پس از شروع فعالیت رسمی شبکه، فراخوان عضویت در شبکه به دانشگاههای بزرگ کشور و مراکزی مانند پژوهشگاهها که دارای آزمایشگاههای متمرکز هستند ارسال شد و همزمان، اطلاعرسانی لازم از سوی ستادهای فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اعضا و مراکز آزمایشگاهی مرتبط با آنها، صورت گرفت. در گام بعدی، شرکتهای خصوصی فعال در حوزههای فناوریهای راهبردی شناسایی شدند و از آنها نیز برای عضویت در شبکه دعوت به عمل آمد.
در حال حاضر، حدود 45% درخواستها از سوی دانشگاههای دولتی، 23% از سوی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، 20% از سوی شرکتهای خصوصی، 9% از سوی دانشگاههای علوم پزشکی و بقیه از دانشگاههای آزاد و پیام نور است. از مجموع 74 درخواست رسیده به دبیرخانه شبکه، تا کنون 32 آزمایشگاه به عنوان عضو پذیرفته شدهاند و شرایط 31 مرکز، در حال بررسی است.
با توجه به سهم قابل توجه بخش خصوصی در ارائه خدمات آزمایشگاهی مناسب به محققین، پژوهشگران و صنایع در سطح کشور، شبکه تلاش میکند با تشویق این مراکز در قالب ارائه بستههای حمایتی، رشد کیفی و کمی خدمات آزمایشگاهی در حوزههای فناوریهای راهبردی را در کشور بهبوددهد.
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، مجموعهای از آزمایشگاههای فعال در حوزه فناوریهای راهبردی کشور است که برنامه تقویت و توسعه زیرساختهای خدمات مطلوب آزمایشگاهی را در این حوزه بر عهده دارد. این شبکه از خردادماه سال جاری و با حکم معاون علمی و فناوری رییس جمهور، فعالیت رسمی خود را آغاز کردهاست.