آزمون هـای عمومـی و عملکـردی مخازن بـدون درز شـامل آزمون هـای چرخه فشـار در دمای محیط، نشـت یابی، قرارگیـری در معـرض آتـش، نفـوذ گلولـه، فشـار هیدرواسـتاتیک و سـایر آزمون هـای عملکـردی مطـرح و سـپس آزمون های غیـر مخرب همچـون آزمون هـای ذرات مغناطیـس، ترکیابـی و ضخامت سـنجی بـه روش آلتراسـونیک مورد بررسـی قرار گرفـت. در ادامـه، آزمون های تخصصـی مخـازن خودرویـی و صنعتـی نـوع III ،II و IV شـامل آزمون های محیط اسـیدی، چرخه فشـار در دمای کم و بسـیار بالا، خزش، تعییـن رواداری تـرک، شکسـت و پارگـی تسـریعی و غیـره بیان شـد و در انتهای مقالـه، به بررسـی آزمون های چسـبندگی، انعطاف پذیری، ضخامت سـنجی رنـگ و سـایر آزمون های پوشـش محافـظ مخازن پرداخته شـد.
براسـاس مطالـب ارائـه شـده، بـا توجـه به انجام تعـداد بالایـی از آزمون های سـخت گیرانه و تأییـد آن مطابق بـا اسـتانداردهای مرجع دریـک آزمایشـگاه دارای صلاحیـت و همچنیـن کنترل های مـداوم کیفی، قابلیت اطمینان و سـطح بالای ایمنی این مخازن تضمین می شـود.
در بخش اول مقاله، مقدمه ای درباره انرژی و سوخت های طبیعی ذکر و به این نکته پرداخته شد که کارشناسان،گاز طبیعی را به عنوان یکی از مهمترین و حیاتی ترین منابع انرژی در جهان می دانند و مصرف دو برابری آن را بین سال های 2020 تا 2040 پیش بینی کردند. این امر منجر به افزایش علاقه به استفاده از گاز طبیعی به عنوان سوخت در حوزه حمل و نقل خواهد شد. بنابراین، سوخت های جایگزین می توانند بهترین گزینه به منظور استفاده در وسایل نقلیه، برای به حداقل رساندن وابستگی به سوخت های فسیلی که در حال اتمام هستند، باشند. در ایران نیز به دلیل دارا بودن ذخایر عظیم گازی و تولید بومی مخازن نگهداری آن، از مزیت به نسبت بالایی در این زمینه برخوردار است که با ایجاد بسترهای مناسب می توان از این نعمت خدادادی بهترین استفاده را نمود. از دیگر کاربردهای مخازن نگهداری گاز، صنایع هوا و فضا، حمل و نقل و خودروسازی، پزشکی، پتروشیمی، هواپیمایی، بازی های ورزشی و غیره هستند که اهمیت این نوع مخازن را دو چندان کرده است .