صفحه اصلی

مدیر امور آزمایشگاه‌های دانشگاه شهید چمران اهواز از ارائه طیف متنوعی از خدمات آزمایشگاهی از جمله آزمون فراورده‌های غذایی و کشاورزی منطبق با استاندارد 17025 خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، یوسف تمثیلیان مدیر امور آزمایشگاه‌های دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ارائه خدمات آزمایشگاهی در حوزه‌های گوناگون با توجه به نیاز صنایع و پژوهشگران گفت: آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه، با آزمون بیش از 11هزار نمونه و 24هزار آنالیز و رشد 3 برابری درآمدهای حاصل از ارائه خدمات، در مسیر تجاری سازی خدمات آزمایشگاهی گام برمی‌دارد. 

 

سنجش فرآورده‌های کشاورزی و مواد غذایی بر پایه استاندارد 17025

تمثیلیان، با اشاره به توانمندی در حوزه ارزیابی و کیفیت سنجی مواد غذایی گفت: آزمایشگاه مرکزی در انجام آزمون های فلزات سنگین توسط دستگاه جذب اتمی و نیز آفلاتوکسین، مایکوتوکسین و مواد افزودنی خوراکی با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا توانمند است.

 

وی افزود: آزمون نمونه‌های مواد غذایی و خوراک دام و طیور شامل نمونه‌های گندم، ذرت، برنج و کنجاله سویا، انواع کنسرو، نوشابه‌های گازدار و لبنیات در این مجموعه آزمایشگاهی صورت می‌گیرد.

 

 

تنوع در خدمات آزمایشگاهی به کمک تجهیزات پیشرفته

مدیر امور آزمایشگاه‌های دانشگاه شهید چمران اهواز، از تنوع خدمات آزمایشگاهی ارائه شده در این مجموعه گفت و ادامه داد: این مجموعه در سال 1398 به‌صورت یک مجموعه آزمایشگاهی در پنج بخش شامل 35 تجهیز با فناوری بالا در حوزه اندازه‌گیری و سنجش بین رشته‌ای در قالب آزمایشگاه‌های میکروسکوپی، آزمایشگاه اسپکتروسکوپی، آزمایشگاه کروماتوگرافی، خواص فیزیکی و شیمیایی و آماده‌سازی مواد، بخش‌بندی شده و به درون و بیرون از دانشگاه خدمات ارائه می‌دهد.

 

تمثیلیان، با بیان این‌که خدمات پژوهشی برای آنالیز نمونه های غیر روتین مبتنی بر پژوهش کوتاه و یا بلندمدت ارائه می‌شود، ادامه داد: این روند با تجهیزات متنوع و پیشرفته صورت می‌گیرد که  نتایج آنالیزها و اندازه‌گیری‌های انجام شده عمدتاً به‌صورت پایان نامه و مقاله منتشر می‌شود. همچنین خدمات تجاری برای آنالیز نمونه‌های روتین مبتنی بر استاندارد و پروژه‌های تعریف شده با تجهیزاتی مانند HPLC، AAS، GC-MS انجام می‌شود که نتایج آزمون‌های انجام شده انطباق یا عدم‌انطباق محصولات با استانداردهای مربوطه را بیان می‌کند.

 

همکاری با صنایع

مدیر امور آزمایشگاه‌های دانشگاه شهید چمران اهواز از ارتباط بخش آزمایشگاهی با صنایع گفت و افزود: تلاش کردیم ارتباط موثری میان آزمایشگاه‌ها و صنعت برقرار شود؛ به عنوان نمونه همکاری نزدیکی با پژوهشکده میادین و تجهیزات نفتی دانشگاه با هدف ارائه خدمات به صنایع ایجاد شده است.

 

 

تعامل با فعالان زیست‌بوم نوآوری بر بستر شبکه آزمایشگاهی

مدیر امور آزمایشگاه‌های دانشگاه شهید چمران اهواز از ارائه این خدمات بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به سراسر کشور گفت و افزود: این آزمایشگاه، از سال 1393 عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است و بر این بستر، خدمات خود را پژوهشگران، دانشگاهیان و شرکت‌ها ارائه می‌دهد.

 

این فعال فناور اظهار کرد: ایجاد شبکه آزمایشگاهی در چنین سطح ملی یک ایده بسیار کاربردی و اثرگذار به شمار می‌رود که نیازمند تعریف ساختار، قوانین و توجه بیش‌تر به آزمایشگاه‌های شهرستان‌ها است. همچنین ارائه آمارهای مرتبط با رتبه‌بندی آزمایشگاه به تفکیک و ارائه پیشنهادات برای بهبود رتبه و خدمات طی جلسات مورد نیاز با هدف ارتقای کیفیت آزمایشگاه‌ها می‌تواند در اثرمندی هرچه بیش‌تر این شبکه، کارآمد باشد.