به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا با هدف ارتقای آگاهی دانشجویان و افزایش توانمندی کارشناسان آزمایشگاهی کارگاه آنتیبادی مونوکلونال را خرداد ماه سال جاری برگزار میکند.
آنتیبادی مونوکلونال پادتن هایی تکگونه و همانند یکدیگر هستند. علت این همانندی این است که پادتنهای منوکلونال توسط نوعی سلول ایمنی همانندسازیشده از یک سلول والد تولید میشوند.
ویژگیهای منحصر به فرد آنتیبادیهای مونوکلونال شامل اختصاصی بودن اتصال آنها، یکنواخت بودن و قابلیت تولیدشان در مقادیر نامحدود میباشد.
عوامل بسیاری انتخاب روشهای مورد استفاده برای ایجاد آنتیبادیهای مونوکلونال را تحت تاثیر قرار میدهد و روش عمدهی مورد استفاده در تحقیقات بالینی برای تولید آنتیبادیهای مونوکلونال، شامل روش فیوژن هیبرید و روش کتابخانههای آنتی بادی نوترکیب است.
آنتیبادیهای مونوکلونال در درمان بیماریهای خاصی کاربرد دارد و آنها را می توان برای درمان سرطان، بیماریهای خودایمن از قبیل آرتریت روماتوئید و مالتیپل اسکلروزیس مورد استفاده قرار داد.
آنتیبادیهای مونوکلونال برای اکثر اهداف درمانی، تشخیصی و تحقیقاتی مورد نیاز است بر همین اساس، پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا کارگاه تولید آنتیبادی مونوکلونال را خرداد ماه سال جاری برگزار میکند.
از مهمترین سرفصلهای این کارگاه میتوان به تکنیک تولید آنتی بادی مونوکلونال، آمادهسازی آنتی ژن جهت تزریق، ایمنسازی موش آزمایشگاهی، خونگیری از موش و تعیین سطح آنتی بادی به روش ELISA، انجام فیوژن، انتخاب سلول هیبریدوم در محیط انتخابگر HAT، کلونینگ به روش Limiting Dilution و تخلیص آنتی بادی
اشاره کرد.
گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در این دوره و یا کسب اطلاعات بیشتر درباره کارگاههای آموزشی میتوانند به سایت www.avicenna.com مراجعه و یا با شمارههای 22432020-021داخلی 459 و 02122431945 تماس حاصل کنند و یا از طریق واتساپ با شماره 09032426859 با این مجموعه در ارتباط باشند.
شایان ذکر است مجموعه آزمایشگاههای مرکزی تحقیقات پژوهشگاه ابن سینا با هدف کمک به انجام و پیشبرد طرحهای پژوهشی محققان، ارائه خدمات به دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاههای سراسر کشور را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در اولویت فعالیتهای خود قرار داده است.
این مجموعه فناور که از سال 1400 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی درآمده است در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر این شبکه آزمایشگاهی به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.