به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، سیستم تصویربرداری اسپکت حیوانی ابزاری برای تصویربرداری از عملکرد و خونرسانی بافت های مختلف بدن حیوان زنده با استفاده از رادیوداروهای مختلف است.
بوسیله این روش تصویربرداری، می توان اطلاعاتی از قبیل میزان خونرسانی به بافتهای بدن، عملکرد ارگانهای مختلف، بررسی میزان اثربخشی داروها در مطالعات فارماکولوژی، تغییرات فیزیولوژیک بافت ها در مطالعات آنکولوژی و بسیاری موارد دیگر از این قبیل بدست آورد.
از رادیوایزوتوپ های مختلفی می توان جهت نشاندارسازی مولکول های مد نظر استفاده کرد که یکی از پرکاربردترین آنها تکنسیم است. با استفاده از این رادیوایزوتوپ می توان کیت های تشخیصی مختلفی را نشاندار کرد.
از جمله کیت های مورد استفاده جهت تصویربرداری از کلیه، می توان به کیت DMSA با هدف بررسی عملکرد قشر کلیه ها و کیت DTPA جهت بررسی خونرسانی و عملکرد ترشحی کلیه ها اشاره کرد.
آزمایشگاه پیشبالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران از اعضای فعال شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی که مجهز به تجهیزات با فناوری پیشرفته است و توسط شرکتهای دانشبنیان طراحی و ساخته شده است، کارگاه کاربردهای تصویربرداری اسپکت در مطالعات کلیه را در تقویم آموزشی خود دارد.
در این کارگاه به بررسی کیتهای تصویربرداری اختصاصی کلیه با هدف بررسی عملکرد قشر کلیه ها، بررسی خونرسانی و عملکرد ترشحی کلیه ها پرداخته می شود.
از مهمترین سرفصلهای این کارگاه میتوان به فیزیک اسپکت و کاربردهای آن، نحوه لیبلینگ و کنترل کیفی رادیو داروهای کلیوی (DMSA, DTPA) ، آموزش عملی آمادهسازی رادیو دارو و کنترل کیفی آن، بیماریهای شایع انسانی کلیه و کاربردهای تصویربرداری اسپکت در تشخیص آنها و آموزش عملی تصویربرداری کلیه با رادیودارو توسط سیستم HI Respect اشاره کرد.
گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در این دوره و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره کارگاههای آموزشی میتوانند به آدرسwww.tpcf.ir و tpcf.tums.ac.ir مراجعه و یا با تلفن 88954614-021 تماس حاصل کنند.
شایان ذکر است آزمایشگاه پیشبالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر این شبکه آزمایشگاهی به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.