کارشناس ارشد زیرساخت مرکز داده در مرکز تحقیقات پردازش‌های فوق سریع مرکز ابررایانه ملی سیمرغ، از ضرورت توجه کارشناسان شاغل در آزمایشگاه‌ها به حرکت هم‌راستا با فناوری‌های روزآمد و شناخت فعالانه امکانات و استانداردهای جدید تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، علی معصومی کارشناس ارشد زیرساخت مرکز داده، با اشاره به فعالیت‌های مرکز تحقیقات پردازش‌های فوق سریع عنوان کرد: این مرکز به عنوان برترین زیرساخت ارائه دهنده خدمات ابررایانه کشور سال 1382 و در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاسیس شده است.

 

این فعال حوزه پژوهش و آنالیز، با اشاره به فرآیند تحولی فعالیت‌های این مرکز عنوان کرد: تمرکز مرکز، بر طراحی و پیاده سازی سیستم‌های ابررایانه و پردازش سریع خاص منظوره و مبتنی بر نیازمندیهای کارفرمایان بود. با آغاز پروژه ابررایانه ملی امیرکبیردر ابتدای دهه ۹۰ نخستین مرکز خدمات ابررایانه در کشور فعالیتش را آغاز کرد.

 

معصومی ادامه داد: پس از یک دهه ارائه خدمات ابررایانه در سطح کشور، با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پژوهشگاه ارتباطات ابررایانه ملی سیمرغ را به عنوان بزرگترین مرکز ارائه دهنده خدمات HPC در سال 1400 راه اندازی و ارائه خدمات ابری بر بستر آن را آغاز کرد.

 

وی افزود: مرکز ابررایانه ملی سیمرغ، علاوه بر ارائه خدمات طراحی و ساخت سیستم‌های پردازش موازی، خدمات ابری را برای توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی کشور و توسعة صنعت ابررایانه در ایران ارائه می‌دهد.

کارشناس این مرکز تحقیقاتی، به مهم‌ترین خدمات و تجهیزات ابررایانه سیمرغ اشاره کرد و افزود: بستر محاسباتی ابررایانه سیمرغ بر مبنای فناوری مجازی‌سازی و رایانش ابری طراحی شده است. مجازی‌سازی باعث افزایش بهره‌وری از منابع موجود و انعطاف‌پذیری در ارائه خدمات متنوع شده و همچنین امنیت داده‌ها را دوچندان می‌کند. همچنین در بستر پردازشی این ابررایانه از آخرین فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موجود در دنیا استفاده شده است که باعث شده این ابررایانه تبدیل به به‌روزترین و قدرتمندترین ابررایانه‌ کشور شود.

 

معصومی، با اشاره به بهره‌مندی استفاده از آخرین نسل از پردازنده‌های گرافیکی در این مجموعه تحقیقاتی گفت: کاربردهای تحلیل کلان داده و هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و ابزارهای طراحی و مدلسازی مهندسی در صنایع نفت، داروسازی، هوافضا و ... را با حداکثر سرعت ممکن اجرا کرد. عمده مشتریان این مرکز شامل شرکت‌های دانش‌بنیان و محققان، پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور هستند.

 

ضرورت هم‌گامی کارشناسان آزمایشگاهی با پیشرفت علم و فناوری

 

کارشناس ارشد زیرساخت مرکز داده در مرکز تحقیقات پردازش‌های فوق سریع مرکز ابررایانه ملی سیمرغ، با تأکید بر ضرورت ارتقای دانش و مهارت کارشناسان فعال در مجموعه‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی گفت: از آنجایی‌که حوزه پردازش سریع با لبه دانش ارتباط تنگاتنگی دارد و از آنجاییکه کاربران این حوزه با وجود دارا بودن مهارت در حوزه تخصصی خود، گاهاً از دانش چندان بالایی در خصوص پردازش موازی برخوردار نیستند، در صورتی‌که کارشناسان مراکز پردازش فوق سریع می‌بایست علاوه بر تسلط کامل در خصوص نگهداشت زیرساخت‌های فعال، غیرفعال و سامانه‌های مدیریتی، مهارت کافی جهت هدایت کاربران در زمینه استفاده بهینه از منابع پردازشی در اختیار داشته باشند.

 

معصومی، مهمترین ویژگی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی را ایجاد ساختاری منسجم در زیست‌بوم آزمایش‌ها و تحقیقات برشمرد و گفت: این شبکه آزمایشگاهی توانمند و کارامد، بین افراد مختلف از ارائه دهندگان، کاربران و استفاده کنندگان، حامیان، سرمایه گذاران، سیاست گذاران و خدمات آزمایشگاهی و تحقیقات، پیوند خوبی برقرار کرده است.

 

وی افزود: حمایت‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی از محققان، پژوهشگران، دانشگاهیان و علی الخصوص شرکت های دانش بنیان، از یک سو توان مالی کاربران برای استفاده از خدمات را ارتقاء می بخشد و از سوی دیگر امکان ارائه خدمات هدفمند را برای ارائه دهندگان خدمات و برنامه‌های راهبردی کشور فراهم می‌کند تا در مجموع زمینه مناسبی برای پیشبرد اهداف کلان کشور و به ثمر رسیدن حمایت‌های حاکمیتی در حوزه‌های استراتژیک ایجاد شود.

 

این فعال حوزه تحقیقات و آزمایش‌های رایانه‌ای، درباره تلاش برای پژوهش‌ها در حوزه رایانه، هوش مصنوعی و کلان داده گفت: ما در مرکز تحقیقات پردازش‌های فوق سریع همواره اهتمام ویژه ای در خصوص تحقیق و توسعه در لبه فناوری داشته ایم. از این رو واحد تحقیق و توسعه این مرکز با بهره گیری از اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر همواره سعی کرده است تا فناوری های نوین در حوزه HPC را به سرعت در معرض بررسی و آزمون قرار داده و موارد مناسب را در معرض استفاده عموم قرار دهد.

 

آزمایشگاه ابر رایانه ملی سیمرغ در استان تهران قرار دارد. این مجموعه خدمات خود را به مخاطبان و بر بستر شبکه آزمایشگاهی ارائه می‌دهد.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون های آزمایشگاه ابر رایانه ملی سیمرغ در صفحه ی اختصاصی این مجموعه در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code