مدیر آزمایشگاه شناختی اصفهان، به توانمندی‌های این آزمایشگاه اشاره کرد و از آمادگی برای ارائه طیف گسترده‌ای از خدمات شناختی برای توسعه پژوهش‌های این حوزه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، دکتر ماهگل توکلی مدیر آزمایشگاه علوم شناختی با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی گفت: آزمایشگاه شناختی اصفهان به عنوان نخستین مرکز تخصصی این حوزه در استان اصفهان، با هدف توسعه و گسترش دانش علوم شناختی و ترویج آن و نیز استفاده از ظرفیت و پتانسیل‌های بالقوه در سطح مراکز علمی و تخصصی در استان راه اندازی و از سال 1399 خدمات خود را ارائه می‌دهد.

 

وی با اشاره به گسترش روزافزون دامنه نفوذ علوم و فناوری‌های شناختی عنوان کرد: علوم شناختی، دانشی میان رشته ای است که به مطالعه ذهن و مغز انسان می پردازد. این رشته از علوم مختلفی مانند روانشناسی، عصب شناسی، فلسفه، زبان شناسی، هوش مصنوعی و علوم اعصاب محاسباتی بهره می‌برد. این حوزه فناورانه زمینه‌ساز بسیاری از پژوهش‌ها و تحقیقات مرز دانش است و بر همین اساس، خدمات آزمایشگاهی کارامد در این زمینه نقشی بی بدیل ایفا می‌کند.

 


 

این فعال حوزه آزمایش و پژوهش عنوان کرد: آزمایشگاه به لحاظ کاربردی بودن در رشته‌های مختلف، در جهت پاسخ‌گوئی به بخشی از نیازهای پژوهشی و فناوری استان در زمینه تحقیقات شناختی، ارزیابی و بازتوانی شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان و روز آمد در حوزه علوم و فناوری های شناختی با بهره گیری از استادان و متخصصان مجرب و تجهیزات آزمایشگاهی روزآمد و پیشرفته، از آمادگی برای همکاری در پیشبرد طرح های پژوهشی و ارائه خدمات در حوزه‌های آموزشی، آزمایشگاهی، بالینی، صنعت و فناوری است.

 

توکلی، به بخشی از مهم‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی این آزمایشگاه اشاره کرد و گفت: دستگاه ردیاب چشمی با نرم افزار بینا، برای اندازه‌گیری و بررسی حرکات چشم، سرعت حرکت و و ضعیت مردمک و قرنیه و همچنین ارزیابی دقت و سوگیری توجه بینایی در علوم رفتاری و شناختی و نورو مارکتینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

همچنین ابزار الکتروانسفالوگرافی (EEG) یک روش غیرتهاجمی برای ثبت فعالیت الکتریکی مغز است. این روش با استفاده از الکترودهای کوچکی که به پوست سر متصل شده به بررسی و ثبت امواج مغز می پردازد. کاربرد این دستگاه، برای تشخیص و ارزیابی طیف گسترده ای از اختلالات مغزی و روانی، بررسی پاسخ مغز به محرک‌های مختلف مانند صدا، نور، و لمس، مطالعه آ سیبهای مغزی و بیماری‌های عصبی مانند سکته مغزی، صرع و آلزایمر است.

 

وی افزود: طیف نگارمادون قرمز، دستگاه دیگری است که از نور مادون قرمز نزدیک برای اندازه‌گیری تغییرات جریان خون در مغز استفاده می‌کند. این روش غیرتهاجمی است و به تزریق یا جراحی نیاز ندارد. این دستگاه در جهت ارزیابی نحوه عملکرد مغز در حین فعالیت های شناختی همچون یادگیری و توجه مورد استفاده قرار می‌گیرد. تحریک فرا جمجمه ای با جریان مستقیم نیز روش دیگری است که در افزایش توانمندی های شناختی از جمله توجه، تمرکز و حافظه و یادگیری، بهبود بیماران مبتلا به اختلالات عصبی و روانپزشکی، سکته مغزی، درد مزمن و... ارتقا خلق با افزایش کنترل شناختی کاربرد دارد.

 

مدیر آزمایشگاه شناختی دانشگاه اصفهان در ادامه با اشاره به نقش اثرگذار شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در توسعه پزوهش‌های مغز با کمک اشتراک‌گذاری توانمندی‌های محققان این حوزه گفت: این شبکه آزمایشگاهی بستری فراهم کرده است تا تمامی خدمات و تجهیزات آزمایشگاه شناختی اصفهان، به مخاطبان سراسر کشور قابل ارائه باشد و اعتبار استفاده از این خدمات برای دانشجویان نیز تا حدی توانسته به رونق پژوهش‌های این حوزه کمک کند.

 

گفتنی است، آزمایشگاه شناختی در دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان استقرار دارد و در حوزه مغز و شناخت فعالیت دارد.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های آزمایشگاهی این آزمایشگاه در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی,دانشگاه اصفهان ‏

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code