به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، گواهی انطباق محصول، یک معیار برای ارزیابی کیفیت محصول به شمار میرود و در قامت یک راهنما، خریداران و کارفرمایان داخلی و خارجی را به تولیدکنندگان قابل اعتماد هدایت میکند. یعنی تولیدکنندگانی که محصولات و خط تولید آنها با معیارهای ارزیابی ملی و بین المللی، منطبق باشند به مخاطبان پیوند میخورند.
در واقع طی این فرآیند، متقاضی اطمینان حاصل میکند که یک محصول خاص تستهای ایمنی، عملکردی و الزامات سیستم مدیریت کیفیت مرتبط را گذرانده و معیارهای صلاحیت مندرج در قراردادها، مقررات و طرح گواهینامه را برآورده میکند.
در سراسر دنیا سیستمهای ارزیابی انطباق متعددی در زمینه تجهیزات ضدانفجار وجود داشته و بسیاری از کشورها، سیستمهای ارزیابی انطباق بومی خود را دارند. اما دو سیستم ATEX و IECEx که مورد اول مربوط به منطقه اقتصادی اتحادیه اروپا و مورد دوم جهانی است، به مرور مورد توافق بین اکثر کشورها قرار گرفتهاند.
هدف از سیستم ارزیابی انطباق IECEx، تسهیل تجارت بینالمللی تجهیزات و خدمات برای استفاده در محیطهای انفجاری و در عین حال حفظ سطح ایمنی مورد نیاز است. در واقع IECEx ابزاری را برای سازندگان، قانونگذاران و کاربران تجهیزات مورد استفاده در مناطق خطرناک برای مقابله با خطر آتشسوزی یا انفجار ناشی از گازها یا گرد و غبار قابل اشتعال فراهم میکند. آزمایش و گواهی تجهیزات، خدمات و صلاحیت افراد مطابق با استانداردهای بینالمللی، فروش محصولات ایمنتر را در سطح بینالمللی با هزینه کمتر تسهیل میکند.
با توجه اهمیت خودکفایی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، کاهش هزینههای تولید و افزایش کیفیت محصولات ساخت داخل و عدم وابستگی به خارج از کشور، شرکت دانشبنیان آزمایشگاههای صنایع انرژی (اپیل) با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و سرمایهگذاری در زیرساختها و تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری مورد نیاز جهت آزمون و ارزیابی، تجهیزات ضدانفجار را تأمین کرد .
این مجموعه دانشبنیان توسط سازمان ملی استاندارد برای ارزیابی و ممیزی، به IECEx معرفی شد. نهایتاً با اتمام موفقیتآمیز ممیزی نهائی و رأیگیری 36 کشور عضو، موفق به اخذ همزمان مجوزهای آزمایشگاه (ExTL) و نهاد صدور گواهینامه (ExCB) شد و برای اولین بار در خاورمیانه، امکان صدور گواهینامه ضدانفجار IECEx را برای تولیدکنندگان ایرانی (بدون نیاز به خروج ارز از کشور) فراهم کرد.
شرکت آزمایشگاههای صنایع انرژی در سال 1379 و با مشارکت دانشگاههای امیرکبیر، تهران، علم و صنعت، شهید بهشتی و شرکتهای معتبر صنعتی و با هدف ایجاد یک مرکز معتبر آزمون، بازرسی و صدور گواهینامه با قابلیت ردیابی بینالمللی ایجاد شد.
این مجموعه به عنوان آزمایشگاه آکرودیته دارای گواهینامه ISO IEC 17025 ملی (مرکز ملی تایید صلاحیت ایران) و بین المللی (قابل ردیابی از(ILAC) و به عنوان نهاد صدور گواهینامه دارای گواهینامه ISO IEC 17065 بینالمللی قابل ردیابی از(IAF) بوده و مورد تایید شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، سازمان ملی استاندارد، شرکت توانیر، سازمان تنظیم مقررات رادیویی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان غذا و دارو، گمرکات کشور و … است.
این شرکت دارای دپارتمانهای مختلف تحت عنوان آزمایشگاه، نهاد صدور گواهی محصول، مدیریت آزمایشگاهی بینالمللی، بازرسی فنی، آموزش، تدوین استاندارد و تعیین ماهیت کالاهای وارداتی است.
گفتنی است، شرکت صنایع انرژی در استان تهران استقرار دارد و خدمات تست، بازرسی و تطابق محصول مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی و صدور گواهی کیفیت محصول را بهعنوان آزمایشگاه مرجع بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ارائه میدهد.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه فناور و آزمایشگاهی را میتوانید در وبسایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ملاحظه کنید.