به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، مسلم مشایخی مدیرعامل شرکت نیک ابزار آزمای اروند، با اشاره به توانمندی در طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی حوزه نفت عنوان کرد: موفق شدیم با تکیه به توانمندی متخصصان داخلی تجهیزات آزمایشگاهی مربوط به آزمون فرآورده های نفتی را مطابق با استاندارد های بین المللی انجام دهیم.
وی با اشاره به ساخت دستگاه تقطر در خلأ فرآوردههای نفتی و عرضه این محصول دانشبنیان در نمایشگاه ایرانساخت عنوان کرد: این روش آزمون برای آشکار کردن مشخصات تقطیر فرآورده های نفتی که ممکن است در صورت تقطیر در فشار اتمسفر تجزیه شوند، استفاده می شود. دادههای به دست آمده از این روش می تواند به عنوان یکی از ویژگیهای فرآورده های نفتی که اغلب شامل محدودیتهای فرآیند تقطیر است، مورد استفاده قرار گیرد. هر دو روش دستی و روش خودکار مشخص شده است.
وی با بیان اینکه تقطیر در خلا یکی از بهترین روشهای آزمایشگاهی و صنعتی است که برای جداسازی مواد در محلولهای مایع به کار میرود عنوان کرد: در این روش، محلول مورد نظر را تحت خلا قرار میدهند و این امر باعث پایینتر آمدن دمای محلول خواهد شد. در نتیجهی این کار میتوان با صرف انرژی کمتر، مواد محلول را از یکدیگر جدا نمود، در صورتی که خاصیت مواد کاملا حفظ بشوند.
مشایخی افزود: سال گذشته در این نمایشگاه حضور داشتیم و متوجه شدیم که یکی از جنبههای جذاب این نمایشگاه حضور افراد از حوزههای مختلف است که این فرصت را به ما میدهد تا با آنها ارتباط برقرار کرده و برخی نیازهای علمی و فناورانه را از این طریق تأمین کنیم. سال گذشته در انتقال تجربه و معرفی دستاوردهای فناورانه به ما کمک زیادی شده است.
مدیرعامل شرکت نیک ابزار به کاربردهای دستگاه یادشده اشاره کرد و افزود: از دستگاه تقطیر خلا در موارد بسیاری مانند تقطیر نفت خام، بازیابی حلال، تقطیر با پشتیبانی خلا استفاده کرد که در آزمایشهای این حوزه نقش اساسی ایفا میکنند.
وی با اشاره به نقش نمایشگاه ایرانساخت در کاهش وابستگی آزمایشگاهها به تجهیزات و مواد وارداتی و همچنین افزایش انگیزه در جهت ارتقاء توانمندی تولید کنندگان داخلی عنوان کرد: حضور افراد علمی از حوزههای مختلف در این نمایشگاه، زمینه را برای شبکهسازی و ایجاد ارتباط با افراد پیشرو در زمینههای علمی و فناورانه فراهم کرده است.
ابراهیمی در ادامه بیان کرد: حمایت از تولید داخل و خرید از محصولات ساخت ایران، موجب افزایش بکارگیری متخصصان داخلی، افزایش توان صادرات، تأمین زیرساختهای آزمایشگاهی مورد نیاز دانشگاهها و پژوهشگاهها و تقویت توان آزمایشی و پژوهشی و توانافزایی شرکتهای داخلی می شود.
مشایخی خاطرنشان کرد: شرکت نیک ابزار آزمای اروند با رعایت شرط اساسی حضور در این نمایشگاه، بومیسازی محصولات و دیگر شرایط، ارائه خدمات پس از فروش مناسب و داشتن تأییدیهها و استانداردهای فنی لازم در نمایشگاه حضور خواهد داشت.محصولات این شرکت نیز با قیمت منصفانه در نمایشگاه و بازار عرضه خواهند شد.
مدیرعامل شرکت نیک ابزار با اشاره به حمایتهای نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت از مجموعههای آزمایشگاهی و تحقیقاتی برای خرید محصولات ساخت داخل عنوان کرد: امیدواریم با با توسعه سازوکارهای حمایت از محصولات ساخت داخل و حضور در چنین نمایشگاههایی زمینه برای صادرات محصولات ساخت داخل فراهم شود.
گفتنی است دوازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت آذر ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران سالن های میلاد و خلیج فارس برگزار شد.