به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، در سالهای اخیر روشهای زیست فنآوری در علوم زراعی برای افزایش محصولات گیاهی و تولید گونه های جدید گیاهان دستکاری شده به کار میرود و این گیاهان در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، داروسازی، محیط زیست و .... کاربرد دارند.
فناوری تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته از جمله فناوریهای مهم و پیشرفته دنیا محسوب میشود که مورد استقبال و توجه ویژه کشورهای بسیار پیشرفته قرار گرفته است.
موجود تغییریافتهی ژنتیکی یا (GMO) Genetically Modified Organismموجود زندهای است که ساختار ژنتیکی آن با استفاده از فناورری مهندسی ژنتیک تغییر داده شده است. این موجود ممکن است یک گیاه، یک حیوان و یا یک میکروارگانیزم باشد و در فارسی به آن "تراریخته" میگویند.
در حال حاضر، طیف وسیعی از گیاهان تراریخته تولید شدهاند که مجوز ورود برخی از آنها به بازار مصرف صادر شده است و مجوز برخی دیگر نیز در آینده صادر خواهد شد و در جریان دریافت مجوز هستند.
آزمایشگاه بهشت آیین با هدف افزایش دانش فنی در ارتباط با کنترل و پایش موادغذایی تراریخته کارگاه تخصصی ردیابی مواد غذایی تراریخته شده و دستورزی شده ژنتیکی را به صورت تئوری و عملی برگزار میکند.
مخاطبین این دوره شرکتهای دانشبنیان، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، آزمایشگاههای کنترل کیفیت موادغذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و دانشجویان رشتههای مرتبط هستند.
از مهمترین سرفصلهای این کارگاه میتوان به پاسخ به سوال ماده غذایی تراریخته یا ترانس ژنیک چیست؟ و همچنین آموزش استخراج DNA با روشهای دستی و کیت در محصولات مشکوک به تراریختگی، آموزش بررسی کیفیت DNA به صورت کمی و کیفی، بررسی عوامل آسیبرسان به DNA، آموزش PCRو چگونگی کار با دستگاه در محصولات مشکوک به تراریختگی، آموزش الکتروفورز و آموزش تجزیه و تحلیل عکسهای به دست آمده از PCR و الکتروفورز اشاره کرد.
گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در این دوره و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره کارگاههای آموزشی می توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.maba.ir و یا تماس با شمارههای 86018760 -021 و 86018864-021 و یا از طریق واتساپ با شماره 09353051764، با این مجموعه در ارتباط باشند.
شایان ذکر است آزمایشگاه بهشت آیین در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.