به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، در این بازدید بخشهای مختلف آزمایشگاه همچون آزمایشگاه شیمی، پلیمر، رنگ، پیگمنت، نساجی و سلولزی مورد بازدید قرار گرفت و تجهیزات و کاربردهای آن شرح داده شد. این بازدید به عنوان یک گام مهم در جهت ایجاد همکاری و تعامل سازنده میان انجمن آزمایشگاهها و آزمایشگاههای همکار اداره استاندارد به شمار میرود و میتواند نقطه شروعی برای اجرای بهتر و کارآمدتر صنعت آزمون در کشور باشد.
دکتر علیرضا محبعلی با اشاره به ظرفیتهای بالقوه آزمایشگاههای همکار در ارائه خدمات آزمایشگاهی کارامد و استاندارد عنوان کرد: هفته استاندارد فرصت مغتنمی است تا اهمیت تلاشهای بیوقفه و پیوسته در جهت حفظ کیفیت و رعایت معیارهای استاندارد را گرامی بداریم. استاندارد نه تنها شاخصی برای سنجش کیفیت محصولات و خدمات است، بلکه سنگبنای اطمینان و اعتماد جامعه به صنعت، تولید، و فناوری به شمار میرود. در این مسیر، نقش آزمایشگاههای همکار در آزمون و واسنجی بیبدیل است.
ریاست انجمن آزمایشگاه های همکار آزمون و واسنجی کشور همچنین ضمن بازدید از آزمایشگاه و گفتوگو با مدیران فنی و کیفی واحدهای آزمایشگاهی به راهکارهای توسعه همکاریها در جهت تدوین استانداردهای جدید در حوزه نساجی، ارائه گسترده ظرفیتهای این مجموعه و تاکید بر حضور در نمایشگاههای تخصصی نیز پرداخت.
مهندس الناز دوشنبهپور مدیر کنترل کیفیت و رابط این مجموعه با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نیز روز جهانی استاندارد را به تلاشگران عرصه کیفیت و استانداردسازی تبریک گفت و تصریح کرد: تلاش ما بر ارائه خدمات استاندارد مبتنی بر معیارهای بینالمللی به محققان، صنعتگران و فناوران است.
گفتنی است، مجموعه آزمایشگاهی سلامت پرداز حکیم از مراکز فعال عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است که در استان هرمزگان استقرار دارد و با به کارگیری تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته روز دنیا و با تکیه بر تخصص مدیران کیفی، فنی و کارشناسان خبره، در سال 1390 تاسیس و فعالیت خود را به عنوان آزمایشگاه معتمد و همکار اداره استاندارد استان هرمزگان از سال 1391 آغاز کرده است.
این مجموعه آزمایشگاهی دارای گواهینامه استاندارد ایزو 17025 از سازمان ملی تایید صلاحیت ایران و دارای سه آزمایشگاه مجزا و پیشرفته نساجی و چرم، سلولزی و رنگ، پیگمنت، پلیمر و شیمی است.
سلامت پرداز حکیم، دارای تجهیزات انجام آزمونهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و همچنین کنترل کیفی و شناسایی انواع منسوجات، نخ، الیاف، فرش، کاغذ و مقوا، کاغذ دیواری، رنگهای نساجی، پیگمانها و پلیمرها است.
از جمله این تجهیزات میتوان به دستگاههای استحکام سنج، تست صافی، زبری، مقاومت به پارگی (المندروف)، تاخوردگی، ترکیدگی کاغذ و مقوا، شستشوی کاغذ دیواری، میکروسکوپ پروژکتینا، FTIR، HPLC، XRF، اسپکترفوتومتر جذبی و انعکاسی، ویسکومتر آبلهود، MFI، ترازوی ارشمیدس جهت اندازه گیری دانسیته، دستگاه USTER، دستگاه ثبات رنگ در برابر شستشو و عرق بدن، ضخامت سنج، بارگذاری دینامیکی و استاتیکی، مقاومت سنج پرز فرش و دیگر تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی اشاره کرد.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آزمایشگاهی از طریق پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است