به گزارش مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک فعال حوزه آزمایشگاهی درباره ضرورت وجود شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مزیتهای آن اظهار کرد: «مهمترین مسئله فارغ از حمایتهای مالی، برهمنهی توانایی تحقیقاتی و پژوهشی آزمایشگاههایی است که در شبکه وجود دارند که این امر، از اصلیترین مزیتهای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری است.»
مهندس کامران عشقی، مدیرعامل شرکت پژوهشی کیمیا شنگرف پارس، با اشاره به این که انتقال دانش فنی بین آزمایشگاهها میتواند موجب بالارفتن سطح توانایی فنی همکاران شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری شود، بیان کرد: «یکی از مهمترین اهدافی که شبکه میتواند داشته باشد، جلوگیری از تکرار است. تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی موردنیاز بدنه پژوهش و تحقیقات ممکن است در نقاطی از کشور وجود نداشته باشند که میتوان با بهرهگیری از امکانات و تجهیزات آزمایشگاههای عضو، این خدمات را به راحتی به تمام نقاط کشور عرضه کرد. در عین حال میتوان تخفیفها و امتیازاتی به مشتریان ارائه کرد و هزینه آنالیز را به طور چشمگیری کاهش داد.»
وی با اشاره به اهمیت افزایش سطح دانش فنی کاربران آزمایشگاهی افزود: «تجربه بالغ بر سی سال حضورم در حوزه آزمایشگاهی نشان داده است در اغلب موارد تجهیزات خوبی برای استفاده وجود دارد اما کاربر مناسبی برای بهرهوری مناسب از این دستگاهها نداریم. افزایش دانش فنی و سطح کاربران تجهیزات، منجر به حصول نتیجه بهتر و کارایی بهتر دستگاهها خواهد شد. تحقق افزایش سطح علمی کاربران آزمایشگاهی میتواند از طریق شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری بهخوبی میسر شود.»
این فعال آزمایشگاهی ضمن اشاره به توان این شبکه آزمایشگاهی برای فعالیت در حوزههای گستردهتری چون فراهمآوری شبکهای از ارائهکنندگان مواد آزمایشگاهی و تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز بیان کرد: «بهتر است ساختار شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری در عین حال که خدمات فنی و آزمایشگاهی ارائه میدهد همچنان علمی و فنی باقی بماند.»
مهندس عشقی در پایان گفت: «یکی از مشکلاتی که ممکن است گریبانگیر شبکههای اینچنینی شود، همتراز بودن آزمایشگاهها و مراکز بخش خصوصی، با مراکز بخش دولتی است. هنگامیکه ارزیابیها صورت میگیرد، آزمایشگاههای خصوصی که توان کمتری دارند، با مراکزی که تحت حمایت دولت هستند، در یک قیاس سنجیده می شوند که این موضوع مشکلاتی را برای مراکز خصوصی ایجاد میکند. اگر در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری، نسبت ارائه خدمات به دستگاهها و امکانات موجود، ملاک ارزیابی قرار گیرد بسیار راهگشا خواهد بود. خوشبختانه این مورد در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری لحاظ میشود اما باید با دقت و تأکید بیشتری عملی شود.»