مجموعه آزمایشگاه‌های جهاد دانشگاهی شریف با ارائه خدمات آزمایشگاهی کارآمد در جایگاه سیزدهم آزمایشگاه‌های برتر ارزیابی سال 1402 شبکه آزمایشگاهی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، مراکز آزمایشگاهی توانمند و کارآمد عنصر راه‌گشا و اثرگذار در توسعه پژوهش‌ها و ارتقای کیفی تولیدات به شمار می‌روند. شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ضمن ایجاد بستری برای اشتراک خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و کاربردی، با ارزیابی‌های سالیانه مراکز آزمایشگاهی عضو، زمینه را برای تشویق و ترغیب این مراکز به رشد و ارتقا فراهم می‌کند. مجموعه آزمایشگاه‌های جهاد دانشگاهی شریف با تلاش در مسیر تحقق معیارهای ارزیابی سال 1402، توانستند جایگاه سیزدهم در جمع آزمایشگاه‌های برتر این ارزیابی را کسب کنند.

 

در ارزیابی سال 1402 شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی از مراکز عضو، 5 آزمایشگاه زیرمجموعه جهاد دانشگاهی شریف مورد ارزیابی قرار گرفتند و در مجموع در رتبه سیزدهم قرار گرفتند. آزمایشگاه اپتیک، آزمایشگاه سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند مرکز پدافند غیر عامل، آزمایشگاه فناوری خلأ، آزمایشگاه فناوری و تجهیزات آب و آبیاری (فناب) و مجموعه آزمایشگاه‌های متالورژی پژوهشکده توسعه تکنولوژی جهاد دانشگاهی واحد دانشگاه صنعتی شریف ارزیابی شدند که مجموعه آزمایشگاه‌های متالورژی امتیاز بالاتری را کسب کرد.

 

 

آزمایشگاه اپتیک

این آزمایشگاه، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ با هدف بهبود نظارت بر واردات انواع محافظ های شخصی چشم و عدسی های طبی آغاز کرد. این آزمایشگاه اولین آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد در این دامنه فعالیت به شمار می‌رود که با گسترش امکانات و دامنه کاری خود ، موفق به اخذ پروانه فعالیت از سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و همچنین مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت کار شد.

 

در این آزمایشگاه آزمون‌ انواع محافظ‌های شخصی چشم(طبی، ورزشی، صنعتی و آفتابی) ، تعیین مشخصات قطعات اپتیکی، فاصله سنج لیزری و آزمون‌های اپتیکی برخی تجهیزات پزشکی مانند آندوسکوپ و چارت پروژکتور انجام می‌پذیرد.

 

آزمایشگاه فناب

آزمایشگاه فناوری و تجهیزات آب وآبیاری در پژوهشکده توسعه تکنولوژی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف در تدوین دانش فنی، انتقال تکنولوژی، بومی سازی، تدوین استانداردهای ملی، بازرسی فنی، کنترل کیفیت و ارتقاء فناوری تولید تجهیزات، سیستم ها و ماشین های آبیاری فعالیت دارد.

 

از خدمات و توانایی های تخصصی این مجموعه آزمایشگاهی می‌توان به آزمون سیستم ها و ماشین‌های آبیاری آزمایشگاه فناوری و تجهیزات آب و آبیاری، آزمون انواع آبپاش های آبیاری، آزمون شیرهای اتصال سریع، آزمون لوله‌های پلی اتیلن، آزمون قطره چکان، آزمون لوله‌های قطره چکان‌دار و نوار آبیاری، آزمون اتصالات مکانیکی پلیمری، آزمون بست‌های کمربندی، آزمون شیرهای پلاستیکی اشاره کرد.

 

 

آزمایشگاه میکروالکترونیک

این آزمایشگاه با بیش از سه دهه تجربه در ارائه خدمات تخصصی در زمینه‌های میکرولیتوگرافی، ساخت انواع رتیکل، ساخت انواع تراشه های میکروفلوئیدیک، ساخت انواع نمونه های مهندسی و برش های دقیق فعالیت دارد.

 

این مجموعه مجهز به سیستم های تنظیم ماسک ، لایه نشانی چرخشی، اتاق ها و میزهای تمیز، میکروسکوپ های کنترل کیفیت و تجهیزات برش و بسته بندی از قبیل Wire Bonder و Probe Station می باشد.

 

در این آزمایشگاه خدمات میکرولیتوگرافی بر روی لایه‌های نازک فلزی و دی الکتریک با دقت نیم میکرون در زمینه‌های میکروالکترونیک، آپتوالکترونیک و اپتیک، ساخت انواع انکودر، پین هول، توری، شکاف، موج برها، سیستم های میکروالکترومکانیکی و ... ارائه می‌شود.

 

گروه فناوری خلأ

در این گروه پژوهشی، طراحی و ساخت انواع سیستم‌های لایه‌نشانی تحت خلأ مواد رسانا و دی‌ الکتریک و سیستم‌های زدایش برای بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی داخل و خارج از کشور، همچنین تعمیر، نگهدارى، مونتاژ و تست انواع سیستم‌هاى لایه‌نشانی در خلأ بالا انجام می‌شود.

 

همچنین ارائه مشاوره فنی در زمینه طراحی و ساخت انواع سیستم‌های تحت خلأ، انجام لایه‌نشانی‌های خاص به روش Physical Vapor Deposition و سیستم‌های زدایش تحت خلأ در حوزه‌های مختلف تحقیقاتی قابل ارائه است.

 

آزمایشگاه متالورژی

این آزمایشگاه، ذیل گروه پژوهشی مهندسی متالورژی پژوهشکده توسعه فناوری جهاد دانشگاهی، فعالیت های خود را در سال 1360 با هدف حمایت از پروژه‌های نظامی آغاز کرد. به تدریج با گسترش امکانات آزمایشگاه متالورژی، خدمات به صنایع دیگر از جمله خودروسازی، نفت و گاز، پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و غیره ارائه شد. طی سال‌های آینده با اخذ تأییدیه صلاحیت از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و در سال‌های بعد با اخذ گواهینامه ایزو 17025، سطح همکاری‌ها و همچنین سطح کیفی و کمی خدمات آزمایشگاه متالورژی در زمینه های مختلف ارتقاء یافت.

 

این مجموعه آزمایشگاهی، از بخش‌های مختلف خدمات‌دهی شامل متالوگرافی ثابت و پرتابل، میکروسکوپ الکترونی، کشش، خمش، ضربه، سختی سنجی ماکرو، میکرو و پرتابل، آنالیز کوانتومتری ثابت و پرتابل در 10 پایه آلیاژی، آزمون‌های خوردگی HIC و SSC، عملیات حرارتی، شکست نگاری و آنالیز تخریب تشکیل شده است.

 

زینب ستاریان مدیر آزمایشگاه متالورژی به ارائه خدمات تخصصی آنالیز شکست و خرابی قطعات صنعتی در سطح ملی و بین‌المللی به دانشجویان اشاره کرد و افزود: علاوه بر ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی نیز با هدف ارتقای مهارت‌ها و توانمندی‌های مخاطبان، برگزار می‌شود. در همین راستا، دوره های متالوگرافی و تمیزی فولاد، آنالیز کوانتومتری و آزمون‌های خواص مکانیکی در این آزمایشگاه، میزبان دانشجویان، محققان و سایر علاقمندان است.

 

این فعال حوزه آزمایش و پژوهش با اشاره به نقش کلیدی و بی بدیل آزمایشگاه‌ها در مسیر تحقق مهم‌ترین اولویت‌های پژوهشی، فناورانه و صنعتی کشور گفت: این نقش آفرینی تحقق نمی‌یابد مگر با به‌روزرسانی رویه‌ها و خدمات آزمایشگاه‌ها مبتنی بر استانداردها، که این امر نیز مستلزم وجود سازوکارهای حمایتی از آزمایشگاه‌های دارای ظرفیت است. امری که شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، تا حدی آن را عهده‌دار شده اما همچنان تا تحول ساختار آزمایشگاهی کشور و ارائه یکپارچه خدمات همواره در دسترس و در سطح کیفی بالا فاصله داریم.

 

مدیر آزمایشگاه متالورژی جهاد دانشگاهی شریف، با اشاره به رعایت معیارهای مشتری‌مداری و کارکرد در ارتقای عملکرد و قرار گرفتن این آزمایشگاه در جمع مراکز برتر ارزیابی سال 1402 شبکه آزمایشگاهی گفت: این آزمایشگاه از سال 1387 در جمع اعضای شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی بوده و تلاش کرده است تعامل ارزشمند و سازنده‌ای را با شبکه آزمایشگاهی، در راستای کمک به پزوهش‌ها، تامین خواست مشتریان و ارتقای عملکرد آزمایشگاهی کشور برقرار کند. در تلاش هستیم تا با ارتقای کیفیت خدمات و توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی، در مسیر پیشرفت کشور و هم‌راستا با سیاست‌های شبکه آزمایشگاهی مبتنی بر بهره‌وری زیرساخت‌های آزمایشگاهی ضمن کمک به پیشرفت پژوهش‌ها گام برداریم.

 

 

ستاریان، نقش اثرگذار شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در کمک به مشتریان و عرضه‌کنندگان خدمات آزمایشگاهی را یادآوری کرد افزود: شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی همچنین باعث شناخته شدن بیش‌تر آزمایشگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی موجود در کشور شد. پیش از تشکیل شبکه آزمایشگاهی پیدا کردن تجهیز یا آزمون خاص برای انجام کارهای پژوهشی بسیار سخت بود. همچنین تشکیل شبکه، باعث ارتباط کاری بیشتر آزمایشگاه های مختلف نه تنها در سطح استانی بلکه در سطح کشوری شد.

 

گفتنی است مجموعه آزمایشگاه‌های جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف، در حوزه‌های محتلف همچون متالورژی، اپتیک، فناوری‌های آب، سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند، فناوری خلأ و دیگر حوزه‌ها خدمات آزمایشگاهی، تحقیقاتی و مشاوره را ارائه می‌دهند.

 

فهرست تجهیزات آزمایشگاهی، روش‌های تست و آزمون و خدمات آزمایشگاهی مجموعه آزمایشگاه‌های جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف، در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی,دانشگاه صنعتی شریف ‏

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code