، ژل رویال و بره موم انجام می‌دهد، این موضوع باعث تحول زیادی در زمینه ارزش‌گذاری واقعی عسل شده است.

 

 

وی با بیان این‌که بر اساس نوع کار و فعالیت در شرکت، تمام فعالیت شرکت مبتنی بر تخصص است، ادامه داد: در این مجموعه تخصصی از 16 نیروی متخصص بهره برده شده که بیش از 70 درصد آنان، دارای تخصص های مرتبط با نوع کار هستند. با توجه به رویکرد کاربری محصولات و فرآیند پخش آن‌ها در بازار، ببیش از 30-40 نفر غیر مستقیم در حال فعالیت می باشند.

 

این فعال حوزه آزمایش و پژوهش، بخش‌های مختلف آزمایشگاه را معرفی و عنوان کرد: این مجموعه آزمایشگاهی، دارای بخش‌های مختلفی است که خدمات متنوع آزمایشگاهی را ارائه می‌دهد. از مهم‌ترین این بخش‌ها می‌توان به بخش‌های اتمی، فیزیکی و شیمیایی، میکروبی، مولکولی، بافت شناسی و همچنین آزمایشگاه تخصصی عسل اشاره کرد.

 

مدیر آزمایشگاه سورن تک توس، درباره آزمایش‌های تخصصی عسل توضیح داد: علاوه بر کنترل کیفی انواع مواد غذایی، بیش از 10 سال است که عسل را با استفاده از فاکتور های بیولوژیک ارزیابی و درجه بندی می کنیم و سالانه نزدیک به 800 الی 900 نمونه ارسالی از سراسر ایران داریم که تعدادی برای صادرات نیز از نتایج این آزمایشگاه، استفاده می‌کنند. مجموعه ما بر اساس بررسی منابع، تنها آزمایشگاه در کشور و منطقه است که این آزمون ها را برای عسل، ژل رویال و بره موم انجام می دهد که باعث تحول زیادی در زمینه ارزش‌گذاری واقعی این فرآورده شده است.

 

فتحی نجفی به برخی از مهم‌ترین پروژ‌ه‌های آزمایشگاه و تحقیقاتی انجام شده توسط کارشناسان و متخصصان این مجموعه، اشاره و عنوان کرد: در دوره فعالیت آزمایشگاه چند موضوع اثرگذار از نظر ما انجام شده است که می‌توان به تعیین تقلب در آبلیمو، تعیین تقلب در شیر شتر با روش ملکولی و سرمی، کیفیت سنجی عسل بر اساس فاکتور های بیولوژیک، تولید آنزیم‌ها و همچنین طرح ارزیابی باقی مانده DNA در مواد غذائی و مکمل اشاره کرد.

 

این فعال حوزه آزمایش و پژوهش درباره ارائه خدمات بر بستر شبکه آزمایشگاهی کشور، توضیح داد: همکاری‌ها با محققان و پژوهشگران به کمک شبکه آزمایشگاهی کشور، تقریبا از سال 1401 آغاز شد و امید داریم این همکاری‌ها در آینده عمق بیش‌تری بیابد و در آینده ارتباطات بیش‌تری با شبکه آزمایشگاهی کشور، برقرار شود. امید داریم با وجود این شبکه، مشکلات عدیده آزمایشگاه ها در بخش های مختلف کاهش یابد. شبکه آزمایشگاهی کشور قطعاً می‌تواند با ایجاد بستر تشویقی و یا اطلاع رسانی این مسیر را هموار کند.

 

گفتنی است، آزمایشگاه شرکت دانش‌بنیان سورن تک توس از مراکز فعال عضو شبکه آزمایشگاهی کشور است که خدمات متنوعی را در زمینه فرآورده‌های کشاورزی و صنایع غذایی، زیستی و مولکولی، ارائه می‌دهد.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های شرکت دانش‌بنیان سورن تک توس، در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی کشور قابل مشاهده است.