حسگرهای زیستی و نانو زیست حسگرها یکی از مهم ‌ترین و پرکاربردترین ادوات در حوزه‌‌های مختلف از جمله تشخیص پزشکی به شمار می‌روند.

با توجه به گسترش بیماری‌ها، استفاده از تکنیک‌های سریع و بسیار حساس تشخیصی از اهمیت زیادی برخوردار است. اولین تلاش ها برای ساخت زیست حسگرهای کاربردی به 60 سال پیش و به پایش گلوکز خون برمی گردد.

 

اندازه‌گیری هزاران ماده شیمیایی و زیستی

حسگرهای زیستی نانو ابزاری سنجشی هستند که به کمک یک پذیرنده زیستی و مبدل، قادر به شناسایی و اندازه گیری هزاران ماده شیمیایی و زیستی هستند. از حسگرهای زیستی نانو به عنوان ابزاری قدرتمند و سریع در علوم مختلفی مانند پزشکی، زیست شناسی، صنایع غذایی و صنایع دارویی بهره می گیرند.

 

کاربردهای حسگرهای زیستی نانو متنوع است. تا آن اندازه که با توجه به کاربردشان، دارای دسته بندی متنوعی هستند که می توان به حسگرهای مبتنی بر نانو ذرات، حسگرهای مغناطیسی، زیست حسگر الکتروشیمیایی و حسگرهای مبتنی بر نانولوله ها اشاره کرد.

 

دیابت و سرطان با توسعه نانو زیست‌ حسگرها به خوبی پایش می‌شود

 

پایش عوامل سرطان‌زا

هم اکنون حسگرهای زیستی نانو از ابزارهای مهم در پایش آنتی ژن های سرم و عوامل سرطان زا هستند؛ این ابزارها امروزه اختلالاتی چون دیابت، سرطان و پاسخ های آلرژیک را نیز به خوبی پایش می کنند. نانو زیست حسگرها با توجه به اختصاصی بودن، تکرار پذیری، سرعت پاسخ دهی بالا، کشت در بدن و کوچک بودن، از ابزارهای بسیار مهم و کاربردی علوم زیست پزشکی هستند که در آینده جایگزین بسیاری از ابزارهای رایج می شوند.

 

توسعه و تجاری‌ سازی هر چه بیشتر این ادوات، نقش بسیار موثری در بهبود فرآیندها و روش‌ های تشخیصی و به تبع آن افزایش سطح بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. 

 

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی,معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری,حسگر زیستی,زیست فناوری

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code