رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز ، از ظرفیت‌ها و خدمات آزمایشگاهی قابل ارائه توسط این مجموعه گفت.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، دکتر محمد شفیعی رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز به معرفی این آزمایشگاه که عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو و شبکه آزمایشگاه‌های علمی ایران (شاعا)، آزمایشگاه همکار مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی خوزستان و همچنین عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است پرداخت و در خصوص فعالیت‌های این مجموعه گفت: تمرکز، نگهداری، سامان‌دهی و سرویس‌دهی دستگاه‌های دارای کاربرد عمومی در سطح دانشگاه و هم‌چنین صنایع استان در یک مکان کاملاً تخصصی جهت رشد و شکوفایی امر پژوهش در سطوح منطقه‌ای و ملی، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی فناوری بالا High Tech ، ارائه فضای مناسب آزمایشگاهی جهت انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای محققین داخل و خارج دانشگاه، جلوگیری از خرید دستگاه‌های مشابه و فراهم آوردن امکان خرید دستگاه‌های ضروری و مورد نیاز پژوهشگران و محققین در سطح منطقه، ایجاد شبکه آزمایشگاهی در سطح دانشگاه جهت بهره‌برداری بهینه از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های موجود در دانشگاه، رفع نیازمندی‌های مالی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های شبکه آزمایشگاهی دانشگاه از طریق درآمدزایی (منطبق با تعرفه‌های مصوب دانشگاه) و ایجاد امکان بازدید اقشار مختلف علاقه‌مند از اهداف کلی این آزمایشگاه است.

 

این فعال حوزه پژوهش ادامه داد: مخاطبان خدمات آزمایشگاهی آزمایشگاه مرکزی، اساتید و دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور هستند همچنین این آزمایشگاه توانایی ارائه خدمات به صنایع مختلف از جمله صنایع فولاد، کشاورزی، پتروشیمی، پالایشگاه، نیشکر، داروسازی و پزشکی را دارد و به عنوان آزمایشگاه همکار با اداره کل استاندارد در جهت انجام آزمون های مختلف همکاری دارد.

 


 

رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه زمینه اشتغال و توسعه پژوهش‌ها در این مجموعه فناور فراهم شده است عنوان کرد: در حال حاضر 22 نیروی متخصص انسانی به صورت مستقیم در حال فعالیت هستند این درحالی است که میزان اشتغال ایجاد شده غیرمستقیم با توجه به حلقه‌های کسب و کار بسیار بالاتر است.

 

وی انجام پروژه های مشترک با شرکت های نفتی، شرکت های فولاد و علوم پزشکی و همچنین همکاری با اداره کل استاندارد جهت انجام آزمون های مواد غذایی و غلات را از جمله فعالیت های پژوهشی این آزمایشگاه دانست.

 

شفیعی از پذیرش نمونه‌های دستگاه FE-SEM خبر داد و بیان کرد: این دستگاه در بسیاری از حوزه ها از جمله فناوری نانو، مواد و متالوژی، پزشکی، کشاورزی و پتروشیمی به صورت ویژه و غیر قابل جایگزین کاربرد دارد.

 

این فعال حوزه فناور در خصوص قابلت‌های این دستگاه گفت: با توجه به قدرت تفکیک بسیار بالای آن می توان تصاویر با کیفیت با بزرگنمایی بیش از یک میلیون برابر بدست آورد و آنالیز عنصری بسیار دقیق انجام داد. این میکروسکوپ مجهز به چندین آشکارساز از جمله SE، BSE، In Beam و EDS است.

 

رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران نیاز و تقاضای موجود را سیاست خرید و تجهیز دستگاه FE_SEM دانست و ادامه داد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران تا قبل از این مجهز به دستگاه SEM بوده ولی دستگاه SEMبه تنهایی پاسخگوی نیاز مشتریان چه از لحاظ کیفیت و چه از لحاظ کمیت نبوده بنابراین از سال 1395بررسی‌ها و پیگیری ها برای خرید دستگاه FE_SEM آغاز و نهایتا در سال 1398 تامین اعتبار و اقدامات لازم برای خرید آن انجام شد که این امر مطابق با پیش‌بینی‌های صورت گرفته منجر به رفع نیاز محققین در زمینه‌‌های مختلف شده است.

 

این فعال حوزه پژوهش در خصوص نحوه دریافت نمونه گفت: ابتدا با هماهنگی بخش پذیرش، مراجعه¬کننده به کارشناس دستگاه متصل شده و در خصوص نحوه آماده سازی نمونه و شرایط نمونه مورد آزمایش توضیحات لازم به ایشان ارائه و پس از آماده‌سازی نمونه جهت پذیرش نمونه به بخش پذیرش آزمایشگاه مرکزی ارجاع داده ‌می‌شود. فرآیند آزمون FESEM هم بصورت حضوری و هم غیر حضوری قابل انجام است.

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code