به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، حدیث رستم آبادی رئیس آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به فعالیت این مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی عنوان کرد: این آزمایشگاه جامع، در سال 1393 ارائه خدمات آزمایشگاهی را از سوی معاونت تحقیقات و فناوری و با هدف استقرار و تمرکز یک شبکه آزمایشگاهی واحد و مرجع آغاز کرده است. این مجموعه با بهره مندی از 10 آزمایشگاه نوین و پیشرفته برای متمرکز ساختن فعالیتهای پژوهشی و ارائه خدمات به جامعه پزشکی و مهندسی، حمایت از فعالیتهای پژوهشی و آموزشی و مشاوره به مشتریان صنعتی و دانشگاهی در سطوح ملی و بین المللی با تکیه بر دستگاههای نوین آزمایشگاهی ایجاد شده است.
این فعال فناور، با اشاره به گسترش خدمات و تجهیزات آزمایبشگاهی عنوان کرد: ارتقا و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی، انعقاد تفاهمنامه با سایر دانشگاهها، پژوهشکده ها، مراکز تحقیقاتی و صنعتی، بهره مندی از نیروهای متخصص و مجرب آزمایشگاهی از جمله برنامههای آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
رییس آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به فعالیت این مجموعه در حوزه های علمی پزشکی، مهندسی، علوم پایه، صنایع غذایی، کشاورزی و زیستفناوری عنوان کرد: این مجموعه در کنار مشاوره به مشتریان، در بخشهای اصلی و پیشرفته تجهیز به امکانات نوین و شامل آزمایشگاههای تخصصی متعدد نظیر آزمایشگاه آنالیز شیمیایی و بیوشیمیایی (STA، CHNSO analyzer، HPLC و GC-MS)، میکروسکوپی پیشرفته، فلوسایتومتری، کشت سلول، زیست فناوری میکروبی، کشت و زیست فناوری گیاهان دارویی، فناوریهای مرتبط با مولکولهای DNA و RNA، توالییابی ژنی Sanger، الکتروفورز، اتاق تمیز و آزمایشگاههای عمومی است.دستگاه طیف سنج رزونانس مغناطیسی هسته (NMR) نیز به تازگی در این آزمایشگاه به بهرهبرداری رسیده و در حال ارائه خدمات است.
NMR یک روش کارآمد و شاخص جهت مطالعه خواص فیزیکی / شیمیایی اتمها و مولکولها است که جهت ارزیابی ساختار شیمیایی ترکیبات آلی، معدنی و زیستی و تعیین گروه های عاملی در یک مولکول مورد استفاده قرار میگیرد. نمونههای مختلف نفتی، دارویی و غذایی با استفاده از این روش مورد بررسی میباشند. همچنین، مطالعه ترمودینامیکی واکنشهای مختلف، مطالعه ترکیبات پارامغناطیس، آنالیز کمی ترکیبات و بررسی میزان ناخالصیها با این روش امکانپذیر میباشد. این مرکز قادر به انجام آزمونهای مختلف NMR در دمای اتاق و یا بالاتر آست. همچنین، آزمونهایی نظیر H-NMR، C-NMR، در این آزمایشگاه قابل انجام است. این فعال حوزه پژوهش ادامه داد: آزمایشگاه جامع تحقیقات، از توانایی ارائه آزمونهای تخصصی HMBC، DEPT، COSY، HSQC، NOESY، ROESY، TOCSY و NHMBC را به محققین و دانشگاهیان برخوردار است.
رستم آبادی، با اشاره به ارائه خدمات تحقیقاتی به مخاطبان، افزود: فعالیتهای این مجموعه منتج به چاپ مقالات متعدد علمی با همکاری پژوهشگران برجسته در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مختلف بینالمللی شده است. به طور ویژه از خدمات اختصاصی ارائه شده میتوان به انجام آزمونهای آنتی باکتریال محققین سوییس و شرکت هلندی تولید کننده پانسمانهای نوین اشاره کرد. همچنین اجرای پروژه های متابولومیکس و راه اندازی آزمایشگاه های پیشبالینی و NGS در آینده نزدیک محقق خواهد شد.
رئیس آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، با شناسایی توانمندیهای نیروی انسانی و تجهیزات آزمایشگاهی و بهره مندی از آنها به بهترین نحو ممکن مجموعه ای کارآمد در تسهیل خدمات رسانی و بهبود تحقیق و پژوهش و صنعت کشور است که با هدف افزایش بهرهوری زیرساختهای آزمایشگاهی این مرز و بوم، به اشتراک گذاری دستگاه ها و ارایه خدمات آزمایشگاهی و حمایت از توسعه کمی و بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی را راه فراهم کرده است.
رستمآبادی درباره دورههای آموزشی آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توضیح داد: دوره های جامع آموزش روشها و تستهای آزمایشگاهی در قالب مدرسههای تابستانی به مدت سه سال است که در محل آزمایشگاه تدریس کارشناسان متخصص آزمایشگاه و نیز اساتید مجرب مرتبط برگزار شده است که هر ساله با استقبال پژوهشگران و دانشجویان همراه بوده است.
آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.