به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، شعله عطایی مدیر ارشد مرکز خدمات تخصصی پایش محصولات کشاورزی و فرآوردههای غذایی جهاد دانشگاهی زنجان ضمن اشاره به فعالیت این مجموعه در زمینه زیست فناوری، آب، خاک، محیط زیست و صنایع غذایی به معرفی اهداف این مرکز پرداخت و بیان کرد: مرکز خدمات تخصصی پایش محصولات کشاورزی و فراورده های غذایی جهاد دانشگاهی زنجان با هدف تمرکز بر خدمات تخصصی آزمایشگاهی، مشاورهای، تحقیقاتی و آموزشی و مدیریت پایش، تولید و فروش در حوزه محصولات سالم کشاورزی، صنایع غذایی، آب، خاک وگیاه از سال 1389پایهگذاری شده است و زیر مجموعه جهاد دانشگاهی زنجان میباشد.
وی افزود: این مرکز دارای مجوزاستاندارد بین المللی ISO17025 در حوزه آزمایشگاهی و همچنین مجوز آزمایشگاه همکار سازمانهای محیط زیست درحوزه آب و خاک و پساب، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی کشور و معاونت غذا و داروی کشور است.
این فعال حوزه پژوهش با بیان اینکه زمینه اشتغال و توسعه پژوهشها در این مجموعه فناور فراهم شده است ادامه داد: در حال حاضر 9 نیروی متخصص به صورت مستقیم در حال فعالیت هستند این درحالی است که میزان اشتغالزایی غیر مستقیم با توجه به حلقههای کسب و کار ایجاد شده بسیار بیشتر است.
عطایی با اشاره به قابلیت ارائه طیف گستردهای از خدمات آزمایشگاهی با تکیه به تجهیزات این حوزه عنوان کرد: این مرکز با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی مانند دستگاه جذب اتمی شعله، سیستم کوره و دستگاه HPLC انواع فلزات سنگین با حد تشخیص PPb، عناصر کمیاب، نگهدارندهها و ویتامینها و پروتئین، چربی و ... را با دقت بسیار بالا در مواد اولیه و فرآوردههای غذایی، محصولات کشاورزی، آب و پساب و خاک و گیاه و کود اندازهگیری میکند.
مدیر ارشد مرکز خدمات تخصصی پایش محصولات کشاورزی و فرآوردههای غذایی جهاد دانشگاهی زنجان، به معرفی طرح اجرا شده توسط این مرکز تحت عنوان نانوحســگرهای الکتروشــیمیایی پرداخت و گفت: نانوحســگرهای الکتروشــیمیایی ساخته شده به واسطه داشتن مزایــای بیشــماری از جمله ســادگی، کم هزینه بــودن، گزینشپذیــری زیــاد و حساســیت بالا درکشورمــورد توجه هســتند.
این نانوحســگرها ابزارهــای قدرتمنــدی در حوزههــای مختلف از جمله غذا، محیط زیســت، دارویی، بررســی و نظارتهای پزشــکی و کشاورزی می باشند.
این نانوحسگرها (دیگوکسین،ویتامین دی، نیترات) نیاز کشور به کنترل دقیق و کم هزینه و سریع بسیاری از موارد و فرایندهای لازم به کنترل را مرتفع میسازد و بدلیل پایش سریع آلایندهها جزو مواردی است که درحوزه امنیت غذایی کاربرد مناسبی دارد.
این فعال حوزه فناوری ادامه داد: سه نانو حسگر در این زمینه کارشده است که ثبت اختراع الکترود دیگوکسین هم انجام شده است.
وی هدف از برگزاری دورههای آموزشی این مجموعه را افزایش دانش فنی و بهبود عملکرد آزمایشگاه، ارتقای استفاده از استانداردها و کنترل کیفیت، پیشگیری از تخلفات، ترویج نوآوری، توسعه همکاری صنعتی، ارتقاء مهارتهای فردی، و تسهیل تحلیل دادهها، بهبود کیفیت خدمات آزمایشگاهی و تعاملات صنعتی دانست و گفت: دورهها بر اساس سرفصلهای مصوب در جهاد دانشگاهی و یا بر اساس نیازهای کارخانجات و شرکتهای متقاضی میباشد.
مدیر ارشد مرکز خدمات تخصصی پایش محصولات کشاورزی و فرآوردههای غذایی جهاد دانشگاهی زنجان با تاکید بر اینکه شکلگیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نقش قابل توجهی در ارائه گسترده خدمات و توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی و پژوهشگاهی داشته است گفت: چشمانداز ما از این عضویت، کمک به ارتقاء دانش فنی و بهبود عملکرد خدمات آزمایشگاهی از طریق این شبکه و حمایتهای آن و همچنین حمایت از مشتریان بوده است.
مرکز خدمات تخصصی پایش محصولات کشاورزی و فرآوردههای غذایی جهاد دانشگاهی زنجان، یکی از مجموعههای آزمایشگاهی که به تازگی توانسته عضویت خود را در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ارتقا دهد، خدمات متنوعی را در حوزه زیست فناوری، آب، خاک و محیط زیست، صنایع غذایی ارائه میکند.
گفتنی است، این مرکز تخصصی که در استان زنجان استقرار دارد، خدمات خود را به طور گسترده به متقاضیان سراسر کشور از جمله اعضای باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه را میتوانید در وبسایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مشاهده کنید.