رییس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز از اجرای طرح توسعه علوم شناختی در کشور خبر داد و گفت: در این طرح از محققان پنج استان برای کار با تجهیزات آزمایشگاه علوم شناختی دعوت به عمل آمد که تا پایان سال پنج استان دیگر تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد رضا آی رییس آزمایشگاه نقشه برداری مغز ایران با اشاره به برنامه‌های آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز برای توسعه علوم مرتبط با علوم شناختی اظهار کرد: بر این اساس، استادیاران با استعداد جوان شناسایی شدند که برای آنان کارگاه‌های آموزشی سه روزه برگزار شده است. در این دوره آموزشی استادیاران جوان با موضوعاتی چون تحریک مغناطیسی مغز، تصویربرداری مغز و سیگنال‌های مغزی آشنا شدند.

دکتر آی همچنین از اجرای طرح دیگری در این زمینه خبر داد و گفت: همچنین از محققان استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، یزد و خراسان برای حضور در دوره آموزشی دو روزه در آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز دعوت به عمل آمد.

وی ایجاد ارتباط با سایر مراکز استان‌ها را از اهداف اجرای این طرح ذکر کرد و ادامه داد:‌ تا پایان سال، پنج استان دیگر تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت تا محققان این استان ها نیز از تجهیزات آزمایشگاه استفاده کنند.
دکتر آی همچنین بیان کرد: آزمایشگاه ملی نقشه‌ برداری مغز یک مؤسسه دولتی مستقل است که به صورت هیأت امنایی اداره می‌شود و خدمات یکسان و گسترده به همه مراکز دانشگاهی و پژوهشی می دهد.

رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز اعلام کرد طی یک سال گذشته دو هزار و 600 نفر اعم از دانشجو و محقق از آزمایشگاه نقشه برداری مغز بازدید کرده اند. همچنین انجام 45 هزار نفر ساعت کار تخصصی، استفاده 1200 ساعت از تجهیزات، برگزاری بیش از 100 کارگاه تخصصی و برپایی مدرسه ایبرو از مهمترین اقدامات این آزمایشگاه بوده است.
وی هدف از راه‌اندازی آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز را ارائه خدمات تخصصی به همه محققان ذکر کرد و ادامه داد:‌ محل فیزیکی این آزمایشگاه در دانشگاه تهران است، اما از لحاظ هویت یک هویت مستقل است که خدمات آن مشمول همه مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی می‌شود.

دکتر آی، با بیان اینکه تجهیزات این آزمایشگاه از سال 94 نصب و راه‌اندازی شده است، یادآور شد:‌ تحریک الکتریکی مغز، تحریک مغناطیسی مغز، طیف‌ نگاری مادون قرمز و پردازش سیگنال از جمله تجهیزات نصب شده در این آزمایشگاه است.
وی با اشاره به تجهیزات نصب شده در بخش تحریک مغناطیسی مغز، گفت: در این بخش تحریک و تصویربرداری از مغز به طور هم‌زمان انجام می‌شود.

آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، به منظور ارائه خدمات  به محققان کشور در حوزه نقشه برداری مغز، سال گذشته با حمایت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی راه اندازی شد. 
کلمات کلیدی : علوم شناختی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code