جستجوی پیشرفته اخبار
تحریک سلولهای عصبی خاص به واسطه باریکهای از نور امکانپذیر شد
(۱۳۹۶/۰۷/۳۰)
تعداد بازدید : ۳۲۶۴
اپتوژنتیک Optogenetics به معنی توانایی تحریک سلول های عصبی خاص در مغز به واسطه یک باریکه از نور است، این تکنولوژی را مهمترین پیشرفت چند دهه اخیر در رشته علوم اعصاب می دانند، با این حال قسمت ژنتیک آن موجب میشود تا استفاده از آن محدود به آزمایشگاه باشد.
علت اینست که برای اعمال این تکنیک باید ابتدا بافت مورد نظر را با استفاده از مهندسی ژنتیک به نحوی تغییر داد تا بتواند نوعی پروتئین حساس به نور بسازد، این پروتئین بطور طبیعی به توسط نوعی جلبک ساخته میشود.
محققین این روش را به نحوی تغییر داده اند که بدون نیاز به دستکاری ژنتیک هم قابل اجرا باشد. این روش بر پایه این مشاهده است که سلول های طبیعی عصبی را میتوان با حرارتی که در اثر تابش نور مادون قرمز ایجاد میشود تحریک کرد.
حال برای اینکه اشعه مادون قرمز فقط سلول های خاصی را تحت تاثیر قرار دهد از نانو ذرات طلا استفاده میشود. آنها این ذرات را به درون سلول های هدف میفرستند و سپس با تاباندن نوعی لیزر سبز این ذرات را تحریک میکنند. حرارت ایجاد شده در این تابش موجب تحریک سلول عصبی میشود.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، با رویکرد شکلدهی به بازار لیزر، جهتدهی به سامانهای از عرضهکنندگان و همچنین تأمین و تخصیص منابع و مشروعیت بخشی به فناوری لیزر فوتونیک و ساختارهای میکرونی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
کلمات کلیدی :
لیزر