به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، در سراسر کشور و به تبع آن استانها، تعداد بسیار زیادی از آزمایشگاههای متعدد خصوصی و دولتی در زمینهها و تخصصهای مختلف مشغول فعالیت هستند که استفاده از این ظرفیتها در قالب یک شبکه در دسترس و بدون محدودیت زمانی و جغرافیایی میتواند ضمن ارتقای پژوهشها به توسعه محصولات دانشبنیان، توسعه علمی و قرار گرفتن کشور در صدر قلههای پیشرفت کمک کند.
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با هدف مجتمع کردن و همافزایی میان این آزمایشگاهها، افزایش همکاری و ارتقای توانمندی آزمایشگاهها، با برگزاری نشستهای متعدد ذیل موضوعات مختلف و برنامههای گوناگون از جمله سفر مدیران و کارشناسان شبکه آزمایشگاهی به استانهای کشور، مسیر گسترده شدن زیرساختهای آزمایشگاهی کشور را فراهم کرده است.
بر همین اساس ، سه شنبه 7 شهریورماه سال 1402، نشست مدیران آزمایشگاه های استان آذربایجان غربی به میزبانی دانشگاه ارومیه برگزار شد. همچنین نمایندگان 6 سازمان نظارتی از جمله سازمانهای غذا و دارو، استاندارد، محیط زیست، انتقال خون، دامپزشکی و اتاق تعاون در این نشست حضور داشتند.
در این نشست بیش از 50 نماینده از حدود 40 آزمایشگاه خصوصی، دولتی و دانشگاهی استان آذربایجان غربی شرکت کردند و به بیان توانمندیها، دستاوردها، معرفی زیرساختها، خدمات قابل ارائه و روش آزمونهای خود پرداختند.
همکاری دانشگاه ارومیه و شبکه آزمایشگاهی
دکتر عباس بانج شفیعی معاون پژوهشی دانشگاه ارومیه در این نشست و طی سخنانی، به معرفی دستاوردها و توانمندیهای دانشگاه، افق پیش رو در حوزه پژوهش و همکاریهای آینده آزمایشگاهها با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی پرداخت.
شفیعی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی دارای 17 آزمایشگاه عضو در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است و با توجه به ظرفیت استان، این ظرفیت تا حد بسیاری قابل افزایش است، ادامه داد: این نشست و نشستهای برنامهریزی شده بعدی، زمینهای فراهم میکند تا با افزایش تعداد آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی و ارتقای رتبههایشان، علاوه بر کمک به پژوهشهای کاربردی و محصول محور، زمینه برای ارائه گسترده خدمات این مجموعهها در یک قالب منسجم و بدون محدودیت به متقاضیان سراسر کشور فراهم شود.
وی با اشاره به ظرفیت آزمایشگاهها در کمک به شرکتها برای صادرات و واردات محصول گفت: همچنین از آنجاییکه استان آذربایجان غربی یک استان مرزی است و گمرکات فعالی برای صادرات دارد، بنابراین در صادرات و واردات محصولات نیاز به انجام آزمایشهای مختلفی به ویژه آزمایش باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات کشاورزی و غذایی، وجود دارد و تقاضا در استان آذربایجان غربی برای انجام فعالیتهای آزمایشگاهی تخصصی در زمینه صادرات و تجارت بالا است.
شفیعی افزود: عضویت مجموعههای آزمایشگاهی استان و دانشگاه ارومیه در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، زمینه را برای ارتقای محصولات صادراتی و تسهیل ورودشان به بازارهای هدف فراهم میسازد.
معرفی توانمندی آزمایشگاههای دانشگاه ارومیه
در ادامه نیز شرح فعالیت آزمایشگاه های دانشگاه ارومیه توسط دکتر سجاد کشی پور مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه ارومیه ارائه شد و حاضران با خدمات، توانمندیها و روش آزمونهای قابل ارائه در این مجموعه آشنا شدند.
کشی پور با بیان اینکه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه ارومیه از مراکز فعال عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به شمار میرود عنوان کرد: این مجموعه آزمایشگاهی، با تنوع در تجهیزات و روش آزمونهای آزمایشگاهی، خدمات خود را به متقاضیان داخل و خارج از دانشگاه از جمله صنایع استان ارائه میکند.
وی افزود: در زیرمجموعه آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاههای دیگری از دانشکده دامپزشکی، کشاورزی، منابع طبیعی، علوم و همینطور پژوهشکدههای مطالعات دریاچه ارومیه ، مرکز تست ماشین شمالغرب، مرکز میکروسکوپ الکترونی، پژوهشکده زیست فناوری، مرکز تحقیقات تکنوفوم پلاس، پژوهشکده میکروالکترونیک و آزمایشگاه آنتن و ماکروویو مشغول به ارائه خدمت هستند.
معرفی خدمات شبکه آزمایشگاهی و پرسش و پاسخ
علاوه بر معرفی آزمایشگاهها و ایجاد زمینه تعامل و همکاری میان این مجموعهها، شرح مفصلی از خدمات، حمایتها و امکانات شبکه آزمایشگاهی توسط مهندس دارابی، مدیر حمایتها و خدمات شبکه آزمایشگاهی ارائه شد که مورد استقبال مدیران مجموعههای آزمایشگاهی قرار گرفت. همچنین مدیران مجموعهها، پرسشها و ابهامات خود را با مهندس دارابی مطرح کردند.
در این نشست، بحثهای راهبردی و سازندهای صورت گرفت و مجموعهها، ضمن به اشتراکگذاری تجربهها و دستاوردهایشان، به بیان دغدغهها، مشکلات و محدودیتها نیز پرداختند.
مقرر شد تا دانشگاه ارومیه، در راستای رسالت اجتماعی خود نسبت به گرد هم آوردن این آزمایشگاهها و جهت دهی و راهبری آن به کمک شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی بپردازد؛ در این راستا گفتوگوهایی پیرامون خرید تجهیزات، تعمیر تجهیزات، کالیبراسیون تجهیزات، تامین مواد آزمایشگاهی مرجع، اخذ اعتبارنامه استاندارد 17025و سایر استانداردها، نحوه خرید تجهیزات داخلی و خارجی، بهبود توان شرکتهای داخلی و پیادهسازی نرمافزار صورت گرفت.
بازدید از آزمایشگاههای دانشگاه های ارومیه
در ادامه این نشست از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه ارومیه، پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه ارومیه، آزمایشگاه عمومی، آزمایشگاههای تجزیه و تحلیل بیوشیمیایی، تحقیقات ژنتیک، ابزارهای تحلیلی، کلونینگ و بیان ژن، رادیوبیولوژی، بیوالکتروشیمی، آنالیز سلولی و مولکولی، بیولوژی مولکولی، پروتئین شیمی، ایمونولوژی و اتاق های سرد و گرم، تولید و پشتیبانی و فضای پاک بازدید صورت گرفت.