با برگزاری کارگاه آموزشی جذب اتمی به میزبانی دانشگاه یاسوج، زمینه برای ارتقای توانمندی‌ و مهارت‌های آزمایشگاهی دانشجویان فراهم شد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، افزایش مهارت‌ها و تخصص دانشجویان و پژوهشگران، به ویژه در عرصه تحقیقات کاربردی مستلزم فعالیت در محیط‌های آزمایشگاهی و آشنایی ملموس و از نزدیک با روش‌های تست و آزمون است.

 

آشنایی با چگونگی استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی، در پیشبرد پژوهش‌ها از اهمیتی کلیدی برخوردار است و می‌تواند ضمن کمک به دقت نتایج آزمون‌های آزمایشگاهی، زمینه را برای تحقق پژوهش‌های کاربردی فراهم کند.

 

بر همین اساس، به میزبانی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج، کارگاه آموزشی حضوری «جذب اتمی (AAS) » را با حضور استادان و اعضای هیئت علمی، کارشناسان آزمایشگاه و جمعی از دانشجویان و محققان برگزار شد، تا مسیر تعریف و پیشبرد تحقیقات به کمک قابلیت‌های این دستگاه، تسهیل شود. در این کارگاه آموزشی، مباحث آموزشی کار با این دستگاه به دو روش تئوری و عملی ارائه و در پایان دوره برای شرکت کنندگان گواهی نامه صادر شد.

 

 

طیف سنجی جذب اتمی (AAS) یک روش ارزیابی با حد تشخیص بالا است که در آن جذب نوری اتم های آزاد، اندازه گیری می‌شود و از طریق میزان جذب، غلظت عنصر مورد نظر مشخص خواهد شد.

 

حد تشخیص عناصر بنا به نوع روش می تواند در محدوده ppm و ppb باشد. از این روش برای مشخص کردن غلظت عناصر خاص در یک نمونه بر اساس قانون بیرلامبرت استفاده می شود. همچنین آنالیز AAS روشی مرسوم برای مشخص کردن فلزات و شبه فلزات در نمونه های استخراج شده محیطی است. این دستگاه دارای 4 قسمت اساسی منبع تابش، اتم‌ساز، مونوکروماتور و آشکارساز است.

 

شرکت کنندگان در این کارگاه آموزشی، در بخش تئوری موضوعات و سرفصل‌های آموزشی مختلفی را فراگرفتند که از جمله آن‌ها می‌توان به اصول تکنیک جذب اتمی، اجزای مختلف دستگاه و نحوه عملکرد آن‌ها، انواع روش‌های اتم‌سازی مانند شعله، کوره گرافیتی، تولید هیدرید، بخار سرد، نحوه آماده‌سازی نمونه و استانداردهای کالیبراسیون اشاره کرد.

 

همچنین در بخش عملی، نحوه کالیبراسیون دستگاه و اندازه گیری کمی، نحوه کار عملی با دستگاه جذب اتمی، روش کار با دستگاه جذب اتمی، روش ساخت محلول استاندارد جهت کالیبراسیون دستگاه و روش ساخت محلول جهت استاندارد افزایشی تدریس شد.

 

در پایان شرکت کنندگان از برگزاری این کارگاه آموزشی رضایت داشته و خواهان برگزاری سایر دوره های آموزشی تخصصی نیز بودند.

 

دستگاه طیف‌سنج جذب اتمی، یکی از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و مستقر در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج است و مخاطبان سراسر کشور از جمله دانشگاهیان، پژوهشگران و فناوران به ویژه اعضای باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، می‌توانند از خدمات این دستگاه و سایر تجهیزات موجود در آزمایشگاه برای پیشبرد تحقیقات و فعالیت‌های فناورانه بهره ببرند.

 

آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج از مراکز فعال عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و در زمینه‌های مشخصه یابی مواد آنالیز حرارتی، مغناطیس‌سنجی، آنالیز عنصری، طیف سنجی، تخلخل سنجی خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به سراسر کشور ارائه می‌دهد.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های آزمایشگاهی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج در پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.



کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی,دانشگاه یاسوج,کارگاه آموزشی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code