آزمایشگاه مرکزی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران کارگاه آموزشی داکینگ مولکولی و آنالیزهای مربوط به آن را برگزار می‌کند.

چهارشنبه 13 آذر 98، آزمایشگاه مرکزی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران میزبان کارگاه آموزشی داکینگ مولکولی و آنالیزهای آن به منظور طراحی دارو، واکسن و ارزیابی میان‌کنش‌های مولکولی است.

 

در این کارگاه آموزشی، سرفصل های مختلفی ارائه می‌شود که از آن جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- آشنایی مقدماتی با روش داکینگ مولکولی و داده پایگاه‌های ساختار پروتئین و لیگاند (ChemSpider، PubChem، PDB،NCBI و غیره)

- اصلاح و تغییرات ساختارها و کمپلکس های پروتئینی با برنامه Chimera

- بهینه سازی لیگاند و رسپتور (با برنامه های Hyperchem و Chimera)

- داکینگ پیشرفته پروتئین- لیگاند و پروتئین-پروتئین با برنامه AutoDock، Vina، Molegro و Hex

 

مولکولار داکینگ (Molecular Docking)

 

مولکولار داکینگ (Molecular Docking) یکى از روش هاى زیرمجموعه مدل سازی مولکولى در علم بیوانفورماتیک است. با استفاده از داکینگ می‌توان جهت گیری ترجیحی یک مولکول نسبت به دیگری، زمانی که به یکدیگر متصل می‌شوند تا کمپلکسی پایدار شکل دهند را پیشگویی کرد. به عبارتی، داکینگ مولکولی روشی کلیدی در پیش بینی ساختار کمپلکس رسپتورلیگاند در فرایند کشف داروها و ترکیبات پیشرو جدید است.

 

این روش برای اولین بار اواخر سال 1980 مورد استفاده قرار گرفت و امروزه به طور گسترده به عنوان ابزار جستجوی مجازی در مراحل اولیه فرایند توسعه دارو به کار برده می‌شود. علاوه بر این، روش داکینگ مولکولی روشی ارزشمند برای شناخت بهتر برهم کنش های رسپتورلیگاند است.

 

با پیشرفت علوم و فناوری جدید، استفاده از علوم بین رشته اى مانند بیوانفورماتیک، رشد روز افزونى داشته است. همچنین استفاده از روش هاى بیوانفورماتیک، تحقیقات و مطالعاتى را که از نظر آزمایشگاهى انجام آن امکان پذیر نیست را میسر مى سازد.

 

علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس 61117055 (021) تماس بگیرند یا به نشانی تهران، خیابان آزادی، خیابان دکتر محمد قریب، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ،آزمایشگاه مرکزی مراجعه کنند.

 

آزمایشگاه مرکزی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که اطلاعات تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی آن در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی منتشر شده است.

 

کلمات کلیدی : کارگاه آموزشی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code