به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، جمال ایازی مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد و مسئول آزمایشگاه صنایع غذایی این مجموعه آزمایشگاهی گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مهاباد دارای مجموعه آزمایشگاه های تجزیه مواد، ژنتیک، بتن و عمران است.
وی با اشاره به دریافت گواهی استاندارد 17025 برای این مجموعه عنوان کرد: در حال حاضر 8 نفر در این مجموعه در پست های مختلف مشغول فعالیت هستند و باتوجه به تازه تاسیس بودن آن در آیندهای نزدیک، با گسترش همکاریها زمینه اشتغال بیشتر نیز فراهم خواهد شد.
ایازی با اشاره به برخوردار بودن آزمایشگاه تجزیه مواد غذایی دانشگاه مهاباد از تجهیزات روزآمد دنیا گفت: تجهیزات پیشرفته و متنوعی همچون کروماتوگرافی مایع، کروماتوگرافی گازی، دستگاه FTIR ، اسپکتروفتومتر دو پرتویی، دستگاه کجلدال اتوماتیک و غیره، برخی از پیشرفته ترین و مجهزترین امکانات این مجموعه هستند و بیش از 80 درصد آزمون های تجزیه مواد غذایی در این مرکز قابل انجام است.
وی با اشاره به ارائه خدمات آزمایشگاهی این مرکز در قالب باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، افزود: درحال حاضر مراجعه کنندگاه این مرکز شامل دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی شهرستان مهاباد و شهرهای همجوار است و در مسیر توسعه کار تحقیقاتی خود از خدمات این مجموعه بهره میبرند.
مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد گفت: با توجه به مشکل اساسی صنایع غذایی کشور، وجود مواد نگهدارنده و استفاده از انواع مواد شیمیایی و همچنین انواع سموم کشاورزی در این حوزه می باشد که باعث رشد جهش بسیاری از بیماریها از جمله سرطان شده است، بر همین اساس آمادگی و امکانات لازم برای توسعه طرحهای پژوهشی در این حوزه وجود دارد.
ایازی، از ارائه خدمات متنوع آزمایشگاهی بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفت و ادامه داد: تصمیم به عضویت در این شبکه از سال 1400 اتخاذ شد. ارتباط این مرکز با شبکه بسیار عالی بوده ولی در چند ماه گذشته بهدلیل تاسیس آزمایشگاه مرکزی و مشغله فراوان تا حدودی دچار کم کاری شده ایم.
وی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی و آزمونهای دستگاهی عنوان کرد: عمده دورهها با محوریت آزمونهای دستگاهی مانند کجلدال اتوماتیک و آموزش آزمونهای روتین و اختصاصی هستند. همچنین یک دوره آموزشی نیز تحت عنوان استانداردسازی و رعایت نکات ایمنی در آزمایشگاه برگزار شده است.
این فعال حوزه پژوهش و فناوری با تاکید بر اینکه پل ارتباطی اصلی پژوهش و محصول یا صنعت، روزآمدی آموزشهای دانشگاهی و شناخت از نیاز صنایع است، افزود: فارغ التحصیلان دانشگاهی در اغلب موارد از صنعت روز دنیا به دور هستند. خدمات آزمایشگاهی همانند چراغی در تاریکی است که مسیر حرکت را برای تولید کنندگان روشن می کند.
آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مهاباد در استان آذربایجان غربی استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.