در این برنامه که به همت کانون برگزیدگان باشگاه نانو برگزار شد، 18 نفر از اعضای این کانون از استانهای اصفهان، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، فارس، کردستان، کرمان، گیلان، هرمزگان و یزد، حضور داشتند.
سفیران شبکه آزمایشگاههای آموزشی توانا، اعضای کانون برگزیدگان باشگاه نانو هستند که آمادگی لازم را برای برگزاری دورههای آشنایی با تجهیزات نانو برای دانشآموزان و دبیران در شهرهای دارای آزمایشگاه نانو، به ویژه شهرهای محل زندگی و تحصیل خود، دارند.
باشگاه نانو با حمایت کارگروه ترویج و آموزش عمومی ستاد فناوری نانو، توانمندسازی این سفیران را به صورت دورهای انجام میدهد.
از ویژگیهای قابل توجه برگزاری دومین دوره، بر عهده گرفتن تمامی امور اجرایی آن مانند انجام همه هماهنگیهای لازم با پژوهشسرای محل برگزاری دوره، برنامهریزی آموزشی، رفت و آمد و اسکان شرکتکنندگان در دوره، توسط اعضای کانون در سنندج است.
شایان ذکر است مدرسین این دوره نیز از بین اعضای فعال کانون برگزیدگان باشگاه نانو انتخاب شده بودند. رامیار رحیمی، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی سنندج، با تجربه برگزاری بیش از 40 دوره دانشآموزی توانا، علاوهبر مسئولیت اجرایی این برنامه، به همراه محمدرضا صادقیون، دانشجوی رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تدریس این دوره را نیز برعهده داشت.
گزارش دوره دوم
افتتاحیه دومین دوره توانمندسازی سفیران شبکه آزمایشگاهی آموزشی توانا، چهارشنبه 24 مردادماه سال جاری، با حضور محمدسعید کنعانی، رییس آموزش و پرورش ناحیه 2 سنندج، مجتبی نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، فرانک زمانی، مدیر پژوهشسرای دانشآموزی ناحیه 2 آموزش و پرورش سنندج، شیرین علیخانی، سرپرست کانون برگزیدگان باشگاه نانو و 18 نفر از اعضای این کانون برگزار شد.
در این مراسم، ابتدا اهداف و برنامه دوره توسط عرفان صادقیون ارایه شد. سپس مجتبی نسب، درباره اهمیت کار پژوهشی و آزمایشگاهی و لزوم کسب مهارت در کنار فراگیری دروس تئوری دانشگاهی صحبت کرد. وی همچنین اهداف و رسالت ستاد نانو و شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی را به صورت خلاصه برای حاضرین ارایه کرد. در انتهای برنامه افتتاحیه، محمدسعید کنعانی، ضمن خوشامدگویی به حاضرین، از فعالیت باشگاه نانو و کانون برگزیدگان، ابراز خرسندی کرد. وی با بیان اینکه فعالیت دانشآموزان ایران در زمینه فناوری نانو و پیشرفتهای علمی و دستاوردهای عملی ایشان موجب غرور و سربلندی است افزود: «امروزه فناوری نانو از جمله فناوریهای راهبردی در کشور است که ستاد فناوری نانو به خوبی توانسته است در زمینه ترویج آن در جامعه و توسعه کاربردهای آن در صنعت و محصولات کشور، گام بردارد».
سپس برنامه آموزشی این دوره در محل آزمایشگاه نانو آغاز شد و شرکتکنندگان در روز اول با مباحثی نظیر مفاهیم نانو، ضرورت یادگیری فناوری نانو، مربیگری و روایتگری، یادگیری پژوهشمحور و روش تدریس آشنا شدند. پس از معرفی تجهیزات عمومی آزمایشگاهی، آزمایش سنتز نانوذرات نقره به روش شیمیایی، ایمنی در آزمایشگاه و بستههای آموزشی توانا توسط رامیار رحیمی و محمدرضا صادقیون آموزش شد.
برنامه روز دوم دوره نیز با آموزش تئوری میکروسکوپ AFM آغاز و در ادامه، شرکتکنندگان به صورت گروهی با سازوکار تجهیزاتی مانند اتوکلاو، کوره و آون، پمپ خلاء، آسیاب گلولهای، التراسونیک، الکتروریسی، انفجار الکتریکی سیم، سانتریفیوژ، اسپکتوفتومتر، رسوب بخار شیمیایی و همگنساز فراصوت، به صورت عملی آشنا شدند. در پایان، آزمون عملی برگزار شد و گواهینامه حضور در این دوره پس از نهایی شدن نتایج آزمون و ارایه گزارشکارها به شرکتکنندگان اعطا میشود.