مدیر پژوهشکده‌ی میگوی کشور در بازدید دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از این مجموعه تحقیقاتی، ارائه راه‌حل‌های کاربردی به منظور رفع مشکلات آبزی‌پروری و آلودگی زیست‌محیطی را از مهم‌ترین محورهای فعالیت این مجموعه دانست و به آمادگی ارائه ظرفیت‌ها و تانومندی ها به محققان از طریق شبکه آزمایشگاهی اشاره کرد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان به منظور هم‌افزایی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های تحقیقاتی و آزمایشگاهی استانی و معرفی، سفرهایی را به صورت مستمر به استان‌های کشور دارد و ضمن بازدید از مراکز آزمایشگاهی استان، حمایت‌ و تسهیلات و خدمات شبکه به مدیران آزمایشگاه ها، نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های آن استان معرفی می‌شود.

در قالب سفر مهندس مجتبی نسب دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، پژوهشگاه میگوی کشور مورد بازدید قرار گفت و ظرفیت‌های این مجموعه تحقیقاتی معرفی شد.

 

 

پریسا حسین‌خضری مدیر کیفیت پژوهشکده میگوی کشور، محور فعالیت این پژوهشکده را ارائه راه‌حل‌های کاربردی به منظور رفع مشکلات آبزی‌پروری و آلودگی زیست‌محیطی دانست و عنوان کرد: پژوهشکده میگوی کشور شامل آزمایشگاه‌های آلاینده‎ها، شیمی‎فیزیک، رسوب و بنتوز، میکروبیولوژی، ژنتیک مولکولی، پلانکتون‌شناسی، آسیب‌شناسی، زیست‌سنجی آبزیان و فایکولب می‌باشد.

حسین‌خضری، ضمن اشاره به این موضوع که زمینه اشتغال و توسعه پژوهش‌ها در این مجموعه فناور فراهم شده است گفت: این آزمایشگاه به صورت مستقیم برای 8 نیروی انسانی متخصص اشتغال ایجاد کرده است و با توجه به زنجیره کسب و کار ایجاد شده عدد اشتغال‌زایی غیرمستقیم بسیار بالاتر است.

 

این فعال حوزه پژوهش با بیان این‌که طیف گسترده‌ای از خدمات آزمایشگاهی با تکیه بر تجهیزات تخصصی این حوزه توسط پژوهشکده میگوی کشور فراهم شده است توضیح داد: آنالیز فلزات سنگین توسط دستگاه پلاروگراف، آنالیز مواد مغذی در نمونه‌های آب و مواد آلی رسوبات توسط دستگاه اسپکتروفتومتر، تکثیر قطعاتی از ژن‌ها توسط دستگاه PCR و تفکیک و جداسازی باندهای ژنی توسط دستگاه الکتروفورز تنها بخشی از خدمات آزمایشگاهی قابل ارائه این مرکز است.

وی در خصوص پروژه‌های اجرا شده توسط این مجتمع آزمایشگاهی ابراز کرد: ارزیابی اکوسیستم دریایی دریافت‌کننده پساب مزارع پرورش میگو در استان بوشهر که در آن تأثیر پساب خروجی از مزارع پرورش میگو بر اکوسیستم دریایی خلیج فارس بررسی می‌شود و اصلاح نژاد میگوی سفید غربی بر اساس اطلاعات فنوتیپی که در آن فراسنجه‌های ژنتیکی مانند وراثت‌پذیری و همبستگی‌های ژنتیکی میان صفات مرتبط با رشد میگو برآورد می‌شود از تاثیرگذارترین طرح‌های اجرا شده در این صنعت هستند.

 

حسین‌خضری برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با هدف آشنایی پژوهشگران، دانشجویان، کارشناسان آزمایشگاهی و مدیران را لازمه آشنایی با این صنعت دانست و افزود: دوره‌هایی در زمینه بیماری‌های میگوی پرورشی، کنترل فاکتورهای زیستی و غیرزیستی در مزارع پرورش میگو، نمونه‎برداری از آب و رسوب استخرهای پرورش میگو توسط مدیران فنی آزمایشگاه‌ها برای جامعه پرورش‌دهندگان میگو برگزار می شود.

پژوهشکده میگوی کشور که از سال 1395 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمده است در استان بوشهر استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی ، به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی,پرورش میگو

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code