آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، خدمات متنوع آزمایشگاهی و تحقیقاتی را در زمینه‌هایی همچون آنالیز نانومواد، زیست‌فناوری، صنایع غذایی، شیمیایی و ... ارائه می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، محمد شفیعی عضو هیئت علمی گروه ژنتیک در دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران عنوان کرد: دکتری بیوشیمی خود را از دانشگاه تهران اخذ کرده ام و از سال ۱۳89 به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه اهواز مشغول به فعالیت هستم. همچنین از سال ۱۴۰۲ مدیریت آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه را بر عهده دارم.

 

مدیر آزمایشگاه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به ارائه خدمات علمی و پژوهشی در سطح پیشرفته عنوان کرد: این مجموعه شامل بخش‌های مختلفی از جمله شیمی تجزیه، شیمی سنتی، خدمات میکروسکوپی‌ پیشرفته، میکروبیولوژی و ژنتیک است.

 

 

شفیعی در ادامه به امکانات و تجهیزات این مجموعه آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: تجهیزات پیشرفته‌ای مانند کروماتوگرافی مایع و گازی، انواع میکروسکوپ‌های نوری و الکترونی، XRD، Real time-PCR و بسیاری از دستگاه‌های پیشرفته دیگر در این بخش‌ها فعالیت می‌کنند و ما قادر به ارائه طیف وسیعی از خدمات پژوهشی به محققان و صنایع مختلف هستیم. محوریت اصلی فعالیت‌های آزمایشگاه، ارائه خدمات، تجزیه و تحلیل پیشرفته در زمینه‌ محصولات غذایی، دارویی، زیست‌محیطی، شیمیایی، فرآوردهای نفتی، کشاورزی، بیولوژیکی و ژنتیکی است. تلاش می‌کنیم که با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا، از تحقیقات علمی و صنعتی در کشور پشتیبانی و به تسریع پیشرفت‌های علمی کمک کنیم.

 

وی با اشاره به ایجاد اشتغال آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز به دلیل تنوع خدمات و تجهیزات پیشرفته افزود: این آزمایشگاه بستری مناسب برای اشتغال تخصصی و غیرتخصصی فراهم کرده است. به‌طوری‌که با استخدام کارشناسان متخصص در حوزه‌های شیمی، میکروسکوپی، میکروبیولوژی، و ژنتیک توانسته‌ اشتغال تخصصی قابل توجهی ایجاد کند. همچنین، فعالیت‌های آزمایشگاه به‌صورت غیرمستقیم نیز فرصت‌های شغلی مختلفی را در بخش‌های پشتیبانی فنی، تعمیرات و نگهداری دستگاه‌ها، و همچنین همکاری با صنایع و دانشگاه‌ها ایجاد کرده است.

این فعال حوزه پژوهش و آزمایش ادامه داد: علاوه بر این، همکاری با پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از جمله دانشجویان دکتری و پسا دکتری که از خدمات آزمایشگاه برای تحقیقات خود استفاده می‌کنند، به گسترش دامنه اشتغال غیرمستقیم در حوزه‌های علمی و پژوهشی کمک کرده است. به‌طور کلی، این مجموعه نه تنها به اشتغال‌زایی در سطح تخصصی کمک کرده، بلکه زمینه توسعه و ارتقای دانش فنی و پژوهشی را نیز فراهم آورده است.

 

مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به موضوعات ارائه خدمات آزمایشگاهی این مجموعه توضیح داد: آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه، در زمینه‌های مختلف آنالیز و آزمایش‌های تخصصی فعالیت می‌کند. به طور مثال میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) به ما این امکان را می‌دهد که ساختار سطحی مواد را در مقیاس نانو مشاهده کنیم. این دستگاه به طور ویژه در زمینه‌های تحلیل ساختاری نانومواد، تحقیقات بیولوژیکی و همچنین کنترل کیفیت خدمت رسانی می‌کند.

 

شفیعی درباره خدمات و فعالیت‌های بخش میکروبیولوژی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز توضیح داد: این آزمایشگاه خدمات متنوعی را در زمینه شناسایی و ارزیابی میکروارگانیسم‌ها ارائه می‌دهد. این خدمات شامل شناسایی میکروارگانیسم‌ها و استفاده از تکنیک‌های کشت و شناسایی باکتری‌ها و قارچ‌ها است. آزمایش‌های حساسیت آنتی‌بیوتیکی و ارزیابی مقاومت میکروبی به داروهای مختلف و تعیین کارایی آنتی‌بیوتیک‌ها و همچنین تحقیقات بیوتکنولوژی از جمله بررسی و توسعه میکروارگانیسم‌های مفید برای کاربرد در صنایع غذایی، دارویی و زیست‌محیطی از جمله خدمات قابل ارائه آزمایشگاه مرکزی در بخش میکروبیولوژی به شمار می‌روند.

 

وی همچنین با اشاره به خدمات و فعالیت‌های آزمایشگاهی بخش ژنتیک آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این بخش به تازگی راه‌اندازی شده است و خدماتی همچون تکثیر دقیق قطعات ژنی با استفاده از تکنیک PCR و Real-Time PCR ارائه می‌دهد.

 

مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، در معرفی بخش آنالیز دستگاهی بیان کرد: دستگاه‌های محوری این بخش شامل GC، GC-MS، HPLC، ICP و جذب اتمی است که در زمینه صنعت غذای خام و فرآوری شده، اندازه گیری سموم کشاورزی، تحلیل آلاینده‌های زیست‌محیطی، تحقیقات دارویی از جمله شناسایی و ارزیابی ترکیبات فعال دارویی، متابولیت‌های آن‌ها، و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارند.

 

شفیعی درباره فرآیند دریافت نمونه تا ارائه نتیجه در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز توضیح داد: نمونه‌ها به‌صورت حضوری یا پستی ارسال شده و پس از ثبت با کد شناسایی واحد، به بخش‌های مربوطه جهت آنالیز ارجاع می‌شوند. پس از انجام آزمایش‌ها، داده‌ها تحلیل شده و گزارش نهایی بر اساس نیازهای مشتری تهیه و از طریق ایمیل ارسال می‌شود. کارشناسان نیز آماده ارائه توضیحات و مشاوره در صورت نیاز هستند تا مشتریان با اطمینان به نتایج مورد نظر خود دست یابند.

 

این فعال حوزه پژوهش و آزمایش، درباره همکاری و تعامل میان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی گفت: آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه از همان ابتدای فعالیت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به عضویت این شبکه آزمایشگاهی درآمد و از سال 1395 عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های نانو است.

 

وی با بیان این‌که عضویت آزمایشگاه مرکزی در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، زمینه ساز تعاملات علمی و پژوهشی با سایر مراکز آزمایشگاهی کشور نیز شده است، افزود: ارتباط ما با شبکه آزمایشگاهی بسیار مثبت و پویا بوده و از طریق این بستر، توانسته‌ایم خدمات خود را به جامعه وسیع‌تری از پژوهشگران و صنایع ارائه دهیم. نگاه ما به این شبکه بسیار حمایتی و راهبردی است.

 

شفیعی در ادامه با بیان این‌که شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی نقش مهمی در هم‌افزایی علمی، اشتراک دانش و ایجاد دسترسی آسان‌تر به تجهیزات و امکانات پیشرفته ایفا می‌کند، توانسته است با ایجاد بسترهای مناسب برای همکاری‌های علمی و صنعتی، ظرفیت‌های آزمایشگاه‌های عضو را ارتقا دهد و پژوهش‌های علمی کشور را تسهیل کند.

 

گفتنی است آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، از اعضای ممتاز شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که خدمات آزمایشگاهی متنوعی را در حوزه‌هایی همچون نانوفناوری، صنایع مختلف، محیط زیست و سایر حوزه‌ها ارائه می‌دهد.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز را می‌توانید در صفحه اختصاصی این مجموعه آزمایشگاهی در وب‌سایت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی مشاهده کنید.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی,دانشگاه شهید چمران

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code