به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، با هدف شناخت ظرفیتهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی کشور، همافزایی توانمندیها، تجربیات و استفاده هرچه بهتر و بیشتر از امکانات آزمایشگاهی سراسر کشور، کارشناسان شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، طی سفرهای مستمر، از ظرفیتها و توانمندیهای آزمایشگاهی استانهای کشور بازدید میکنند.
در همین راستا، مجموعه آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، آذرماه امسال و با حضور مهندس مجتبی نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و جمعی از نمایندگان مراکز این استان مورد بازدید قرار گرفت و زمینههای لازم برای عرضه توانمندیها و خدمات این مجموعه، بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی فراهم شد.
محمدعلی فروغی، رئیس مرکز خدمات شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان بیان کرد: نظم بخشیدن به فضاهای آزمایشگاههای تحقیقاتی و عملکرد بهتر و همچنین توسعه گروههای تحقیقاتی و ارائه خدمات با کیفیت در آزمایشگاههای کروماتوگرافی و آنالیز عنصری دستگاهی، شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی و سالنهای آمادهسازی نمونه را از اهداف این مجموعه فناور دانست و عنوان کرد: این مجتمع آزمایشگاهی علاوه بر فعالیت در سامانه های دانشگاه آزاد اسلامی شامل سامانه های ساتا و ساها عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و دارای مجوز همکاری سازمان غذا و دارو است.
فروغی ادامه داد: مرکز خدمات شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان دارای 5 آزمایشگاه میکروبیولوژی، 2 آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، آزمایشگاههای کروماتوگرافی ، آزمایشگاه آنالیز عنصری ، آزمایشگاه تجزیه دستگاهی آماده سازی نمونه ها و انبار سردخانه میباشد و میتواند خدمات متنوعی در حوزه شیمی، حوزه محیط زیست، کشاورزی و سموم و افت کشها، حوزه های زیست فناوری و صنایع مواد غذایی و بهداشتی ارائه کند.
این فعال حوزه پژوهش با اشاره به قابلیت ارائه طیف گستردهای از خدمات آزمایشگاهی با تکیه بر تجهیزات تخصصی این حوزه بیان کرد: دستگاه کروماتوگراف مایع - طیف سنج جرمی - طیف سنج جرمی، دستگاه کروماتوگراف مایع با کارایی بالا، کروماتوگراف گازی-طیف سنج جرمی، جذب اتمی، دستگاه سنجش و اندازهگیری عناصر اکسیژن و گوگرد و نیتروژن، میکروسکوپ نیروی اتمی، و دستگاه های UV , FTIR تنها بخشی از تجهیزات این مرکز به شمار میرود.
وی به معرفی خدمات ارائه شده در دوره بیمارای کرونا پرداخت و مطرح کرد: این مجموعه در زمان گسترش بیماری کوید 19 قسمتی از فضای خود را به تولید ماسکهای سه لایه و N95 اختصاص داده است و از همان زمان روزانه نزدیک به چهار هزار ماسک تولید و به مراکز مورد نیاز تحویل میدهد .
رئیس مرکز خدمات شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان از تولید ژلهای ضدعفونی کننده توسط این مرکز انجام خبر داد و گفت: این مجموعه در سال گذشته گرهگشای صادرات محصولات کشاورزی جنوب کرمان در راستای اندازهگیری سموم و افتکشها در محصولات کشاورزی بوده است .
این فعال حوزه فناور با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی گفت: دورههای آزمایشگاهی مانند کروماتوگراف مایع با کارایی بالا، کروماتوگراف گازی- طیف سنج جرمی و دستگاه جذب اتمی در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی کرمان برگزار میشوند.
فروغی با تاکید بر اینکه شکلگیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نقش قابل توجهی در ارائه گسترده خدمات و توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی و پژوهشگاهی داشته است گفت: از مهر 1399، با هدف افزایش بهرهوری زیرساخت های آزمایشگاهی دانشگاه و به اشتراک گذاری دستگاه ها و ارایه خدمات آزمایشگاهی و حمایت از توسعه کمی و بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی در سطح کشور، عضو شبکه آزمایشگاهی هستیم.
گفتنی است در سفر دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی با هدف پیوند توانمندیها و هم افزایی شبکه آزمایشگاهی و مراکز آزمایشگاهی به استان کرمان، ظرفیتهای این مجموعه فناور و آزمایشگاهی مستقر در این استان، مورد بازدید قرار گرفت و زمینههای توسعه دامنه ارائه خدمات آزمایشگاهی این مجموعه، در سطح ملی و بر بستر شبکه آزمایشگاهی بررسی شد.
شایان ذکر است مرکز خدمات شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.