به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، زکیه سادات موسوی جم مدیر آموزش و منابع انسانی شرکت پارس لیان اروند با اشاره به فعالیت این مجموعه دانشبنیان و تحقیقای در جنوب و غرب کشور گفت: مجموعه آزمایشگاههای پارس لیان اروند در زمینههایی همچون تعیین ماهیت، فرآوردههای نفتی، نساجی و سلولزی، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و… اقدام نماید و همچنین جهت بررسی تامین نیازهای صادراتی، وارداتی و تولید داخل ادارات استاندارد، گمرکات کشور و واحدهای تولیدی ارائه میکند.
این فعال حوزه فناوری و پژوهش ادامه داد: به صورت مستقیم برای 50 نفر از متخصصان و دانش آموختگانی را که خصوصا در شهرهای محروم جنوب کشور زندگی می کنند زمینه اشتغال تخصصی فراهم آورده است.
مدیر آموزش و منابع انسانی شرکت پارس لیان اروند درباره بخشهای مختلف آزمایشگاهی این شرکت عنوان کرد: آزمایشگاه نساجی، سلولزی، شیمیایی، تعیین ماهیت و میکروبی از بخشهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی پارس لیان اروند هستند.
موسوی با اشاره به فعالیت شرکت پارس لیان اروند در سال 1386 با تاسیس اولین آزمایشگاه در بندر خرمشهر و با دامنه فعالیت نساجی و سلولزی، عنوان کرد: این آزمایشگاه با تجهیز و تکمیل دستگاه های حرفه ای آزمایشگاهی، فعالیت های تخصصی آنالیز خود را در زمینه های آرایشی، بهداشتی، میکروبیولوژی، ظروف و تعیین ماهیت افزایش دادو در حال حاضر، علاوه بر دارا بودن تاییدیه آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو و استاندارد، این آزمایشگاه گواهینامه تایید صلاحیت 17025 را در سال 1390 دریافت کرد.
این فعال آزمایشگاهی بیان کرد: آزمایشگاه فرآوردههای نفتی شعبه تهران با هدف کنترل کیفی محصولات صادراتی نفتی در سال 1394 راه اندازی شد. این آزمایشگاه طی سال های 95 و 96 با استفاده از تجهیزات پیشرفته و کادر مجرب دامنه فعالیت خودرا درزمینه آزمون انواع هیدرو کربن های سبک و سنگین، روغن موتور، روغن های هیدرولیک و دنده، گریس و… افزایش داد.اخذ گواهینامه 17025 ISO/IEC در زمینه آزمون های فرآورده های نفتی در سال 1397 تاییدی بر صحت و دقت خدمات این آزمایشگاه است.
موسوی، با اشاره به آزمون های تخصصی شعبه تهران، بیان کرد: شامل اندازهگیری گرانروی، دانسیته، شاخص گرانروی بوسیله دستگاه SVM، شناسایی ترکیبات هیدروکربنی ، شناسایی و تعیین درصد خلوص حلال های هیدروکربنی، اندازهگیری درصد حجمی آروماتیک کل، اندازه گیری عناصر افزودنی های روغن موتور، پایش وضعیت روغن های درسرویس و تقطیر در خلاء و تقطیر در فشار اتمسفر بخشی از آزمایشات این مجموعه به شمار میروند.
وی با اشاره به فعالیت آزمایشگاه شعبه بندر امام خمینی در زمینه بازرسی و نمونه برداری خرما، روغن و تعیین ماهیت، عنوان کرد: شعبه بندر امام خمینی شرکت پارس لیان اروند در سال 1388 با دامنه کاری تعیین ماهیت فلزات و مواد شیمیایی آغاز به کار کرد. آنالیز روغن های خام در سال 91 به مجموعه آزمون های تخصصی این آزمایشگاه افزوده شد. در راستای طرح توسعه فنی، درسال 93 آزمون چربیها و روغن های خوراکی، فورفورال، تقلبات فرآوردههای لبنی و اسید های چرب در بیسکویت به دامنه کاری این آزمایشگاه افزوده شد.
موسوی درباره فعالیتهای آزمایشگاه شعبه چابهار شرکت پارس لیان اروند عنوان کرد: این مجموعه با هدف ارایه خدمات کنترل کیفی در نقاط مرزی و جلوگیری از ورود کالای نامرغوب در سال 1388فعالیت خود را آغاز کرد. عمده فعالیت های آزمایشگاهی در این شعبه در زمینه محصولات نساجی همچون انواع پارچه، البسه، انواع پتو، فرش، نخ، چرم و … است.
وی افزود: آزمایشگاه تعیین ماهیت شعبه باشماق شرکت پارس لیان اروند در سال ۱۳۹۸ با دامنه کاری تعیین ماهیت و شناسایی آغاز به کار کرد و فعالیتهای حرفهای این آزمایشگاه از طریق گواهینامه تایید صلاحیت ملی بر اساس استاندارد 17025 مورد تایید قرار گرفت. بازرسی و نمونه برداری کالا نیز از سال ۱۴۰۰ به دامنه فعالیت این آزمایشگاه افزوده شد.
موسوی همچنین با اشاره به فعالیت شرکت پارس لیان اروند در زمینه امور آزمایشگاهی عنوان کرد: این مجموعه، با گسترش دامنه فعالیت های شرکت بهین آزمون اروند، این شرکت فعالیت آموزشی خود را با برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با امور آزمایشگاهی از سال 1393 آغاز کرد. این شرکت دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از اداره استاندارد در زمینه آموزش مسئولین فنی، مدیران کنترل کیفی و کارشناسان آزمایشگاه با برگزاری دوره های آموزشی در زمینه های آزمایشگاهی و تخصصی، تدوین استاندارد، سیستم های مدیریت کیفیت، تکنیک های کیفیت، فنی مهندسی در حوزه های صنایع شیمیایی و پلیمر و مشارکت با مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی است.
وی با بیان اینکه شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی می تواند مسیری هموار جهت پیشبرد هر چه بهتر ارائه و دریافت خدمات آزمایشگاهی ایجاد کند، افزود: همچنین با حمایت ها و تسهیلات مناسب به مشتریان آنها را در مسیر ارائه خدمات یاری کند. برای ارتقای شبکه علاوه بر رتبه دهی به آزمایشگاه ها و تخصیص حمایتها و تسهیلات به افراد حقیقی که عملکرد مناسبی دارند نیز حمایات و تسهیلات مناسب برای رشد و پیشرفت علمی در نظر گرفته شود.
این فعال حوزه آزمایشگاهی با بیان اینکه بهرهمندی از آزمایشها و آنالیزهای کارآمد تا رسیدن به نتیجه مطلوب در یک پژوهش، جزو اولویتهای اصلی و راهبردی در توسعه فناوری، تولید محصول دانشبنیان و فناور است، افزود: خدمات آزمایشگاهی باید پشتیبانی کننده درخواستهای محققین به خصوص در مورد پروژههای محصول محور باشد و پلی بین تحقیقات اولیه آزمایشگاهی و کارآزماییهای بالینی و مطالعات حیوانی احتمالی تا حمایت کننده تولید محصول نهایی باشد.
گفتنی است مجموعه آزمایشگاه های شرکت خدمات فنی و مهندسی پارس لیان اروند، واقع در استان های تهران، خوزستان و سیستان و بلوچستان خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.