به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ محمدصادق ذبیحی دبیر ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی؛ سال 97 را سال پیشرفت در بخش لیزر خواند و گفت: علی رغم محدودیتهای منابع مالی موجود، خوشبختانه ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، با شناخت از زیرساختهای این حوزه ، بستر شبکهسازی در زمینه ساخت و تولید لیزر و فوتونیک را در کشور فراهم کرد.
ذبیحی گفت: ستاد توسعه فناوریهای لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، از ابتدای سال 95 کار خود را شروع کرد و مشغول ساماندهی ارکان خود شد. این ستاد تازه تأسیس و البته جوان، در فرصت کوتاهی که در اختیار داشت، موفق به تنظیم سند توسعه فناوریهای مرتبط با لیزر و فوتونیک شد، که با پیگیریهای لازم این سند به تأیید پنج وزارت خانه مرتبط نیز رسانده شد و درنهایت بهمنظور تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمسیون هیئت دولت آماده شد.
وی در ادامه گفت: ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، با توجه به اینکه نیازمند زمان بیشتر بهمنظور پیشرفت در طی این مسیر بود، فعالیتهای خود را بنا بهپیش بینیهای صورت گرفته در سند تنظیم کرد و از سویی دیگر بر اساس شرایط استاندارد و متوازن ، برنامهها و سرفصلهای انتخابی و پیشبینیشده در این ستاد را، بر مبنای سند توسعه فناوریهای مرتبط با لیزر و فوتونیک تنظیم و پیشراند.
دبیر ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک . ساختارهای میکرونی معاونت علمی، گفت: با توجه به شاخصه اصلی فناوری لیزر از یکسو و کاربردهای بیشمار این صنعت از سوی دیگر، ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی در سال گذشته زیرساختهایی را بهمنظور ساخت و تولید لیزر بر اساس فناوری بومی فراهم کرد.
وی با اشاره به اینکه در کشور زیرساختهای پراکندهای در بخش لیزر وجود دارد بیان کرد: بهمنظور برطرف سازی نیاز جامعه در بخش لیزر باید بتوانیم، از ابتدا تا انتهای یک ایده تا رسیدن آن به محصول، کار را از حالت جزیرهای به حالت منسجم و یکپارچه درآوریم و با شناسایی نیاز جامعه در جهت بومیسازی فناوری با سرعت بیشتری حرکت کنیم.