به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، تحقیقات و پژوهشهای اثربخش و کارآمد مرهون آزمایشات و آنالیزهای دقیق آزمایشگاهی هستند و کاربرد دقیق و مفید تجهیزات و خدمات آزمون دقیق و با کیفیت، مستلزم حضور نیروی انسانی توانمند، صاحب تجربه و دانشآموخته آزمایشگاهی است که در بخشهای مختلف یک مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی در قامت «کارشناس» به ایفای نقش میپردازند. شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی با شناخت نقش و اهمیت کارشناسان آزمایشگاهی، هر ساله با معیارهای متعدد و طی بررسیهای دقیق، تعدادی از کارشناسان منتخب و توانمند را شناسایی و مورد تقدیر قرار میدهد. انگیزهمندی، حرکت در مسیر پیشرفت فردی و پیشرفت مجموعه و ارتقای عملکرد نسبت به سال گذشته، از مهمترین مؤلفههایی هستند که در این ارزیابی مد نظر قرار میگیرند. تجربه زیسته، روند فعالیتها و دیدگاههای کارشناسان موفق میتواند ضمن کمک به معرفی این افراد و بیان تجربیاتشان، زمینهساز ارتقا و افزایش انگیزه دیگر کارشناسان در مسیر پرفراز و نشیب فعالیتهای آزمایشگاهی باشد. از همین رو پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، گفتوگوهایی را با کارشناسان منتخب سال 1401 انجام داده است که در ادامه، گفتوگو با وحید زارعی کارشناس مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک که دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق است را میخوانیم.
وحید زارعی کارشناس مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک ضمن معرفی این مرکز دانشبنیان به عنوان بزرگترین و جامعترین آزمایشگاه در سطح کشور و در حوزه الکترونیک و مخابرات عنوان کرد: هدف این مجموعه فناور ارتقاء و توسعه سطح تکنولوژی ملی، زیرساختها، دانش فنی و کیفیت فرآیندها، خدمات و محصولات تولیدی، وارداتی، صادراتی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، برق و الکترونیک، مکانیک، مهندسی پزشکی، لیزر و صنایع وابسته است.
وی در خصوص فعالیتهای تحقیقاتی این مرکز افزود: این پژوهشکده تحقیقات زیادی در مورد استانداردهای جهانی تجهیزات فناوری اطلاعات و غیره به عمل آورده که منجر به تدوین بیش از 450 استاندارد ملی شده و 28 مورد آزمایشگاههای پیشرفته را طراحی و ایجاد کرده است.
مدیر فنی مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک با بیان اینکه این شرکت به تولیدکنندگان و شرکتهای دانشبنیان و موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی خدمات ارائه میدهد گفت: انجام آزمونهای انطباق کالا با استانداردهای ملی و بینالمللی، تدوین پیشنویس استانداردهای ملی و آموزش و ترویج استاندارد تنها بخشی از خدمات این پژوهشکده به شمار میرود.
این فعال حوزه فناوری تحقیق و پژوهش مستمر، انگیزه، تلاش برای کسب تجربیات و ارتقا در حوزه فعالیت کاری مربوطه و مطالعه و بررسی استانداردهای روز بینالمللی در زمینه فعالیت را از ویژگیهای یک کارشناس آزمایشگاهی دانست و توضیح داد: کار کردن به عنوان کارشناس آزمایشگاه نیازمند داشتن تخصص و دانش فنی عمیق، نگاه متعهدانه و همراه با پایبندی به اخلاق حرفهای، رازداری، استقلال و بیطرفی، روحیه پژوهشمحور و علاقهمندی به مطالعه و تحقیق در حوزههای جدید، قابلیت کار تیمی و روحیه تعاملی می باشد. همچنین الزامات بسیاری برای کار آزمایشگاهی وجود دارد که یک کارشناس باید مسلط باشد و تمامی فعالیتهای خود را در چارچوب این الزامات انجام دهد مهمترین الزامات فعالیتهای آزمایشگاهی مربوط به الزامات استاندارد ISO/IEC 17025 می باشد و هر آزمایشگاه معتبری باید تمامی فعالیت های خود را مطابق با این الزامات انجام دهد.
زارعی در خصوص نقش آزمایشگاه در پژوهش و اهمیت آن گفت: بدون شک آزمایشگاه مهمترین بستر پژوهش، تحقیق و توسعه در تمام زمینههای علمی میباشد. همچنین در حوزه استانداردسازی و بهبود کیفیت محصولات نیز آزمایشگاه بستری مناسب جهت انجام پژوهش و تحقیق است تا تولیدکنندگان بتوانند با استفاده از مشاهدات عینی خود در آزمایشگاه و اندازهگیریهای مختلف، محصول مورد نظر را بهینهسازی کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک با ارائه خدمات فنی و مهندسی، به شرکتهای تولیدکننده در مرحله طراحی کمک میکند تا قبل از تولید انبوه بتوانند محصول را ارزیابی و در جهت استانداردسازی و افزایش کیفیت اقدام کنند.
کارشناس مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک با تاکید بر اینکه شکلگیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نقش مهمی در رونق آزمایشگاهها داشته است مطرح کرد: حمایتهای شبکه آزمایشگاهی منجر به بهبود کیفی و افزایش کمی خدمات آزمایشگاهی در حوزه فناوری راهبردی، تسهیل در دسترسی پژوهشگران و صنایع کشور به خدمات آزمایشگاهی، جمعآوری اطلاعات جامع در مورد تعداد و نوع تجهیزات آزمایشگاهی و پراکندگی آن در سطح کشور (با هدف نیازسنجی صحیح برای توسعه توان آزمایشگاهی کشور)، ارتقای دانش فنی کارشناسان آزمایشگاهها از طریق آموزش و به اشتراکگذاری تجارب، استانداردسازی فعالیتهای آزمایشگاهی و ارائه خدمات با نتایج قابل اعتماد و کمک به تکمیل توانمندیهای آزمایشگاهی مراکز عضو در راستای نیازهای کشور شده است.
این فعال حوزه آزمایشگاهی در خصوص تعامل با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ابراز کرد: این مرکز فعالیت خود را با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی از سال 1394 آغاز کرده و از خدماتی مانند کمک هزینههای هیئت علمیها و دانشجوها جهت تحصیلات، کمک هزینه جهت آموزش کارمندان مرکز و همچنین هزینه تعمیر تجهیزات استفاده میکند.
مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.