به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، هیدروژلهـا بـه دلیـل خـواص و قابلیتهـای منحصـر به فـرد در صنایـع مختلـف از جملـه صنایع غذایـی، بسـتهبندی، داروسـازی وکشــاورزی به عنــوان جــاذب بــرای حــذف آلایندههــا کاربردهای متنوعی دارند.
هیدروژلهــا بــه دلیــل زیست ســازگاری و جــذب مقــدار زیــادی آب در زمینههــای زیست پزشــکی به طــور موفقیتآمیــزی اســتفاده شــدهاند.
همچنین کاربرد هیدروژل در پزشکی از مهمترین و رو به رشدترین کاربردهای هیدروژل است. جذب آب و خصوصیات مشابه به بافتهای بدن، سبب کاربرد گسترده هیدروژل در مهندسی بافت شده است.
از دیگر کاربردهای مهم آن این است که هیدروژلها را میتوان به گونهای طراحی کرد که خواص مکانیکی آن شبیه به بافتهای بدن باشد. لذا استفاده از آن به عنوان داربست در مهندسی بافت بسیار گسترده است. خواص هیدروژلها به فاکتورهای متعددی مانند جنس پلیمر، اصلاحات شیمیایی، جنس و دانسیته اتصالات عرضی، مقدار جذب آب و شرایط محیطی بستگی دارند. استفاده از هیدروژل ها در مهندسی بافت به منظور پر کردن فضای خالی، رهایش مواد فعال زیستی و سازمان دهی سلولها است.
شایان ذکر است به تازگــی رویکــرد جالبــی شــامل رهایــش کنتــرل شــده مــواد مغــذی از هیدروژلهــای بارگــذاری شــده بــا کــود بـه داخـل محصـولات زراعـی بررسـی شـده اسـت. بخـش زیــادی از کــود اعمــال شــده بــه خــاک بــا شست وشــو، به طـور عمـده در خاک هـای بسـیار متخلخـل، در اثـر فراینـد شــیمیایی و بــاران بیــش از حــد از دســت مــیرود. تعــدادی پلی ســاکاریدهای مختلــف ماننــد کیتوســان، پکتیــن وکربوکســی متیــل ســلولوز بــرای تهیــه هیدروژلهــا به عنــوان سـامانه رهایـش کـود بـرای تقویـت خـاک اسـتفاده شـده اند.
آموزشگاه ژن فن آوری اوژن (تکوین) از اعضای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی که با هدف برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی، انجام خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی از جمله تعریف، تعیین و هدایت پایاننامه و پروژههای کارشناسی ارشد و دکتری در رشته ژنتیک پزشکی و مولکولی، نانوفناوری، میکروبیولوژی، بیوتکنولوژی، مهندسی بافت، بیوانفورماتیک و سایر رشتههای مرتبط، انجام خدمات تخصصی آزمایشگاهی، تامین مواد و تجهیزات مورد نیاز، انجام تمام تکنیکهای پروژه توسط دانشجو و آموزش رایگان تکنیکهای پروژه به دانشجو تاسیس شده است کارگاه جامع ساخت هیدروژلها را در تقویم آموزشی خود دارد.
از مهمترین سرفصلهای این کارگاه میتوان به معرفی و دستهبندی هیدروژلها، هیدروژلهای فیزیکی و شیمیایی، انواع اتصالات عرضی و روشهای ایجاد آنها در هیدروژلها، آشنایی با انواع روشهای سنتز هیدروژلها، ساخت هیدروژلهای با اتصالات عرضی فیزیکی و شیمیایی، ساخت هیدروژلهای حساس به محرکها، هیدروژلهای همراه با سلول و مشخصهیابی هیدروژلها اشاره کرد.
گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در دورههای این مجموعه و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره کارگاههای آموزشی میتوانند به سایت www.ogene-tech.com مراجعه و یا با شمارههای 021-44961487 و 09120169816تماس حاصل کنند و یا از طریق واتساپ با شماره 09233093463 با این مجموعه در ارتباط باشند.