به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی کشور، همایش علمی روز جهانی ایمنی غذا به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حضور جمعی از استادان، پژوهشگران، دانشجویان و فعالان حوزههای تغذیه، بهداشت، دامپزشکی و صنایع غذایی، با محوریت «نقش ایمنی غذا در سلامت عمومی و پیشگیری از بیماریهای ناشی از مواد غذایی» برگزار شد.
در این همایش، کارشناسان مختلف از زوایای تخصصی گوناگون، زنجیره تأمین غذا از مرحله تولید تا مصرف را مورد بررسی قرار دادند و ضرورت رعایت استانداردهای بهداشتی در تمامی مراحل تولید، توزیع و مصرف غذا را مورد تأکید قرار دادند. بخشهای متنوع برنامه شامل سخنرانیهای علمی، گفتوگوهای بینرشتهای، تبادل تجربیات میان اساتید و دانشجویان و فراهم کردن بستر مناسب برای مشارکت علمی نسل جوان بود.
این همایش به همت دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری انجمنهای علمی دانشجویی، مرکز همایشهای علمی دانشگاه و حمایت شرکتهای فعال در حوزه تغذیه برگزار شد. همچنین، حضور علاقهمندان از سایر دانشگاهها به صورت آنلاین فراهم شده بود. در پایان، با اهدای گواهی حضور از شرکتکنندگان تقدیر شد و بر لزوم استمرار فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در زمینه ارتقاء ایمنی غذا تأکید شد.

تحقق امنیت غذا به کمک آزمایشگاههای توانمند
امیر یونسیان، مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور، در این همایش به تشریح نقش و برنامههای شبکه آزمایشگاهی در ارتقاء ایمنی غذایی پرداخت و گفت: معاونت علمی با حمایتهای خود به تحقیق و توسعه حوزه آزمایشگاهی کشور کمک می کند. در حال حاضر در از وزارت بهداشت حدود ۱۳۰ عضو آزمایشگاهی، از وزارت جهاد کشاورزی حدود ۱۰۴ عضو و در حوزه غذا حدود ۱۴۰ آزمایشگاه معتبر داریم که در کل کشور خدمت میکنند. همچنین در حوزه کشاورزی در دانشگاهها خدمات گستردهای ارائه میشود.
یونسیان ادامه داد: در حوزه ایمنی غذا که موضوع اصلی این همایش است، یکی از دغدغههای شبکه آزمایشگاهی کشور، امنیت غذایی و سلامت است. برای برنامه سال ۱۴۰۴، در حوزه ایمنی غذایی با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت برنامههایی تدوین کردهایم. این برنامهها شامل گرنتهای پژوهشی برای اعضای آزمایشگاههای بینبخشی شبکه است که از طریق معرفی کشاورزان پیشرو توسط وزارت جهاد کشاورزی، برای تستهای آزمایشگاهی محصولات از ابتدای فرآیند استانداردسازی مصرف نهادههای کشاورزی تا تستهای باقیمانده سموم در محصولات غذایی تعریف شدهاند.

مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور، در ادامه با اشاره به مشارکت آزمایشگاههای توانمند وزارتخانهها در شبکه آزمایشگاهی کشور گفت: ما از کلیه آزمایشگاههای موجود در دانشگاههای کشور ذیل وزارتخانههای بهداشت و علوم دعوت میکنیم تا به عضویت شبکه آزمایشگاهی کشور درآیند و از حمایتهای معاونت علمی بهرهمند شوند.
یونسیان ادامه داد: آزمایشگاههایی که در دانشگاهها فعالیت دارند، تلاش کنند تا به آزمایشگاه مرکزی دانشگاه خود تبدیل شوند، چرا که امتیازات خاصی برای آنها در نظر گرفته شده است. عضویت در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه و سپس در شبکه آزمایشگاهی کشور، مسیر زمانبر دو تا سه ساله را کوتاهتر میکند. ما در معاونت علمی همراه همه پژوهشگران، برای توسعه اکوسیستم فناوری و اقتصاد دانشبنیان کشور هستیم و از این مسیر حمایت میکنیم.