مدیر مجموعه آزمایشگاه‌های مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، از خدمات و فعالیت‌های این مجموعه در زمینه خدمات زیستی، دارویی و سلولی گفت.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، دکتر حسین بابایی مدیر آزمایشگاه‌های مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، درباره فعالیت‌ها و خدمات این مجموعه آزمایشگاهی گفت: مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، در مجاورت دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه تبریز واقع شده زمینه را برای تسهیل دسترسی دانشجویان، پژوهشگران و استادان دانشگاه به خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی این مجموعه را فراهم کرده است.

 

این فعال حوزه پژوهش و فناوری ادامه داد: این مرکز از آزمایشگاه‌های عمومی، فارماکولوژی، فیزیولوژی، فارماکوگنوزی، سنتز، فرمولاسیون، ایمونولوژی، میکروبشناسی، بیولوژی مولکولی، مواد غذایی و غذاهای دارویی، بافت‌شناسی، مرکزی و سم‌شناسی است؛ هریک از این آزمایشگاه‌ها، به تجهیزات مناسب و کارشناسان خبره مجهز هستند.

 

 

وی، درباره فعالیت‌های مرکز تحقیقات کاربردی دارویی عنوان کرد: این مرکز، فعالیت خود را در سال 1380 آغاز کرده و از آن‌موقع تا کنون 560 پایان‌نامه‌ی تحصیلات تکمیلی و 1266 طرح تحقیقاتی در این مرکز انجام شده است. مرکز تحقیقات کاربردی دارویی از آغاز فعالیت خود 14 سال غیر متوالی و 11 سال متوالی با احتساب سال جاری رتبه یک مراکز تحقیقاتی زیستی و دارویی کشور را به خود اختصاص داده است.

 

بابایی، درباره خدمات قابل ارائه مرکز تحقیات کاربردی دارویی توضیح داد: در این مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی، انجام تستهای بیوشیمیایی توسط دستگاه اتو آنالیزور، اندازه‌گیری اندازه ذرات و پتانسیل زتا توسط دستگاه زتا سایزر مالورن، آماده‌سازی و تصویر‌برداری و تعیین ساختار نمونه‌‎های بافتی و محلول‌های سوسپانسیونی توسط دستگاه TEM، آزمون مکانیکی کشش، تنها بخشی از خدمات آزمایشگاهی قابل ارائه توسط این مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی است.

 

وی، با اشاره به سایر تجهیزات آزمایشگاهی مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: از دیگر تجهیزات این مرکز می‌توان به خشک‌کن انجمادی، طیف سنج جرمی، کروماتوگرافی گازی و تعیین میزان دقیق و درصد عناصر در نمونه های آلی و معدنی با دستگاه CHNOS اشاره کرد.

 

 

مدیر آزمایشگاه مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، درباره فرآیند حمایت از پژوهش‌ها و ارائه خدمات آزمایشگاهی گفت: دانشجویان و محققان، طرح‌های پیشنهادی خود را به مرکز ارائه می‌دهند و این طرح‌ها در شورای پژوهشی مرکز مطرح و در صورت تصویب و قرار گرفتن در اولویت‌های پژوهشی مرکز، حمایت مالی و امکان اجرای طرح مزبور در مرکز جهت استفاده از امکانات و تجهیزات مرکز میسر می‌شود.

 

بابایی، به عضویت مرکز تحقیقات کاربردی دارویی از سال 1384 در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های نانو و از سال 1393در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی اشاره کرد و گفت: شبکه آزمایشگاهی بستری بسیار عالی برای تجمیع تجهیزات از سراسر کشور فراهم آورده که محققین به‌راحتی می‌توانند خدمت مورد نیاز خود را در نزدیک‌ترین مرکز به منطقه‌ی خود پیدا کرده و از آن بهره‌مند شوند. همچنین با تخصیص یارانه و اعتبار خدمات آزمایشگاهی، سهم بسزایی در کمک به دانشجویان و محققین در انجام پروژه‌های خود دارد.

 

مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از مراکز توانمند عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که در استان آذربایجان شرقی استقرار دارد و خدمات خود را در حوزه‌های تحقیقات کاربردی دارویی، زیست‌فناوری و سلول‌های بنیادی، گیاهان داروئی و طب سنتی و فناوری نانو ارائه می‌دهد.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های این مرکز تحقیقاتی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

 

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی,دانشگاه علوم پزشکی تبریز

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code