روش‌های نوآورانه مختلفی در سطح آزمایشگاهی و تجاری برای کنترل و پایش موادغذایی تراریخته توسعه یافته است که ردیابی مواد غذایی تراریخته شده و دست‌ورزی شده ژنتیکی یکی از همین روش‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، در سال‌های اخیر روش‌های زیست‌فن‌آوری در علوم زراعی برای افزایش محصولات گیاهی و تولید گونه‌‌‌های جدید گیاهان دستکاری شده به کار می‌رود و این گیاهان در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، داروسازی، محیط زیست و .... کاربرد دارند.

 

مزایایی همچون افزایش راندمان، مقاومت در برابر عوامل نامساعد (نظیر خشکی، آفات و ...) و کیفیت بالا سبب اهمیت روز افزون محصولات تراریخته شده است و فناوری تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته را به یکی از فناوری‌های مهم و پیشرفته دنیا تبدیل کرده است.

 

از آنجا که تأثیرات سوءاحتمالی این محصولات بر اندام‌های انسانی، محیط زیست و اکوسیستم طبیعی زمین هنوز کاملاً مشخص نیست، یافتن روش‌های آنالیز و ردیابی محصولات GMO به منظورالزام و اجبار رعایت قوانین بر چسب‌گذاری آن‌ها ضروری می‌باشد تا مصرف کننده با آگاهی از خطرات احتمالی این محصولات اقدام به انتخاب یا عدم انتخاب این فراورده‌ها کند.

 

آزمایشگاه بهشت آئین از اعضا توانمند شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که تامین فضای آزمایشگاهی و تجهیزات برای تاسیس آن در سال 1383 انجام شد.

 

این مجموعه توانست در سال 1384 مجوزهای مختلف را اخذ کند و در حال حاضر دارای گواهینامه 17025 از مرکز تایید صلاحیت ایران و مجوز آموزش از سازمان غذا و دارو است.

 

آزمایشگاه بهشت آئین همچنین همکار موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، آزمایشگاه آکرودیته همکار معاونت غذا و داروی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معتمد مرکز ملی تشخیص آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور و همکار سازمان حفاظت محیط زیست است.

 

مجتمع آزمایشگاهی بهشت آئین با هدف افزایش دانش فنی در ارتباط با کنترل و پایش موادغذایی تراریخته کارگاه تخصصی جامع تئوری و عملی ردیابی مواد غذایی تراریخته شده و دست‌ورزی شده ژنتیکی (‌GMO) را در تقویم آموزشی دی ماه خود دارد.

 

مخاطبین این دوره شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت موادغذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و دانشجویان رشته‌های مرتبط هستند.

 

از مهم‌ترین سرفصل‌های این کارگاه می‌توان به پاسخ به سوال ماده غذایی تراریخته یا ترانس ژنیک چیست؟ و همچنین آموزش استخراج DNA با روش‌های دستی و کیت در محصولات مشکوک به تراریختگی، آموزش بررسی کیفیت DNA به صورت کمی و کیفی، بررسی عوامل آسیب‌رسان به DNA، آموزش PCRو چگونگی کار با دستگاه در محصولات مشکوک به تراریختگی، آموزش الکتروفورز و آموزش تجزیه و تحلیل عکس‌های به دست آمده از PCR و الکتروفورز اشاره کرد.

 

گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در این دوره و یا کسب اطلاعات بیش‌تر درباره کارگاه‌های آموزشی می‌توانند به وبسایت www.maba.ir مراجعه و یا با شماره‌های 86018760 -021و 86018864-021 تماس حاصل کنند و یا از طریق واتساپ با شماره 09353051764 و با آدرس الکترونیکی info@maba.irبا این مجموعه در ارتباط باشند.

 

شایان ذکر است آزمایشگاه بهشت آیین در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code