به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی کشور، با فعالیت مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص (ITCSF) در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد، زمینه برای پیوند میان پژوهشها نوآوریها و فناوریها با بازار و صنعت غذا فراهم شد.
این مرکز با هدف توسعه فناوریهای نوین، ارتقاء سطح سلامت عمومی و تسریع تجاریسازی محصولات دانشبنیان در حوزه غذاهای خاص، در محل موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی فعالیت میکند.
دکتر سید محمدعلی رضوی، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، با اشاره به اهمیت وجود مرکزی در کشور پرداخت و اظهار داشت: مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص میتواند با ایجاد پیوند میان پژوهش، صنعت و بازار، نقش مهمی در رفع چالشهای تغذیهای کشور ایفا کند.
دکتر ساجد امجدی، سرپرست و مسئول راه اندازی مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص ضمن معرفی ساختار، اهداف، برنامههای اجرایی و مدل کسبوکار این مرکز، بر اهمیت نوآوری و تعامل با بخش خصوصی در توسعه فناوریهای غذاهای خاص تأکید کرد و گفت: مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص، میتواند زمینه پیوند میان آزمایشها، تحقیقات و فناوریها، با بازار این حوزه، به کمک راهاندازی کسب و کارهای فناورانه و نوآورانه را فراهم سازد.
دکتر امجدی، با تشریح نقشه راه توسعه مرکز و اقدامات پیشرو، اظهار داشت: ما در این مرکز به دنبال تبدیل ایدههای فناورانه به محصولات تجاری هستیم و تمرکز ویژهای بر غذاهای عملکردی رژیمی و سلامتمحور داریم و رسالت ما کمک به زنجیره ارزش غذایی با رویکرد نوآورانه است.
گفتنی است، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد با استاندارد ایزو 17025 و مجوز آزمایشگاه همکار از سازمان غذا و دارو، از سال ۱۳۹۴ به عضویت شبکه آزمایشگاهی کشور درآمده است و فعالیت خود را در حوزههای مختلفی مانند آنالیز آب آشامیدنی، آب معدنی، زعفران، دانههای روغنی، نانوذرات و میوههای خشکشده ارائه میدهد. همچنین به عنوان آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه آنالیزهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی آب و پساب نیز فعالیت میکند.
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، و همواره تعامل با این شبکه را در اولویت خود قرار داده است. از جمله اقدامات این موسسه برای توسعه همکاریها میتوان به میزبانی نشستهای منطقهای مدیران، برگزاری جلسات آنلاین استانی، مشارکت فعال در طرحهای پشتیبانی شبکه و بهرهمندی از یارانههای حمایتی اشاره کرد.
فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمونهای این مرکز تحقیقاتی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی کشور قال مشاهده است.