به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بوعلی سینا با هدف تجمیع دستگاههای با تکنولوژی بالا ، برنامهریزی و خرید تجهیزات جدید، ارائه خدمت به متقاضیان دانشگاهی و صنعت و نیز پشتیبانی از آزمایشگاههای دانشگاه تاسیس شده است.
از دیگر اهداف آزمایشگاه مرکزی افزایش دانش و توانمندیهای تخصصی آزمایشگاهی کارشناسان، دانشجویان و محققان است که در این راستا هر ساله کارگاههای آموزشی متنوعی برگزار میشود.
سایت 1 آزمایشگاه مرکزی شامل بخشهای کروماتوگرافی و تجزیه دستگاهی و سایت 2 آن مرکز تصویربرداری الکترونی و آنالیز مواد است. شش آزمایشگاه دیگر نیز در دانشکدههای مختلف همکار آزمایشگاه مرکزی دانشگاه هستند که همگی در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی به عنوان آزمایشگاههای فعال ارایه خدمت میکنند.
از جمله کارگاههای این مجموعه که در هفته پژوهش ملی برگزار میشود میتوان به بستهبندی مواد غذایی و محصولات کشاورزی، آشنایی با پهپاد و نقشهبرداری با آن، مبانی کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی GC-MS، آشنایی با برش لیزری پلیمرها، جذب اتمی شعله و آمادهسازی نمونه برای آن، آشنایی با میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM)، تحلیل روشهای آزمایشگاهی در پژوهشهای ژئوماتیک، آشنایی با سامانه خدمات آزمایشگاهی دانشگاه و شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی (لبزنت) و آتشسوزی در آزمایشگاه و مهار آن اشاره کرد.
گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در این دوره و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره کارگاههای آموزشی میتوانند از طریق لینک کوتاه B2n.ir/e45790 ثبت نام کنند.
شایان ذکر است آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بوعلی سینا که از سال 1400 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی درآمده است در استان همدان استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر این شبکه آزمایشگاهی به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.