آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در راستای افزایش آگاهی آموخته‌های مرتبط با علم و دانش مخاطبین، دوره آشنایی با دستگاه Real Time PCR را دی ماه سال جاری برگزار می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، Real Time PCR نوعیPCR است که در آن توالی تکثیر شده به صورت کمی سنجیده می‌شود. برای این کار از دستگاه Real-time PCR (نوعی ترمال سایکلر) استفاده می‌شود که از یک سیستم اپتیکی بهره برده و میزان DNA هر نمونه توسط آن محاسبه می‌شود.

 

تکنیک Real-time PCR جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها در طول فرآیند PCR است، بنابراین تقویت و تشخیص در یک مرحله واحد ترکیب می‌شود. این نتیجه با استفاده از انواع شیمی‌های مختلف فلورسنت به دست می‌آید که غلظت محصولPCR را با شدت فلورسانس مرتبط می‌کند.

 

تکنیک Real-Time PCR روند تخصصی است که به یک واکنش PCR اجازه می‌دهد تا "در زمان واقعی" با پیشرفت واکنش، تجسم شود.

 

از مهم‌ترین کاربردهای آن میتوان به تجزیه و تحلیل بیان ژن در شاخه‌های تحقیق سرطان، تحقیقات دارویی، تشخیص و مدیریت بیماری در حوزه‌ی کمیت ویروسی، آزمایش مواد غذایی برای تشخیص درصد مواد غذایی GMO و پرورش حیوانات و نباتات در حوزه شماره کپی ژن اشاره کرد.

 

علی رغم تجربه‌های دیگر در تکنیک pcr در روش Real-time PCR نیاز به دستکاری‌ داده‌ها و نتایج برطرف شده است. یعنی امکان دریافت گزارش در لحظه وجود داشته و همین موضوع از مزیت‌های این تکنیک است که خطر آلودگی را کاهش می‌دهد.

 

از دیگر مزایای کاربرد آزمایش Real-time PCR، حساسیت آن در سنجش میزان بیان ژن‌هاست به این معنی که به راحتی کپی از رونوشت مورد نظر را هم تشخیص می‌دهد.

 

این روش هم در زمینه تحقیقاتی هم در زمینه بالینی و تشخیص بیماری ها به کاربرده می‌شود که کاربرد Real time PCR در حوزه بالینی به طور قابل توجهی افزایش یافته است بر همین اساس آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند دوره آشنایی با دستگاه Real Time PCR را دی ماه سال جاری برگزار می‌کند.

 

از مهم‌ترین سرفصل‌های این دوره می‌توان به نحوه طراحی پرایمر با هدف تعیین بیان ژن در سطح mRNA، اصول مقدماتی و کاربردی PCR و آموزش تئوری و عملی Real Time PCR اشاره کرد.

 

آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وابسته به حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با هدف ایجاد بستر مناسب جهت پیشبرد اهداف تحقیقات و پژوهش در بخش‌های علوم پایه و بالینی تاسیس شده است.

 

آزمایشگاه جامع تحقیقات و فناوری دانشگاه در حال حاضر در راستای اجرای طرح‌های تحقیقاتی مصوب اعضاء محترم هیات علمی، پایان‌نامه‌های دانشجویان دکتری تخصصی PhD و کارشناسی ارشد، در رشته‌های مختلف ارائه خدمات می‌کند.

 

این آزمایشگاه از سال ۱۴۰۰ به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی و نیز شبکه آزمایشگاهی سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آمده و در این راستا نیز امکانات خود را در قالب ارائه خدمات تخصصی در اختیار سایر متقاضیان و محققان خارج از دانشگاه قرار می‌دهد.

 

گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در این دوره و یا کسب اطلاعات بیش‌تر درباره کارگاه‌های آموزشی می‌توانند با شماره‌ 05632381205تماس حاصل کنند.

 

شایان ذکر است آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در استان خراسان جنوبی استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code