آزمایشگاه پیشگام دامپرور سپاهان یکی از مجموعه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که خدمات آنالیز را در حوزه‌های مختلفی همچون غذایی، میکروبی و خوراک دام، طیور و آبزیان ارائه می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، شراره رویانیان مدیر آزمایشگاه پیشگام دامپرور سپاهان با بیان اینکه این مجموعه با هدف کنترل کیفی محصولات و مواد اولیه کارخانه، فعالیتش را اغاز کرده است به معرفی بخش‌های آن پرداخت و ادامه داد: آزمایشگاه از 3 بخش آنالیز دستگاهی – آنالیز شیمیایی -کنترل کیفی میکروبی مواد غذایی، خوراک دام، طیور و آبزیان تشکیل شده است.

 

این فعال حوزه آزمایشگاهی، به تجهیزات موجود در بخش دستگاهی اشاره کرد و گفت: خدمات آزمایشگاه در بخش دستگاهی شامل اندازه گیری فلزات سنگین- سدیم و پتاسیم –آفلاتوکسین توتال ، ویتامین ها و اسید امینه است. همچنین دستگاه NIR که با هدف کنترل کیفی محصولات و مواد اولیه کارخانه کالیبره شده است و 6 پارامتر پروتئین، رطوبت، خاکستر، فیبر، چربی و نشاسته را در 1 دقیقه آنالیز می‌کند.

 

 

وی ادامه داد: در بخش آنالیز شیمیایی نیز پارامتر های انرژی،پروتئین، رطوبت، خاکستر، فیبر، چربی، میزان فسفر و کلسیم و منیزیوم و ... آنالیز می‌شوند.

 

این فعال حوزه پژوهش در خصوص جزییات بخش میکروبی عنوان کرد: در بخش میکروبی، شناسایی و شمارش کپک و مخمر، باکتری‌های خانواده انتروباکتریاسه شامل سالمونلا و اشریشیا کولای و کلی فرم‌ها و توتال کانت انجام می شود.

 

رویانیان با بیان اینکه زمینه اشتغال و توسعه پژوهش‌ها در این مجموعه فناور فراهم شده است گفت: در این آزمایشگاه 5 نفر نیروی انسانی با رشته های مرتبط در حال فعالیت هستند.

 

مدیر آزمایشگاه پیشگام دامپرور رویانیان با اشاره به قابلیت ارائه طیف گسترده‌ای از خدمات آزمایشگاهی با تکیه به تجهیزات تخصصی این حوزه عنوان کرد: رطوبت سنج ، اسپکترو فتومتر،، کروماتوگرافی گازی، طیف سنج جذب اتمی، آون، انکوباتور ، انکوباتور کولد، کوره ، مولتی متر ، فلیم فتومتر، ترازو دیجیتالی(اندازه گیری وزن)، اتوکلاو (استریلاسیون محیط کشت)، بن ماری (جهت اندازه گیری میزان فعالیت اوره از و تهیه محیط کشت)، دماسنج دیجیتالی (اندازه گیری دمامحیطی)، انکوباتور یخچال دار تنها بخشی از تجهیزات این پژوهشکده به شمار می‌رود.

 

وی در خصوص ارائه خدمات آزمایشگاهی و یا تحقیقاتی به دانشگاهیان و پژوهشگران گفت: طی دو سال متوالی دوره‌ و کارگاه‌های آموزشی جهت آموزش دانشجویان دانشگاه آزاد یزد و شهرضا انجام دادیم که دوره‌ها شامل آشنایی با الزامات آزمایشگاه میکروبیولوژی مطابق استاندارد 9899ISO و آشنایی با دستگاه hplc بود. همچنین اثر ضد میکروبی عصاره گیاهان دارویی و آنالیز ترکیبات شیمیایی خوراک دام و طیور برای پژوهشگران صورت پذیرفت.

 

این فعال حوزه پژوهش با تاکید بر اینکه شکل‌گیری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی نقش قابل توجهی در ارائه گسترده خدمات  و توسعه فعالیت‌های آزمایشگاهی و پژوهشگاهی داشته است بیان کرد: این مجموعه از سال 1399 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمده است و همواره در دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی که توسط شبکه برگزار می گردد، شرکت کرده است.

 

وی افزود: برایمان باعث افتخار است که با این شبکه همکاری داشته باشیم. شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی در جایگاهی قرار دارد که می‌تواند به عنوان مرکز تبلیغاتی قدرتمند، به ما در جهت معرفی حوزه کاریمان به پژوهشگران و دانشجویان کمک کند.

 

 

مدیر آزمایشگاه پیشگام دامپرور سپاهان با اشاره به اینکه دوره‌های آموزشی شامل خدماتی است که جهت کنترل کیفی مواد غذایی با هدف ارتقا سطح دانش و مهارت عملی دانشجویان و محققین برای انجام کارهای تحقیقاتی یا آمادگی برای ورود به بازار کار انجام میشود، ادامه داد: علاوه بر کنترل کیفی مواد غذایی، دوره های آموزشی کارهای پژوهشی در زمینه بررسی اثرات درمانی گیاهان دارویی، بررسی تکینیک‌های ضدمیکروبی، اندازه‌گیری ویتامین‌ها ، فلزات سنگین و افلاتوکسین ، بررسی ترکیبات شیمیایی و میزان انرژی خوراک دام و طیور و همچنین آشنایی با الزامات استاندارد 17025ISO و استاندارد9899 ISO  نیز برگزار می شود. در تمامی دوره‌های برگزار شده، گواهی شرکت در دوره پس از اتمام دوره اعطا می‌شود.

 

این فعال فناور، برنامه‌ریزی برای دوره‌های الزامات استاندارد 17025ISO/IE، الزامات میکروبی 9899ISO، اندازه گیری ویتامین ها با دستگاه HPLC، محلول سازی، اندازه گیری افلاتوکسین با دستگاه HPLC را جزو برنامه‌های آتی این آزمایشگاه دانست.

 

رویانیان الزامات لازم جهت انجام پژوهش را شامل فرضیه سازی، انتخاب روش مناسب، قرارگیری در محیط آزمایشگاه، آزمون و خطا تا رسیدن به نتیجه احتمالی دانست و ادامه داد: جهت ارتقا سطح دانش و مهارت پژوهشگران با توجه به حوزه فعالیت مجموعه، بهتر است سازمانی در جایگاه شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی که برای تمامی دانشجویان و محققین شناخته شده است و باتوجه به خدماتی که در مجموعه صورت میگیرد، بتواند پل ارتباطی بین محققین و ازمایشگاه باشد. این پل ارتباطی می‌تواند با معرفی مجموعه در رسانه‌های مرتبط با شبکه برای آشنایی بیشتر دانشجویان و محققین شکل گیرد.

 

وی ضمن تشکر از حمایت‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، برای ارتباط بیشتر با شبکه، اظهار امیدواری و بیان کرد: شبکه میتواند در معرفی خدمات آزمایشگاه به محققین و دانشجویان و حمایت از هر دو طیف بسیار تاثیرگذار باشد.

 

همچنین شایسته یادآوری است، فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه را می‌توانید در  شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و در صفحه اختصاصی این مجموعه مشاهده کنید.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code