به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، آزمایشگاه کشت بافت و ژنتیک آموزشکده فنی پسران کشاورزی کرمان (رضوان) دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان یکی از مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است که خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی را در حوزههایی چون ژنتیک، بیولوژی و کشت بافت گیاهان ارائه میکند.
حکمت مظفری مدیر این مجموعه آزمایشگاهی با اشاره به برخورداری آموزشکده کشاورزی رضوان از فضاهای آموزشی و آزمایشگاههای تخصصی، عنوان کرد: بخش آزمایشگاهی این مجموعه شامل آزمایشگاه های کشت بافت، ژنتیک، دامپروری، فیزیولوژی گیاهی، خاکشناسی، شیمی، حشره و بیماریشناسی گیاهی گلخانه ها و کارگاهها می باشد.
این فعال حوزه پژوهش ادامه داد: در حال حاضر در این مجموعه در حال تولید گیاه زینتی فیکوس شرابی، فیکوس لیراتا و فیکوس مینیاتوری از طریق کشت بافت گیاهی هستیم.
مظفری، با اشاره به میزان اشتغال ایجاد شده بر بستر آموزشکده و آزمایشگاهها عنوان کرد: در حال حاضر نیروی کار مشغول در آزمایشگاه و گلخانه این مجموعه، از دانشجویان مستعد این مجموعه می باشد که از این نفرات 5 نفر در حال آموزش، کارآموزی و تولید هستند.
مدیر آزمایشگاههای آموزشکده فنی پسران کشاورزی کرمان (رضوان)، با اشاره به توانمندیها و خدمات قابل ارائه آزمایشگاهی این مجموعه عنوان کرد: در آزمایشگاههای آموزشکده، مراحل استریل، پرآوری و استقرار اکثر گیاهان زینتی و گیاهان باغی، ساخت و تولید محیط کشت های مورد نیاز میکروبیولوژی قابل ارائه است.
مظفری ادامه داد: همچنین خدمات آزمایشگاهی دیگری همچون نگهداری و رشد گیاهان در مرحله پرآوری، استخراج اسیدهای نوکلیک و تعیین خلوص آنها، استخراج و اندازهگیری اسید چرب و اندازهگیری میزان پروتئین نمونهها، از دیگر فعالیتهای آزمایشگاههای آموزشکده کشاورزی رضوان به شمار میروند.
وی با اشاره به توانمندی ارائه خدمات در زمینه فرایندهای کشت، تدوین و بهینه سازی کشت بافت گیاهان به منظور تولید گیاهان عاری از بیماری و یا تکثیر انبوه گیاه، افزود: در حال حاضر تولید گیاه فیکوس از طریق کشت بافت و تولید بنفشه آفریقایی از پروژههای فناورانه این مجموعه به شمار میرود.
مظفری، با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی عمومی و تخصصی متناسب با نیاز مخاطبان، عنوان کرد: از مهمترین دورههای برگزارشده و قابل برگزاری در این مجموعه، میتوان به دوره آموزش ساخت محیط کشت و استقرار گیاه در کشت بافت، با هدف آموزش مراحل پایه کشت بافت گیاهی و آشنایی با انواع محیط کشت و مواد مورد نیاز ساخت محیط و مراحل استریل، مواد استریل کننده و شناخت اثرات هرکدام بر گیاه اشاره کرد.
وی افزود: همچنین دوره آموزشی پرآوری و ریشه زایی گیاه کشت بافتی، آشنایی با هورمونها و ویتامینها در کشت بافت گیاهی که با هدف آموزش مراحل کشت بافت گیاهی و آشنایی با روشهای ازدیاد گیاهی در فرآیند کشت بافت و شناخت هورمونها برگزار میشود را می توان به عنوان دیگر دوره ی قابل برگزاری توسط این مجموعه نام برد.