طیف سنج نوری دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم تهران)

آزمایشگاه مربوطه :

آزمایشگاه مرکزی دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم تهران)

سازمان مربوطه :

دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم تهران)

نشانی آزمایشگاه :

تهران، خیابان شهید مفتح، نرسیده به خیابان انقلاب، شماره 43، دانشگاه خوارزمی. البرز، کرج، حصارک، میدان دانشگاه-دانشگاه خوارزمی-معاونت پژوهشی-آزمایشگاه مرکزی.

مشخصات طیف سنج نوری:

تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۰/۰۳/۲۸

نام انگلیسی :

Spectrophotometer

خاصیت قابل اندازه گیری :

اندازه

آخرین وضعیت دستگاه :

آماده سرويس دهي

محدودیت های دستگاه :

محدوده کاری دستگاه از ١٩٥ لغایت ١١٠٠ نانومتر می باشد. همچنین دستگاه دارای قابلیت آنالیز تک طول موجی و یا طیفی است. اطلاعات خروجی که به صورت گراف است توسط پرینتر چاپ می شود.

توضیحات :

این روش در مطالعات ساختاری و بنیادی و همچنین حوزه‌های کاربردی چون تجزیه مواد در رشته‌های شیمی، مواد، کشاورزی، پزشکی و ... کاربرد گسترده‌ای دارد. مستقیما برای اندازه گیری شدت نور در طول موج های مختلف استفاده می شود و می تواند نماینده در صد نور تابشی مخابره شده یا جذب شده باشد. با استفاده از این اطلاعات و مقایسه آن با دانسیته ها و داده های به دست آمده می توان اسپکتروسکوپی را به عنوان یک ابزار استفاده کرد. مقایسه طیف ها برای تعیین غلظت جسم حل شده موجود در حلال مثال خوبی است. بدین ترتیب که با ثبت نور ارسال و دریافت شده در طول موج خاص و بررسی طول موج جذب شده توسط حلال می توان به غلظت آن پی برد. سپس آنالیز محلول با غلظت ناشناخته، با داده های معلوم مقایسه شده و به کمک تناسب غلظت محاسبه می شود. این عمل برای محلول هایی که در آنها چندین نوع حلال وجود دارد نیز قابل استفاده است و البته به دقت بیشتری در آنالیز طول موج ها احتیاج دارد. با توجه به حساسیت اسپکتروفتومتر FTIR مناسب ترین و رضایت بخش ترین روش آماده سازی نمونه، تبخیر ساده محلول نمونه در صفحه ای از نمک KBr و دست یافتن به طیف های فیلم نازک باقی مانده است. این روش طیفی بسیار خوب با خط مبدا مسطح به وجود می آورد. اسپکتروفتومتریا همان طیف سنجی در واقع برهم کنش نور با ماده را مورد بررسی قرار می دهد. دستگاه های اسپکتروفتومتر ماوراء بنفش / مرئی به عنوان پر مصرف ترین دستگاه های اسپکتروفتومتر در آزمایشگاه بوده که در آن با توجه به میزان عبور و جذب ، غلظت مواد در یک نمونه تعیین می گردد. عموماً منابع نوری قابل استفاده در این دستگاه یک لامپ هالوژن تنگستن، برای نور مرئی و یک لامپ دوتریم برای نور UV میباشد. این دستگاه برای اسپکتروفتومتری مایعات طراحی شده ولی نمونه های جامد را نیز می توان مورد آنالیز و بررسی قرار داد. محدوده کاری دستگاه از ١٩٥ لغایت ١١٠٠ نانومتر می باشد. همچنین دستگاه دارای قابلیت آنالیز تک طول موجی و یا طیفی است. اطلاعات خروجی که به صورت گراف است توسط پرینتر چاپ می شود.

موارد قابل اندازه گیری با دستگاه
مورد اندازه گیری شده واحد اندازه گیری دقت اندازه گیری
طیف سنجی nm نانومتر
خدمات قابل ارائه با این دستگاه
شرح خدمت نحوه ارائه هزینه (ریال)
هر نمونه مایع توسط آزمايشگاه ۱۰۰,۰۰۰
زمان سرویس دهی با این دستگاه
روز ساعت شروع ساعت پایان توضیحات
شنبه ۰۸:۳۰ ۱۵:۰۰ -
یکشنبه ۰۸:۳۰ ۱۵:۰۰ -
دوشنبه ۰۸:۳۰ ۱۵:۰۰ -
سه شنبه ۰۸:۳۰ ۱۵:۰۰ -
چهارشنبه ۰۸:۳۰ ۱۵:۰۰ -
متخصصین دستگاه
نام و نام خانوادگی مرتبه علمی تلفن
رضا فرج زاده کارشناس ارشد ۰۲۱۸۶۰۷۰۹۰۲ داخلی ۱۰۶