چالش‌ نوآوری نانو با عنوان «ساخت جاذب هیدروکربن‌های نسوخته در زمان راه‌اندازی سرد برای کاتالیست خودرو» با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و شرکت ایران دلکو برگزار می‌شود.

در ادامه برگزاری چالش‌های نوآوری و فناوری با هدف توسعه راهکارهای حل مشکلات صنعتی و رفع نیازهای فناورانه کشور، برگزاری چالش های‌ نوآوری نانو با همکاری کارگروه صنعت و بازار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و شرکت ایران دلکو در پلتفرم نوآوری‌باز آی‌چلنج آغاز شد. چالش نوآوری در زمینه «ساخت جاذب هیدروکربن‌های نسوخته در زمان راه‌اندازی سرد برای کاتالیست خودرو به‌دنبال حمایت از توسعه و تجاری‌سازی راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت رفع این چالش می باشد.

 

آلودگی هوا یکی از چالش‌های اصلی پیش‌روی جوامع امروزی بوده که بخش اعظمی از آن ناشی از موتورهای احتراق داخلی است. در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیار زیادی برای کاهش این آلاینده‌های هوا صورت گرفته است. در این بین مهم‌ترین فعالیت انجام‌شده، استفاده از مبدل‌های کاتالیستی (Catalyst Converter) در سیستم خروجی خودرو است، که در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مبدل کاتالیستی نام محصولی است که در مسیر سیستم خروجی گاز احتراق موتور خودرو تعبیه شده و وظیفه تبدیل گازهای آلاینده حاصل از سوختن ناقص مانند گازهای NOx و CO را به گازهای کم‌خطرتر به عهده دارد. این کاتالیست‌ها معمولاً شامل سطوح خالص فلزی هستند که مواد فعال کاتالیستی بر روی آن‌ها قرار دارند.

 

مبدل های کاتالیستی

 

مبدل‌های کاتالیستی قادرند تا 90 درصد گازهای سمی را بی‌اثر کنند اما تا زمانی که به دمای فعال‌شدن برسند، مقداری آلاینده بدون خنثی‌شدن وارد هوا می‌شود. این مرحله که به عنوان راه‌اندازی سرد یا cold start شناخته می‌شود، به تنهایی عامل انتشار دست‌کم 70 درصد هیدروکربن‌های نسوخته حاصل از موتور خودروها است. در این میان استفاده از جاذب‌های هیدروکربنی یکی از کاراترین رویکردهای شناخته‌‎شده به منظور غلبه بر این چالش است.

 

بنابر اعلام دبیرخانه چالش‌های فناوری و نوآوری نانو، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و سایر پژوهشگران و فناوران علاقه‌مند تا تاریخ 12 اسفند‌ماه فرصت دارند طرح مفهومی اولیه خود را به دبیرخانه چالش ارسال نمایند.

 

طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) به مرحله دوم راه خواهند یافت. پذیرفته‌شدگان مرحله نخست همچنین تا سقف 50 میلیون ریال تسهیلات حمایتی شامل کمک هزینه نقدی و اعتبار استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو را هم‌زمان با پیشرفت طرح خود طی مرحله دوم دریافت خواهند نمود. در نهایت به برندگان چالش نوآوری جاذب‌های هیدروکربن‌های نسوخته برای کاتالیست جوایز نقدی 300 میلیون ریالی تعلق می‌گیرد که به طور مشترک از سوی ستاد توسعه فناوری نانو و شرکت ایران دلکو پرداخت می‌شود. همچنین برگزیدگان علاوه بر تسهیلات حمایتی از سوی ستاد توسعه فناوری نانو در جهت تجاری‌سازی طرح خود، فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی طرح تا تولید انبوه را به همراه شرکت ایران دلکو خواهند داشت.

 

علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزئیات چالش (نحوه ثبت نام، شرایط ارسال راه‌حل، جوایز و...) به نشانی Ichallenge.ir مراجعه نمایند.

 

چالش نوآوری نانو مبدل‌های کاتالیستی

کلمات کلیدی : ستاد فناوری نانو,چالش,فناوری,نوآوری,کاتالیست

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code