مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی ثنا فارمد آزما، خدمات متنوع آزمون‌های فیزیکوشیمیایی را بر روی مواد اولیه، فرآورده‌های دارویی و اقلام حوزه سلامت ارائه می‌دهد.


به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، هما حاجی مهدی پور مدیر آزمایشگاه ثنا فارمد آزما با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی عنوان کرد: ثنا فارمد آزما، به عنوان نخستین آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو کار خود را از سال 1394 آغاز کرد. حوزه فعالیت کنونی آزمایشگاه، کنترل فیزیکوشیمیایی، مواد اولیه و فراورده های دارویی شیمیایی، طبیعی، سنتی، مکمل و ملزومات پزشکی است.

 

این استاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در آزمایشگاه ثنا فارمد آزما عمده نیروی انسانی فعال، در حوزه‌های تخصصی خود تحصیلات مرتبط داشته و در رشته‌هایی همچون داروسازی و کارشناسی و کارشناسی ارشد شیمی و حسابداری دانش‌آموخته هستند.

 

وی با بیان این‌که در آزمایشگاه ثنا فارمد آزما، دستگاه‌های لازم برای کنترل فیزیکوشیمیایی انواع اشکال دارویی شیمیایی و طبیعی شامل جامدات، نیمه جامدات و مایعات و نیز ملزومات پزشکی وجود دارد، افزود: آزمون‌های قابل انجام، عمدتاً شامل زمان باز شدن، فرسایش، انحلال، تعیین ماده موثره، تعیین ناخالصی‌ها، میزان آب و مواد فرار، خاکستر، میزان عصاره قابل حل در انواع حلال‌ها است. سایر آزمون‌ها بر حسب مورد نیز انجام پذیر هستند.

 

وی با اشاره به اهمیت آنالیزها در تولید داروی مؤثر و با کیفیت گفت: یکی از قسمتهای مهم پژوهش در زمینه ساخت داو آنالیز است. چنانچه آنالیز اعتبار کافی نداشته باشد کیفیت محصول تولیدی قابل اعتماد نخواهدبود لذا دستیابی به روشهای معتبر و تکرار پذیر ضروری است که در این میان نقش آزمایشگاهای آنالیز با توجه به حیطه کاری و برخورداری از کارشناسان باتجربه انکارناپذیر است. به نظر می رسد آزمایشگاهها می توانند پل ارتباطی موثر دانشگاه و صنعت داروسازی باشند.

 

حاجی مهدی‌پور درباره فرآیند انجام آزمایشات توضیح داد: نمونه‌های ارسالی از سوی شرکت‌ها و یا آزمایشگاه مرجع توسط بخش نمونه گیری دریافت و کد اختصاصی به آن‌ها اختصاص داده می‌شود. سپس مدارک آنها توسط مدیر داخلی آزمایشگاه بررسی شده و در صورت عدم نقص مدارک، نمونه به کارشناس بخش ارجاع می گردد. نتایج کار توسط مسئول فنی تایید شده و گزارش نهایی به ذی‌نفع ارائه می‌شود.

 

 

مدیر آزمایشگاه ثنا فارمد آزما، با اشاره به برخی از پروژه‌های این مجموعه عنوان کرد: این آزمایشگاه در زمان وجود ناخالصی نیتروزآمین‌ها در مواد اولیه و قرصهای والزارتان و لوزارتان بعنوان اولین آزمایشگاه تخصصی جهت تعیین مقدار NDMA عمل کرد و روش آنالیز این ماده را در آزمایشگاه ستاپ نمود و تقریبا تمام مواد اولیه و محصولات ایندو ماده دارویی ساخت داخل و نیز موارد وارداتی توسط آزمایشگاه آنالیز شدند. هم اکنون نیز بعنوان آزمایشگاه اصلی تعیین مقدار هیالورونیک اسید و BDDE در ژل‌های تزریقی مفصلی و پوستی عمل می کنند.

 

حاجی مهدی‌پور، با اشاره به عضویت ثنا فارمد آزما از سال 1398 در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، تعامل پژوهشگران و مجموعه‌های آزمایشگاهی با این مجموعه را بسیار سازنده ارزیابی کرد و افزود: شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، تلاش می‌کند تا ارتباط موثری بین آزمایشگاه‌های مختلف و نیز پژوهشگران صنعت و دانشگاه فراهم آورد که این تلاش قابل تقدیر بوده و قطعا گام موثری در جهت پیشرفت پژوهشهای موثر کشور خواهد بود. حمایت‌های شبکه آزمایشگاهی، کمک بزرگی به محققین و به‌خصوص دانشجویان است. به نظر می رسد چنانچه شبکه بتواند میزگردهایی با حضور آزمایشگاه‌ها با حیطه فعالیت مشترک جهت بارش افکار داشته باشد کمک بزرگی به رفع معضلات آزمایشگاهها خواهد کرد.

 

آزمایشگاه ثنا فارمد آزما در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code